Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Re: Game of Thrones / Игра на тронове

Мнениеот Cicero » 18 юли 2017 10:32

Една еретична идея да споделя с вас, може и да предизвика дискусия:
Подозирам, че Лорд Белиш - Кутрето е последния оцелял от домът Рейн, който е изтребен от Титос Ланистър (дядото на Церсей) при разрушаването на Кастамир. Самият Белиш пристига в Орлово гнездо по същото време, когато е затрит дом Рейн. Освен това целенасочено работи срещу всички стари родове и най-вече срещу Ланистър. Една такава сюжетна линия, ми се струва много вероятна.
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 18 юли 2017 11:11

Cicero написа:Една еретична идея да споделя с вас, може и да предизвика дискусия:
Подозирам, че Лорд Белиш - Кутрето е последния оцелял от домът Рейн, който е изтребен от Титос Ланистър (дядото на Церсей) при разрушаването на Кастамир. Самият Белиш пристига в Орлово гнездо по същото време, когато е затрит дом Рейн. Освен това целенасочено работи срещу всички стари родове и най-вече срещу Ланистър. Една такава сюжетна линия, ми се струва много вероятна.

В книгите друга история разказа на Санса, но нищо не пречи да е лъжа.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

На линия
tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 18 юли 2017 11:54

Интересен епизод - на мен пък точно началото въобще не ми хареса - беше толкова тривиално това с Аря. Имаше и доста пълнежи, които бяха леко излишни, но принципно добре направен епизод, който задоволи чакането от над една година. ГоТ е особен сериал, който много иска да ти покаже истинските, първични чувства в хората, и определено се справя много добре в тази насока - сцената с умрялото момиче и баща ѝ (реално убити от Хрътката, който ги остави без пари и провизии, за да оцелеят, или по-скоро ускори смъртта им) беше много силна.
Иначе по другите щекотливи теми:
- Джон продължава да е куха лейка, търсеща справедливост, тип формалния му баща Едард Старк, което би било много странно, ако не доведе до смъртта му
- Санса е взела да се очовечва, но тя, заедно с майка си, са ми двата най-крайно безсмислени, да не кажа противни персонажи в целия сериал - реално без нейната любов към Джофрата и майкЯ му, извършвайки предателство към рода Старк и ставайки причина за смъртта на баща си и всичко останало по реда си, този сериал щеше да свърши в първи сезон
- Аря си е Аря (този Ед Шийрийн беше много не на място, както и цялата сценка край лагерния огън - ще видят 10-15 загорели мъже във военен период някаква млада мома и няма да ѝ разпорят трътката за добър ден, ми ще я черпят с вино и печен заек - може, ама в някой друг живот)
- Бран може и да не пусне Белите бродници отвъд Вала, макар всички да очакваме точно това да се случи
- Церсей определено много е погрозняла с тази къса коса
- на Денерис грам не ѝ отива да се прави на кралица - прекалено много ѝ личи, че е еФтино ингилизко курве (предполагам, че ще обидя чувствата на някой към нея, но какво да правя)
- Братството без знамена са ми много симаптични заради отстояваните от тях позиции, но фанатизмът им към Р'хлор ми идва в повече и все пак стоят доста реалистично
- Староград ме разочарова, въпреки люспестата ръка на Джора, но то учените са си скучновати
- Юрон го представиха като някакъв лунатик, преследващ една фуста и уж заслепен от лИбоФ, а в книгите не е точно такъв

Ми като цяло Денерис и нейната клика не ме кефят особено, Церсей ми е милф, но отдавна вече не е лачен, онези змийчетата от Дорн са ми доста тъпи (едното става за гнйетенйе), хеле пък грозната им майка, Джонката ми е супер положителен герой, но такива като него обикновено умират от ръката на приятели (макар че той вече умря по подобен начин:)), Юрон ми е прекалено неориентиран, та май стискам палци само на бабата от Планински Рай, щото внучката ѝ много ме кефеше, още като играешежена на Хенри Осем :) Абе ще е интересен сериала, нямам фаворити, нямам и особено очаквания, така че ако не забият с някаква мега тъпня, очаквам доста интересен сериал :lol:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 18 юли 2017 12:05

tmanolov написа:- Санса е взела да се очовечва, но тя, заедно с майка си, са ми двата най-крайно безсмислени, да не кажа противни персонажи в целия сериал - реално без нейната любов към Джофрата и майкЯ му, извършвайки предателство към рода Старк и ставайки причина за смъртта на баща си и всичко останало по реда си, този сериал щеше да свърши в първи сезон

Или ако баща ѝ не беше държал да се направи на благороден глупак, за пореден път, давайки шанс на Церсей да се организира, вместо да приеме предложението на Ренли. Аз съм по-склонен да виня един уж разумен и опитен лорд, отколкото 14 годишно влюбено момиче.

