Официално: Правителството подава оставка.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Re: Официално: Правителството подава оставка.

Мнениеот child in time » 20 фев 2013 12:57

Teo написа:не съм много навътре с политиката.... но имали някакъв вариант държавата да не се управлява от партии :?:

Не!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 20 фев 2013 12:58

Teo написа:не съм много навътре с политиката.... но имали някакъв вариант държавата да не се управлява от партии :?:

Има да - Велико Народно Събрание, като вота да е мажоритарен!

Другият вариант е, като цяло изборите за Парламент да се направят с изцяло мажоритарен вот! В момента 39 депутата се избират мажоритарно, а останали 201 се избират пропорциално. Ако искаме да се отстрани фактора "партии" трябват ни изцяло мажоритарни избори, но не виждам 240 човека, които да са достойни да бъдат избрани мажоритарно. Просто нямаме толкова качествени политици.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 20 фев 2013 12:59

haha написа:Атака и те нищо няма да направят, признавам, че Волен умее да говори (все пак е бил редактор на "Демокрация"), но не мисля, че има уменията да се справи в тази ситуация. Въобще всички партии са изчерапни.

Трябва да скърпим нещо що-годе свястно с наличните фигури. БСП имат потенциала и кадрите, но оставиш ли ги на самотек-ойде коня у реката. Под контрол. И тръгнат ли накриво-моментално бламиране. Друга вариация аз не виждам.
Колкото до времето за покриване на документите-те така и така си го имаха до редовните избори! Дянков и с него и без него, все е тая. Нищо не се променя. До две седмици служебният кабинет ще поеме управлението. Жална му майка, че ще трябва да се пържи, но някой трябва да го направи!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 20 фев 2013 12:59

megan fox написа:

Другият вариант е, като цяло изборите за Парламент да се направят с изцяло мажоритарен вот! В момента 39 депутата се избират мажоритарно, а останали 201 се избират пропорциално. Ако искаме да се отстрани фактора "партии" трябват ни изцяло мажоритарни избори, но не виждам 240 човека, които да са достойни да бъдат избрани мажоритарно. Просто нямаме толкова качествени политици.

Не

Потребителски аватар
Adramelech
Контакти:

Мнениеот Adramelech » 20 фев 2013 13:02

http://news.ibox.bg/news/id_1854802998

Що стана, та не вечерАхме? Цялата им работа е такава.

И тези които ги дават по канал 3 в момента и цялата политическа пасмина, която е в момента.
[center][rimg]http://store.img-share.eu/Grunge-Bulgarian-Flag-by-TheDrake92_jpgbIM0ClR.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 20 фев 2013 13:02

haha написа:Атака и те нищо няма да направят, признавам, че Волен умее да говори (все пак е бил редактор на "Демокрация"), но не мисля, че има уменията да се справи в тази ситуация. Въобще всички партии са изчерапни.

Волен е шизофреник! Не се знае кога ще получи сигнал и ще направи някоя кардинална глупост! Като човек е много умен, но уви има ментални проблеми! В момента е яхнал гребена на вълната, пие си редовно хапчетата и всичко изглежда наред, ама това според мен е маска. Докато се пеняваше със своите глупости за излизане от НАТО и ЕС никой не го приемаше насериозно. И понеже е умен и отлично знае колко късопаметен е българина, обърна палачинката. Сега се прави на хрисим, но ме притеснява дали ако получи властта няма да реализира налудничавите си идеи да ни изкара от ЕС и НАТО, а и не само това!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 20 фев 2013 13:02

child in time написа:
megan fox написа:

Не

Да, в момента нямаме нужният законов механизъм за това нещо, но това е единственият начин. Но той си остава в сферата на фантастиката.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 20 фев 2013 13:05

sin4ec написа:
Red_Neck написа:
Хора, бъдете разумни!
Посочете ми една националистически ориентирана политическа фракция, която да е направила нещо добро за страната си. Само една!
Аз веднага мога да ти дам обратния пример с Хитлер.

Стига с този разум! До просешка тояга стигнахме с него! АТАКА трябва да бъде коректив и думата им да тежи. Щом можа да се даде шанс на ББ, защо на АТАКА да не може? По-зле от сега има ли накъде?

Атака може да бъде коректив, но не може да управлява страната! Волен няма толкова секретарки ( с извинение), които да изч*ква за да създаде кабинет!
Няма нужда от популизъм. Доходите в условия на Валутен съвет не могат да се вдигнат от нищо друго освен икономически растеж или огромни преки ВЪНШНИ инвестиции.
От къде може да вземе някой за да даде за социална политика - от данъци! Високите данъци ОГРАНИЧАВАТ икономическия растеж! Виждате ли Параграф 22?
Излизането от Валутен съвет е немислимо и равносилно на катастрофа в тези условия - просто не сме готови.
Накрая ще повторя думите си от една друга тема:

Ако едно общество не харчи толкова, колкото изкарва има два избора:
1. Живее на кредит за сметка на децата си!
2. Спестява за сметка на децата си!
Мислете .....но мислете конструктивно, а не деструктивно.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
MaRTo1233
Контакти:

Мнениеот MaRTo1233 » 20 фев 2013 13:08

megan fox написа:
child in time написа:
megan fox написа:

Не

Да, в момента нямаме нужният законов механизъм за това нещо, но това е единственият начин. Но той си остава в сферата на фантастиката.

Подкреппям всичко но нали знаеш че при един мажоритарен вот .... шанс да станат депутати ще имат хора като Азис,гошо от почивка,Милко Калайджиев и всеки който изкара повечко пари .......

ПП: Аааа да И ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ ДА ИМАТ ВСИЧКИ С МИНИМУМ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ !!!!!
[center]ИзображениеИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 20 фев 2013 13:09

Само това НЕ!
Изображение

Върни се в “Свободна зона”