tsonpen написа:Струва ми се, че никой от нас, феновете на Лудогорец, не е възторжен от последната декларация от името на отбора, където Батков е наречен бай Ганьо.
Аз също не съм доволен от задливия тон, обидите и меренето на нещо си. Но ми се иска да споделя и някои положителни неща около тази декларация.
Първото е, че реакция на изказването на Батков, а и на ширещата се клеветническа кампания срещу Лудогорец трябваше да има и тя трябваше да бъде забележима, дори остра.
А второто е, че в тази декларация го има хитрия момент с който се вбива клин в редиците на противника. Защото футболът е само една игра и тази декларация също е част от играта. Повечето фенове на Левски (а вероятно и някои от самия отбор) не одобряват Батков. Малко или много неодобрението им се приспива покрай успехите. Но идва грешката с равния мач, това дава повод за нервност, Батков си изпуска нервите, а отговорът на Лудогорец е прицелен не във ФК Левски, а в това, което е спойващата част на върха на отбора.
Ако се върнем назад - първо беше призивът на Лудогорец за подкрепа за мача с Миньор. Там за първи път беше намесено името на Батков. А неговият незакъснял, но непряк отговор за мен говори, че той не оспорва информацията в призива на Лудогорец, но е раздразнен от това, че тази информация излиза. Уточнявам все пак, че премирането на други клубове на се смята за престъпление...
Аз съм далеч от възторжен наистина. Съгласен съм, че отговор трябваше да има, но не по този или подобен начин. И по-рано го казах, според мен отговорът трябваше да стане на терена, с безапелационна игра и най-важното - победата в прекия сбъсък в Разград. Ако найстина искаме да се работи професионално, то това е начинът. Народните поговорки са голямо нещо, а не е трудно да се сетим, че по-умният отстъпва. Единственото, което направихме е да паднем на нивото на Батков и да нахъсаме някои от привържениците на "сините" срещу нас. Феновете не са глупави, те много добре си го знаят Батков и дори бяха започнали да му се присмиват за непрестанните му оправдания и мрънкане. Сега с това "нещо" те отново си намериха общ враг и това сме ние. Изключително просташко изпълнение от наша страна, при това дошло от изпълнителния ни директор. Аз съм потресен от тази реакция и чесно казано ме е срам. За мен чашата преля и оттук нататък ще чакам деня, в който този неспособен, необразован и ограничен човек се разкара от отбора. Не е тайна, че именно той отговаря и за организацията на стадиона, за там мисля че всички коментари са излишни. Дори тези неща да са истина не отива да се казват така. Айде най-много в някое интервю да се намекне нещо, но не и писменно, още по-малко официално от името на клуба. Не ни е работа да се месим на "Левски", нека да правят каквото си искат и каквото си знаят. Това беше грешка откъдето и да го погледнем.
П.П. Забравих да допълня - примерът с Поп Кръстьо наистина е много неудачен. Разбираме смисъла, но колкото и дребнаво да е - той наистина отдавна е оправдан от историците. Аз съм сигурен, че Петричев изобщо не е в час с тия работи. Да го вземат в балона, лайвспортове или спортлайн. Там и без това не им достигат интригите. Не на последно място не мисля, че който и да е фуболен клуб трябва да бъде оприличаван с Левски. За мен е грешка, че сме си кръстили умрелите футболни клубове на личности като него и Ботев. Сега те разнасят имената им и за жалост в повече от случаите ги срамят. Не се сещам за такива примери от други държави.