Трансферни гафове и сляпо доверие - Ливърпул днес!

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

john barnes
Контакти:

Re: Трансферни гафове и сляпо доверие - Ливърпул днес!

Мнениеот john barnes » 11 мар 2012 01:19

fearless for lfc написа:Не гледах последния мач (със Съндерланд), но хубавото е че псувните след мача са по-малко от обикновенното.
Ясно е че само със статистика няма да стане. Всички нови попълнения на Кени (може би без това на Коатес) са на играчи с отлични статистики. Но играещи заедно не е достатъчно да направят 5 поредни победи за Ливърпул. Това е големия проблем и все нещо липства... То е ясно че ще мине време, но като че ли добрите резултати от края на миналия сезон направиха очакванията големи.
На Фърги му отне едно време 5 години да му тръгне отбора; а колко треньори минаха през Сити преди да може да се бори за титлата? Да не говорим за треньорските смени в Челси; А Арсенал нямат дори тенекиена купа от 7 години-без смяна на треньор. Да бе играят в шампионската лига ама си отпадат редовно и много често става с разлика.
Мисля че на Ливърпул такова участие като на Арсенал или на Юнайтед (те и в двете лиги бяха смачкани) не ни трябва. Ако ще играем там то поне трябва да имаме достоен отбор който да се изправи срещу най-силните и да ги победи или поне да загуби достойно.
Такъв отбор не става лесно и ще мине време. Ювентус мина през ада и многото треньори за да може да е отново конкурентен в Серия А и да почне да играе КАТО ОТБОР. Сега треньор им е (пиша с големи букви) Бивша Легенда на Клуба – Антонио Конте. До миналата година Ювентус беше смешен и имаше слаби резултати както е Ливърпул в момента. Има една разлика, че Ливърпул мина през контузия на капитана, излишно наказан основен играч, но въпреки това отбора взе една „малка“ купа. Взе я по Ливърпулски-по трудния начин. Все още духа на отбора е ЖИВ. Така че въоръжете се с търпение. Да напомня отново - Юнайтед бяха толкова смешни преди Фърги да ги вземе, а и той като ги взе докато не взеха първия трофей бяха пълни нещастници (и моля който не е играл спорт тото 1 да не коментира великия Юнайтед). Тяхната история е описана много добре в подписа на един от вас.
Ще има още трудни времена, обаче нещата ще се получат. На всички е ясно, че Енрике а добър защитник, но е гола вода в нападение (затова и няма да види Европейско). Интересно е че много фенове му се кефеха най-вече защото трансфера бил евтин. Забравете парите. Играчите или го могат или не. Понякога напасването към отбора също има значение. В случая с Адам например е че той не трябва да играе във всички мачове за да е полезен и ефикасен. За Каръл е ясно че не става за Ливърпул (нещо като трансфера на Роби Кийн, въпреки че на него не му се даде достатъчно време), само дето няма да може да го върнем на Нюкасъл. Кара трябва да си ходи, както и Аурелио и Кайт. Но чистката този път ще е по-малка (не 26 играча) и следващата сезон ще е по-добър.
Тези промени ще станат рано или късно иначе Кени ще се провали.
Засега, нека гледаме за следващия мач – дербито с Евертън. Може би тогава играчите ще покажат защо носят червената фланелка?

прав си за повечето неща,ама стига се сравнявахме със ония във слабите им времена...явно помниш,че тогава беше друга работа.нямаше толкова комерсиализирани отбори като сега и като цяло футболът беше друг,някакси по-истински....иначе е добре,че си обърнал внимание на подписа ми,явно си наблюдателен...за разлика от някои фенове тук.
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.

