paceto написа:Минаването на Вала заради Бран е по скоро, защото Нощният крал го беляза с докосването, което направи в предният сезон и по този начин влязоха и под дървото заради, което умря и Ходор.
Вала също има магия, вероятно и самият мост, защото брата на Нед Старк т.е. Бенджамин каза, че няма как да мине от другата страна, защото е почти станал бродник и заклинанията му пречат за същото.
Има логика, но пак ми е малко странно - ако го е белязал, то защо тогава Вала "прие" Бран? Би трябвало да го убие със заклинанията си или греша? Освен това имаше едно сказание за рога на Джорамун, който можел да събори Вала, но Манс май не беше успял да го намери, нищо че беше преровил гроба на Джорамун (по спомени). И въобще това с Вала ми стои малко пунта мара - как пък така ще се срути, като е милиони тонове лед - то освен магия, по него си има и чисто физични закони, ма нали е фентъзи

Иначе Хрътката ясно каза, че бродниците ще минават през Източен страж, което е на другия край и се пада под Хардхоум, така че е съвсем логично - ето и карта за онагледяване на ситуацията.

От друга страна пък Белите бродници и зомбитата със сигурност не могат да плуват и се плашат от водата (поне в сериала), макар че в книгата управителят на Източен страж беше писал на Джон, че в морето се срещат ужасни неща - щом могат да правят зомби великани, защо да не могат да направят зомби китове/акули/тюлени и т.н.?
Тезата за дракона, който Денерис ще изгуби, определено е доста интригуваща - определено е напълно възможно Юрон да и доведе дракон (на погрознялата милфка) - все пак в книгите ясно пишеше, че Юрон е намерил в развалините на Валирия рог, с който да управлява и командва дракон и когато един от неговоите хора наду този рог (и съответно веднага умря след това), върху него се изпусаха огнени руни, а съборът на Железните острови избра Юрон за крал. Та аз го броя това за сигурно и очаквам някаква много яка битка около Ланиспорт или Кралски чертог, като и двете страни имат дракон (Дрогон, най-вероятно, за Церсей) и дракони (другите два по-малки дракона за Денерис).
Битки с Белите бродници ще има (най-вероятно една) и ще е отвъд Вала, според мен, а дали ще падне - ще видим, всичко показва, че би трябвало да падне, но на мен ми се струва много тривиално. Но ще видим, ще видим, особено когато вече няма почти нищо общо с книгите, абсолютно всичко е възможно