Ливърпул - Саутхемптън 17.08.2014 | 15:30 | 2-1 FT

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

sonor
Контакти:

Re: Ливърпул - Саутхемптън 17.08.2014 | 15:30 |

Мнениеот sonor » 17 авг 2014 20:44

Очакван мач - първите ни мачове винаги са били такива. Имахме късмет накрая. Силно впечетление ми направиха "светците", повечето време контролираха топката и водиха играта.

Ливърпул си личи, че е направил добра физическа подготовка. За първи път виждам Стъридж последните минути да тича като кон и да се връща назад. Явно това се оказва влияние, тежките физически тренировки. Мисля, че до 3-4 кръга ще навлезнем в оптималната форма. Относно днес играчите:

Миньоле - много стабилен, спаси 2 чисти гола - 10 пункта.

Манкило - личи си, че беше под напрежение, показа завидни качества и покриваше добър периметър - 7 точки.

Шкъртел - беше стабилен, нямаше груби грешки от него, както и автоголове, не изнасяше добре топката - 7 точки.

Ловрен - доста добре се представи, изнасяше отлично топката, не е виновен за този пас на Тадич, който да е беше, нямаше да го спре - 9 точки.

Джонсън - много неорентиран, много слаби включвания, измислени далечни шутове без никаква точност - 3 точки.

Стърлинг - изключителен играч, много бърз и агресивен, тактически стабилен - 10 точки.

Лукаш - незабелижим черноработник, без никаква успеваемост от отнети топки, много муден и без никаква креативна част при изнасянето на топката - 4 точки.

Джерард - изключителен, стабилен, изнасяше много добре топката, перфектен днес в защита, слаб в атакуващ план - 8 точки.

Хендърсън - същото като Джерард, като прибавим атакуващия план, страхотен пас за първия гол на Рахим, много стабилен, той е разковничето ни - 10 точки.

Коутиньо - днес не му беше ден, опита се да направи 3-4 хитри паса, много се движеше по терена, още от миналата година има това непостоянство. Един силен мач с един посредствен редува - 7 точки.

Стъридж - днес се представи отлично, от едно положение вкара гол, отлично движение без топка, много полезен за отбора в атака - 10 точки.

Резерви:

Джо Алън - влезна добре в играта, със сигурност се представи по-добре от Лукаш, добра смяна - 6 точки.

Ламбърт - не влезна добре, беше малко като небрано лозе, не е свикнал на този футбол, който практикуваме, убеден съм, че ще навлезне в нужния ритъм и ще извади някои мачове - 5 точки.

Потребителски аватар
Alonso_Massa
Контакти:

Мнениеот Alonso_Massa » 17 авг 2014 20:56

Milkoy написа:[offtopic]Знам, че някои хора ще ми скочат, но не ми пука. Аз също питам защо беше изтрито мнението на смут? Видях какво беше написал и в него нямаше грам провокация и беше по темата. От друга страна други псуват и заплашват без реакция, само защото са "праведни". Ако тука ще действат някакви тоталитарни правила, аз нямам повече място тук. Нямам желание да общувам само с фенове, а с хора, които умеят да разсъждават. Тук има много такива, включително и фенове на други отбори. Въпросния потребител, естествено не е света вода ненапита, но повод за изтриване на последното му мнение няма. Правилата са доста ясни и не е толкова трудно да се спазват. Който е за триене - трий, който е за бан - бан. Обаче без значение кой е потребителя. Никой няма по-малко право да е тук от друг.[/offtopic]