Потребителски аватар
mormona
Контакти:

Мнениеот mormona » 11 мар 2012 03:24

storm написа:Аз го казах и в темата за мача.. Липсва Рафаел Бенитез.. При него в годините между 2004 и 2009 отбора имаше ясно изразен стил, нещо което последните години липсва с пълна сила..И въпреки, че не успя да стане шампион Рафа държеше отбора на едно доста високо ниво и редовно играеше в Шампионската Лига..
Отбора играеше атакуващо, красиво и най важното бе ефективен.. Вярно в шампионата не можаха да се получат нещата, но това бе плод на късмет според мен от страна на Юнайтед..

Ливърпул при Рафата в ШЛ 8-0 , 0-4, 4-1, 4-0, 4-4.... с Бешикаш, Реал и др... е верно си ви трябва рафата.
[center]http://forum.gong.bg/barcelona/viewtopic.php?f=19&t=15064[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/6E/6924a8a35c868b6e.jpg[/wrapimg][/center]

fearless for lfc

Мнениеот fearless for lfc » 11 мар 2012 03:33

прав си за повечето неща,ама стига се сравнявахме със ония във слабите им времена...явно помниш,че тогава беше друга работа.нямаше толкова комерсиализирани отбори като сега и като цяло футболът беше друг,някакси по-истински....иначе е добре,че си обърнал внимание на подписа ми,явно си наблюдателен...за разлика от някои фенове тук.[/quote]

Така е футбола стана комерсиален, а и в много случаи си е направо нагласен. Едно време имаше големи мъжки битки и много чест - сега повечето футболисти са скъпоплатени лекета, мечтаещи за внимание и слава. Предимно имаме скандали, обиди, откази за ръкостискане и жълта преса до спукване. Сега се гледа скандала, медала и статистиката. Големи мачове стават от дъжд на вятър. Ама на кого му пука. Колелото се върти и Кени ще трябва да се нагласи за да има повече успехи. Все пак КК още първата година не е малко (бихме Челси и елиминирахме Сити все пак).
Колкото до подписа ти - това си е голямата истина. Навремето в БГ нямаше фенове на Юнайтед. Освен на Ливърпул, имаше фенове на Съндерланд, Астън Вила и други отбори и разбира се на Евертън - това беше най-големия ни съперник - Евертън (те поне бяха отбор). Това съперничеството с Юнайтед е плод на пресата-защото им се навъдиха много фенове и да има за какво да четат.
Аз мисля че само някой голям играч на Ливърпул може да промени играта на отбора и за момента освен Кени друг май няма да се навие да им промени примиренческия манталитет на някой от сегашните играчи. 26 боклука за които не знам дали са още живи си отидоха миналото лято и още ще си заминат. Затова и дадох примера с Ювентус. Малко по малко Конте ги направи отбор който играе като отбор. Сега като играят дори и да губят точки надали някой им плюе играчите, а още по-малко треньора. Мразя Юве (заради Хейзел, това го гледах по БНТ), но и ги уважавам почти колкото Милан. И това което прави Конте ще даде резултати. Надявам се скоро и това да стане в Ливърпул. Колелото се е завъртяло. Знам че харесваш млади и перспективни треньори ама риска с тях е доста голям. На нас ни трябва време и още 3,4 класни попълнения. 9тка, 10тка, ляв бек и дефанзивен халф който и да може да напада (Лукас стана играч след години родилни мъки) ама за слабите отбори ни трябва и някой който да може и да вкарва. Освен това от школата ще дойдат добри попълнения и скоро и те ще влезат в играта. Така че този отбор има още да се обработва. А колкото до трансферите - само със статистика не става(да ме извинява Комоли). Дано това лято като се купуват играчи, статистиката да не е фактор №1.
А ти си спомни какво писа преди година когато назначиха Кени. Дръж си на мнението и няма да съжаляваш. ;)

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Мнениеот Karsa Orlong » 11 мар 2012 09:22

fearless for lfc написа: Затова и дадох примера с Ювентус. Малко по малко Конте ги направи отбор който играе като отбор.