[offtopic]Щеше да има право да пише тук ако преди не се беше заяждал. Накрая пак ни нарече комплексирани, защото ни писна от това да влиза и да дразни. Да може да не се е заял в случая, но на всички е ясно на къде щяха да отидат нещата ако мнението му беше оставено. Влизали са фенове на Юнайтед, които наистина ни уважават клуба, а този не беше един от тях. Незвисимо дали се е заял във въпросното мнение, той вече няма как да пише тук и да бъде толериран. Съжалявам, колега... Надявам се да не спираш да пишеш, тъй като се изказваш доста културно и се аргументираш. Не обръщай внимание на онзи с опуленото дете като профилна и тем подобни и всичко ще е наред. Форум, в който всички са свестни няма да намериш. Въпроса е да обръщаш внимание на тези, които го заслужават.[/offtopic]
[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]

[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Мнениеот Karsa Orlong » 17 авг 2014 20:56

Искам да споделя впечатленията си от днешния мач - всички сме единодушни, че най-важното бяха трите точки, но предполагам няма фен на Ливърпул, на когото играта на отбора да му е харесала. Причините сигурно са няколко, но за мен много ярко се открои липсата на Суарес, както и неадекватната игра (за пореден път) на Джонсън и Лукас. Първо да кажа какво имам предвид, като казвам липсата на Суарес - преди известно време Ви бях припомнил, че първите няколко кръга от миналия сезон постигнахме много измъчени победи без него, в които имахме късмета Стъридж да вкарва в подходящото време, а Миньоле спасяваше като луд. Тогава атаката ни не изглеждаше никак впечатляващо, просто беше ефективна , но много често по-слаби отбори ни набутваха в собствената ни половина и до края треперехме да не ни изравнят. След това Суарес се върна, започна да вкарва като луд, със Стъридж се забавляваха на терена, играта напред вървеше много добре и винаги успявахме да вкараме повече от съперника. Днес отново видях онази игра от началото на миналия сезон, когато нещата в атака направо не се получаваха, успяхме да се сдобием с преднина, която обаче не можахме да задържим. Ето тук най-много се усети липсата на (както тренера го нарича "Незаменимия") Суарес, защото когато той се развихри и на полувремето водим с 3 гола е немислимо да се притесняваме, че съперникът може да ни изравни/обърне. Освен това, когато вземе топката, той непрекъснато държи в шах противниковата защита, да я притежаваме с него е много по-лесно и е много по-трудно да бъдем натикани в собствената си половина. В този ред на мисли аз категорично смятам, че трябва да вземем добър нападател, който да партнира на Стъридж, защото за пореден път се видя, че Дани по-скоро е човек, който може да се окаже на точното място и в точното време, има добра техника и е комбинативен, но не е способен да блести през целия двубой. Трябва да кажа и, че не съм съгласен с Milkoy, че привличането на такъв играч би нарушило баланса в отбора, защото лично аз кой знае какъв баланс днес в предни позиции не видях.
Относно Лукас и Джонсън всичко е ясно - Лукас по-скоро трябва да е резерва на Джерард и да се ползва като дефанзивен халф, а не в днешната му роля, в която за пореден път се провали и се надявам БР да не прави грешката с включването му там отново (след като направи няколко неуспешни мача на тази позиция и през миналия сезон). С влизането на Алън играта ни в средата на терена значително се подобри. Джонсън няма нужда от коментар, свършил с големия футбол и категорично недостоен за титуляр в този отбор на Ливърпул. Манкийо направи страхотен мач и не виждам причина Джонсън да бъде предпочитан пред него по-нататък през сезона.
Искам да изкажа и суперлативи за Хендерсън, който съм хранил много (и вярвам, че повечето пъти заслужено), защото при първия гол направи наистина страхотни неща, за мен дори отнемането и задържането на топката бяха по-впечатляващи от паса, който даде на Стърлинг.
Като заключение искам да кажа, че ако имаме големи амбиции трябва в мачове като този да играем по-стегнато, да ги решаваме по-рано и да не позволяваме да губим центъра, както стана днес след откриването на резултата. Защото, ако Лонг беше пратил топката метър по-вляво (ситуация, при която отново лъснаха голите задници на Шкъртел и Джонсън в отбрана) тук щяха да прехвърчат псувни между феновете на Ливърпул и щеше да е пълно с манафи, станковци, сандита и подобни знаменитости, които допълнително да наливат масло в огъня и да гледат сеир.
Последна промяна от Karsa Orlong на 17 авг 2014 21:20, променено общо 1 път.

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 17 авг 2014 21:13

Karsa Orlong написа:Искам да споделя впечатленията си от днешния мач - всички сме единодушни, че най-важното бяха трите точки, но предполагам няма фен на Ливърпул, на когото играта на отбора да му е харесала. Причините сигурно са няколко, но за мен много ярко се открои липсата на Суарес, както и неадекватната игра (за пореден път) на Джонсън и Лукас. Първо да кажа какво имам предвид, като казвам липсата на Суарес - преди известно време Ви бях припомнил, че първите няколко кръга от миналия сезон постигнахме много измъчени победи без него, в които имахме късмета Стъридж да вкарва в подходящото време, а Миньоле спасяваше като луд. Тогава атаката ни не изглеждаше никак впечатляващо, просто беше ефективна , но много често по-слаби отбори ни набутваха в собствената ни половина и до края треперехме да не ни изравнят. След това Суарес се върна, започна да вкарва като луд, със Стъридж се забавляваха на терена, играта напред вървеше много добре и винаги успявахме да вкараме повече от съперника. Днес отново видях онази игра от началото на миналия сезон, когато нещата в атака направо не се получаваха, успяхме да се сдобием с преднина, която обаче не можахме да задържим. Ето тук най-много се усети липсата на (както тренера го нарича "Незаменимия") Суарес, защото когато той се развихри и на полувремето водим с 3 гола е немислимо да се притесняваме, че съперникът може да ни изравни/обърне. Освен това, когато вземе топката, той непрекъснато държи в шах противниковата защита, да я притежаваме с него е много по-лесно и е много по-трудно да бъдем натикани в собствената си половина. В този ред на мисли аз категорично смятам, че трябва да вземем добър нападател, който да партнира на Стъридж, защото за пореден път се видя, че Дани по-скоро е човек, който може да се окаже на точното място и в точното време, има добра техника и е комбинативен, но не е способен да блести през целия двубой. Трябва да кажа и, че не съм съгласен с Milkoy, че привличането на такъв играч би нарушило баланса в отбора, защото лично аз кой знае какъв баланс днес в предни позиции не видях.
Относно Лукас и Джонсън всичко е ясно - Лукас по-скоро трябва да е резерва на Джерард и да се ползва като дефанзивен халф, а не в днешната му роля, в която за пореден път се провали и се надявам БР да не прави грешката с включването му там отново (след като направи няколко неуспешни мача на тази позиция и през миналия сезон). С влизането на Алън играта ни в средата на терена значително се подобри. Джонсън няма нужда от коментар, свършил с големия футбол и категорично недостоен за титуляр в този отбор на Ливърпул. Манкийо направи страхотен мач и не виждам причина Джонсън да бъде предпочитан пред него по-нататък през сезона.
Искам да изкажа и суперлативи за Хендерсън, който съм хранил много (и вярвам, че повечето пъти заслужено), защото при първия гол направи наистина страхотни неща, за мен дори отнемането и задържането на топката бяха по-впечатляващи от паса, който даде на Стърлинг.
Като заключение искам да кажа, че ако имаме големи амбиции трябва в мачове като този да играем по-стегнато, да ги решаваме по-рано и да не позволяваме да губим центъра, както стана днес след първия гол на Саутхямптън. Защото, ако Лонг беше пратил топката метър по-вляво (ситуация, при която отново лъснаха голите задници на Шкъртел и Джонсън в отбрана) тук щяха да прехвърчат псувни между феновете на Ливърпул и щеше да е пълно с манафи, станковци, сандита и подобни знаменитости, които допълнително да наливат масло в огъня и да гледат сеир.