С това не съм съгласен. Конте стана треньор на Ювентус половин година след като Далглиш пое Ливърпул и си ги направи отбор доста бързо. Докато ние чакаме вече година и половина. По-лошото е, че след идването на Далглиш си бяхме отбор, но нещо през това лято се промени и всички го знаем какво е. Много ме е яд и, че още като дойде изгони Бабел - възроди толкова играчи, а на този толкова обещаващ футболист не даде шанс. Като нищо можеше да мачка до пролетта и изобщо да не се налага да купуваме Даунинг ...

Liverpool forever_95
Контакти:

Мнениеот Liverpool forever_95 » 11 мар 2012 11:08

Roy Hodgson 20 Bpl matches = 25 pts SACKED
Kenny Dalglish 20 Bpl matches = 26 pts ???????

Моля ти се Далглиш, отърви феновете на ЛИВЪРПУЛ от мъките, като напуснеш!!!

pavel-liverpool 99
Контакти:

Мнениеот pavel-liverpool 99 » 11 мар 2012 11:18

Liverpool forever_95 написа:Roy Hodgson 20 Bpl matches = 25 pts SACKED

Ха и какво излиза?Че дедо Рой и Кени общо взето едно и също са постигнали, с тази разлика че Кени изхарчи около 100 милиона за трансфери!А иначе преди исках Кени да ни води,но сега вече започвам да се съмнявам.Според мен за да остане много обичан от феновете и голямата легенда може да си подаде една оставка.Може и да продължи да ни измъчва с тази игра и в крайна сметка рано или късно ще го изгонят,защото вече е неизбежно.Но имам един въпрос :
Ако изгонят Кени,то кой тогава?

Потребителски аватар
RedMagic
Контакти:

Мнениеот RedMagic » 11 мар 2012 11:21

pavel-liverpool 99 написа:

Ха и какво излиза?Че дедо Рой и Кени общо взето едно и също са постигнали, с тази разлика че Кени изхарчи около 100 милиона за трансфери!А иначе преди исках Кени да ни води,но сега вече започвам да се съмнявам.Според мен за да остане много обичан от феновете и голямата легенда може да си подаде една оставка.Може и да продължи да ни измъчва с тази игра и в крайна сметка рано или късно ще го изгонят,защото вече е неизбежно.Но имам един въпрос :

Има много млади треньори, които могат да допринесат с голяма фантазия и идея в играта. На първо чете се сещам за един - АНДРЕ ВИЯШ-БОАШ ! Нищо, че се провали в Челси, там самата обстановка в съблекалнята не беше от най-добрите. АВБ е един от хората, които могат да ни спасят от сигурно пропадане !
[center]Be Afraid EPL, Be Very Afraid![/center]
[center][wrapimg=]http://s3.amazonaws.com/br-cdn/temp_images/2013/09/29/10002648243_752fa70700_o.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Мнениеот Karsa Orlong » 11 мар 2012 11:31

RedMagic написа:

Има много млади треньори, които могат да допринесат с голяма фантазия и идея в играта. На първо чете се сещам за един - АНДРЕ ВИЯШ-БОАШ ! Нищо, че се провали в Челси, там самата обстановка в съблекалнята не беше от най-добрите. АВБ е един от хората, които могат да ни спасят от сигурно пропадане !

Аз пък не съм съгласен, че той трябва да смени Далглиш. Ако се оправят нещата - добре, но ако не - ще почнем да викаме "видяхме, че за нищо не става в Челси, ама пак го взехме и ето ни сега" и ще сме много прави.

Потребителски аватар
Pupper_
Контакти:

Мнениеот Pupper_ » 11 мар 2012 11:36

... с тази разлика че Кени изхарчи около 100 милиона за трансфери!

Но пък спести 100 М от заплати!
Статистиката на 95 е извадка от цялото. В тези мачове бяхме без Лукас (all), Суарез (6), Джерард (4), Айгер (2) - все основни играчи.

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 11 мар 2012 11:47

Рафаел Бенитез знае какви играчи да купи, а Далглиш е тотално изперкал
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Върни се в “Ливърпул”