Няма смисъл да споменаваме повече Незаменимия .Кристално ясно е ,че липсва.Трябва да се настроим на живот без Луис Суарес,колкото и да ни е трудно.Поне на мен де.
Отдавай слабата игра ,на по късното ни навлизане в оптимална физическа форма (както аз правя) и се надявай да вземем някой класен нападател до две седмици..а защо не е и двама нападатели .Роджърс в началото на подготовката ,каза че иска да започне сезона с 4ма нападатели .
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

chakalat
Контакти:

Мнениеот chakalat » 17 авг 2014 21:18

Karsa Orlong написа:
suareshampion написа:Искам да споделя впечатленията си от днешния мач - всички сме единодушни, че най-важното бяха трите точки, но предполагам няма фен на Ливърпул, на когото играта на отбора да му е харесала. Причините сигурно са няколко, но за мен много ярко се открои липсата на Суарес, както и неадекватната игра (за пореден път) на Джонсън и Лукас. Първо да кажа какво имам предвид, като казвам липсата на Суарес - преди известно време Ви бях припомнил, че първите няколко кръга от миналия сезон постигнахме много измъчени победи без него, в които имахме късмета Стъридж да вкарва в подходящото време, а Миньоле спасяваше като луд. Тогава атаката ни не изглеждаше никак впечатляващо, просто беше ефективна , но много често по-слаби отбори ни набутваха в собствената ни половина и до края треперехме да не ни изравнят. След това Суарес се върна, започна да вкарва като луд, със Стъридж се забавляваха на терена, играта напред вървеше много добре и винаги успявахме да вкараме повече от съперника. Днес отново видях онази игра от началото на миналия сезон, когато нещата в атака направо не се получаваха, успяхме да се сдобием с преднина, която обаче не можахме да задържим. Ето тук най-много се усети липсата на (както тренера го нарича "Незаменимия") Суарес, защото когато той се развихри и на полувремето водим с 3 гола е немислимо да се притесняваме, че съперникът може да ни изравни/обърне. Освен това, когато вземе топката, той непрекъснато държи в шах противниковата защита, да я притежаваме с него е много по-лесно и е много по-трудно да бъдем натикани в собствената си половина. В този ред на мисли аз категорично смятам, че трябва да вземем добър нападател, който да партнира на Стъридж, защото за пореден път се видя, че Дани по-скоро е човек, който може да се окаже на точното място и в точното време, има добра техника и е комбинативен, но не е способен да блести през целия двубой. Трябва да кажа и, че не съм съгласен с Milkoy, че привличането на такъв играч би нарушило баланса в отбора, защото лично аз кой знае какъв баланс днес в предни позиции не видях.
Като заключение искам да кажа, че ако имаме големи амбиции трябва в мачове като този да играем по-стегнато, да ги решаваме по-рано и да не позволяваме да губим центъра, както стана днес след първия гол на Саутхямптън. Защото, ако Лонг беше пратил топката метър по-вляво (ситуация, при която отново лъснаха голите задници на Шкъртел и Джонсън в отбрана) тук щяха да прехвърчат псувни между феновете на Ливърпул и щеше да е пълно с манафи, станковци, сандита и подобни знаменитости, които допълнително да наливат масло в огъня и да гледат сеир.

Доста добра оценка ! Аз съм на 90 % съгласен.Откакто Лукас е в Ливърпул като го видя титуляр косата ми се изправя, някои ще каже че имал добри периоди но тогава завършвахме 6-7-8 ...Единствено не съм чак толкова негативно настроен към Джонсън, мисля че малко сте го нарочили и че не е най голямата дупка в отбора но това е мое мнение.Според мен и този сезон ще бъде титуляр колкото и да не го харесвате.Днес направи ужасно слаб мач но мисля че нататък ще се върне отдясно където си му е мястото.Съмнява ме БР да залага на 20 годишен футболист с 3 мача за последните 2 години колкото и да е талантлив за сметка на опитен английски национал.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 17 авг 2014 21:33

chakalat написа:
Karsa Orlong написа:
suareshampion написа:Искам да споделя впечатленията си от днешния мач - всички сме единодушни, че най-важното бяха трите точки, но предполагам няма фен на Ливърпул, на когото играта на отбора да му е харесала. Причините сигурно са няколко, но за мен много ярко се открои липсата на Суарес, както и неадекватната игра (за пореден път) на Джонсън и Лукас. Първо да кажа какво имам предвид, като казвам липсата на Суарес - преди известно време Ви бях припомнил, че първите няколко кръга от миналия сезон постигнахме много измъчени победи без него, в които имахме късмета Стъридж да вкарва в подходящото време, а Миньоле спасяваше като луд. Тогава атаката ни не изглеждаше никак впечатляващо, просто беше ефективна , но много често по-слаби отбори ни набутваха в собствената ни половина и до края треперехме да не ни изравнят. След това Суарес се върна, започна да вкарва като луд, със Стъридж се забавляваха на терена, играта напред вървеше много добре и винаги успявахме да вкараме повече от съперника. Днес отново видях онази игра от началото на миналия сезон, когато нещата в атака направо не се получаваха, успяхме да се сдобием с преднина, която обаче не можахме да задържим. Ето тук най-много се усети липсата на (както тренера го нарича "Незаменимия") Суарес, защото когато той се развихри и на полувремето водим с 3 гола е немислимо да се притесняваме, че съперникът може да ни изравни/обърне. Освен това, когато вземе топката, той непрекъснато държи в шах противниковата защита, да я притежаваме с него е много по-лесно и е много по-трудно да бъдем натикани в собствената си половина. В този ред на мисли аз категорично смятам, че трябва да вземем добър нападател, който да партнира на Стъридж, защото за пореден път се видя, че Дани по-скоро е човек, който може да се окаже на точното място и в точното време, има добра техника и е комбинативен, но не е способен да блести през целия двубой. Трябва да кажа и, че не съм съгласен с Milkoy, че привличането на такъв играч би нарушило баланса в отбора, защото лично аз кой знае какъв баланс днес в предни позиции не видях.

Доста добра оценка ! Аз съм на 90 % съгласен.Откакто Лукас е в Ливърпул като го видя титуляр косата ми се изправя, някои ще каже че имал добри периоди но тогава завършвахме 6-7-8 ...Единствено не съм чак толкова негативно настроен към Джонсън, мисля че малко сте го нарочили и че не е най голямата дупка в отбора но това е мое мнение.Според мен и този сезон ще бъде титуляр колкото и да не го харесвате.Днес направи ужасно слаб мач но мисля че нататък ще се върне отдясно където си му е мястото.Съмнява ме БР да залага на 20 годишен футболист с 3 мача за последните 2 години колкото и да е талантлив за сметка на опитен английски национал.

Ако трябва да пуска Флано там, само не Дебелия. Класата си е класа, ако ще и 2 мача да има досега. Джонсън е приключил с футбола, нито атаката му атака /преди поне това можеше/ нито защитата му защита /това всъщност никога не го е можел/. Даунинг и той беше постоянен национал но Брендън си правеше гаргара с него на бека. Джерард също очаквам да е резерва през по-голямата част от сезона, просто не малко не му достига а вече сериозно си издиша особено при вдигане на темпото. Предвид, че никога не се е славел с уникален дрибъл и техника на владеене на топката годините още повече му тежат. Докато на един негов доста по-стар колега /Тоти е на 38/ поради точно страхотната си техника не се отразява. Физически надарените играчи се износват много по-рано от технически надарените такива.

Milkoy
Контакти:

Мнениеот Milkoy » 17 авг 2014 21:39

Karsa Orlong написа:
Като заключение искам да кажа, че ако имаме големи амбиции трябва в мачове като този да играем по-стегнато, да ги решаваме по-рано и да не позволяваме да губим центъра, както стана днес след откриването на резултата. Защото, ако Лонг беше пратил топката метър по-вляво (ситуация, при която отново лъснаха голите задници на Шкъртел и Джонсън в отбрана) тук щяха да прехвърчат псувни между феновете на Ливърпул и щеше да е пълно с манафи, станковци, сандита и подобни знаменитости, които допълнително да наливат масло в огъня и да гледат сеир.

Много точно мнение и според мен. По темата с нападателя ще пиша в другата тема, че да не съм офтопик.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 17 авг 2014 21:55

Не знам дали съм го споменавал,но с привличането на Деян Ловрен уцелихте голям джакпот! Железен защитник отвсякъде,определено ще е новият лидер в дефанзивното звено.
Другият по-съществен акцент,е колебливостта и понякога странното поведение на Симон Миноле.Ако не ме лъже паметта,през миналата година бе с основна вина за поне едно 5-гола,че дори и повече.Дали пък Ливърпул не трябва да помисли за нов вратар?
Ливърпул има остра нужда от крило,бек,вътрешен халф и нападател.
Последна промяна от smoothc на 17 авг 2014 21:56, променено общо 1 път.

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 17 авг 2014 21:56

Барнс ,тоя нашия стар хубостник изклатен , видя ли го какви авантажи даваше "за нас" ? Спъват наш играч на границата на наказателното ,топката отива назад към Хендерсън мисля,който беше с гръб към вратата и като цяло се притъпи атаката отвсякъде ...и нашия дава авантаж ,вместо фаул на границата на наказателното ?! :) това беше най малоумния авантаж в историята на авантажите .Нещастник .
Още в началото имаше и неотсъден фаул срещу Стъридж ,точно на линията .Да не говорим ,че това едно време се даваше директно дузпа за манафите.А нашия даже и фаул не даде.А защитника го настъпа явно. И накрая на първото полувреме бърза да даде края и не ни даде да бием корнера тая мишка .
И като цяло ,така лееко леееко побутваше гостите и искаше да не победим.
А видя ли малкия как я вкара ? Хубав пас към него ...поведе я ,всъщност даже и не я поведе ами просто я гардира перфектно с тяло ....след това ВДИГНА ГЛАВАТА ..ПОГЛЕДНА КЪДЕ Е ВРАТАРЯ ..И ХЛАДНОКРЪВНО Я НАСОЧИ В ЪГЪЛА ! Перфектно. Ебати как израсна тоя малкия за отрицателно време .Супер.
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Мнениеот soccerav » 17 авг 2014 21:56

Трябва ни нападател. И то не някой от "класата" на Бони! Не знам Фалкао ли ще е , Ройс ли слухове много. Аз лично се надявам на втория. Просто Стърлинг и Стъридж няма как да носят отбора на гърба си. Миньоле е уникален, определно ни спаси този мач. Защитата е леко калпава, но факта, че Джонсън няма да помирише терен скоро време ме кара да бъда спокоен. Ловрен е много стабилен, а Манкийо игра с голямо желание въпреки грешките в началото. Трябва му малко време и ще е машина. Джерард и Хендо нямат равни що се отнася до дълги подавания! Капитана ни винаги е бил световна класа! Алън се включи чудесно, преди колко съм го псувал, ама просто от последните мачове от миналия сезон и сега ме оборва. Единстено Лукас не беше на ниво, но пък той кога ли е бил. За него същото като за Глен, скоро терен няма да помирише като титуляр. Ламбърт...игра десетина минути и май пипна топката 1-2 пъти..или тя него, не знам :mrgreen: Общо взето доволен съм единстено от резултата, дори и когато се присъединят останалите нови попълнения, отново ще имаме нужда от класен нападател!

Върни се в “Ливърпул”