Изображение

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Мнениеот Cicero » 18 юли 2017 12:14

На Белиш може да се вярва само за любовта му към Кейтлин Старк. Все пак е само предположение, което не се гради дори на спойлери.
Иначе Бран вече развали магията на Вала с преминаването си. Няма как да не преминат мъртвите, трябва да се срещнат с Денерис в този сезон.
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

На линия
tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 18 юли 2017 12:27

rhaegar написа:
tmanolov написа:- Санса е взела да се очовечва, но тя, заедно с майка си, са ми двата най-крайно безсмислени, да не кажа противни персонажи в целия сериал - реално без нейната любов към Джофрата и майкЯ му, извършвайки предателство към рода Старк и ставайки причина за смъртта на баща си и всичко останало по реда си, този сериал щеше да свърши в първи сезон

Или ако баща ѝ не беше държал да се направи на благороден глупак, за пореден път, давайки шанс на Церсей да се организира, вместо да приеме предложението на Ренли. Аз съм по-склонен да виня един уж разумен и опитен лорд, отколкото 14 годишно влюбено момиче.

Е, той нали после уж се реши, ама Кутрето го прецака. Ед Старк си е такъв тип герой - правото на трона е за синовете на Баратеон, а не за братята му и чак след като се докаже, че синовете му са в следствие на инцес на майката с брата ланаистър, тогава не Ренли, а Станис става претендент за трона. По съществео Ренли няма права в момента, в който иска помощ от Едард :roll:

Иначе за Бран хич не съм убеден, че е развалил магията на Вала - с какво я е развалил - с преминаването си? И защо? Къде го пише? Виж, ако вземе да се върне назад във времето и утрепе Бран Строителя или пък той се окаже, че е Бран Строителя от друга епоха, ама забрави да каже заклинанието - да, може би? Не знам, стои ми нереалистично само с преминаването си да прецаква Вала. Пък и доколкото съм чел и гледал карти на Вала, той не е от бряг до бряг, а в единия си край опира в река (реката на черепите или както там се казваше, че ме мързи да ровя) - т.е. май оттам може да минат Белите бродници, като нахвърлят зомбитата да им запълнят дерето на реката и те минат върху тях - видяхме го как става в Хардхоум. не знам, има преклаено много хипотези, ще видим какво ще стане. За мен лично е много интересен спойлера с ледения дракон - ще видим :lol:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 18 юли 2017 12:33

tmanolov написа:
Е, той нали после уж се реши, ама Кутрето го прецака. Ед Старк си е такъв тип герой - правото на трона е за синовете на Баратеон, а не за братята му и чак след като се докаже, че синовете му са в следствие на инцес на майката с брата ланаистър, тогава не Ренли, а Станис става претендент за трона. По съществео Ренли няма права в момента, в който иска помощ от Едард :roll:

Е, намери на кой да се довери. :lol:

Робърт беше още жив, ако не греша. Ренли искаше да отстрани Церсей и да го ожени за Марджъри, не да стане крал самият той.

П.П.: всъщност, Робърт е на смъртно легло, Ренли иска да контролират Джофри.

Изображение

На линия
tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 18 юли 2017 14:24

Изображение

Така, ето за Бран и Вала, че още не го разбирам защо трябва с неговото минаване на Вала да следва, че Кралят на нощта и Белите бродници получават автоматично пас да минат. Та значи Валът не е от край до край, а стиго до този мост на черепите, дето го споменах като река на черепите, и макар всички да говорят или за Източен страж, а това е в другия край на Вала, или директно за Черен замък, аз си мисля, че тук би било най-удачно за преминаване, като запълнят трапа със зомбита, ако някой случайно вземе, че събори моста. Освен това на Вала има още 14-15 крепости, през които може да се мине, като Бран на отиване и Сам Дебелака минаха точно през такъв замък, пък Валът не падна от това? И въобще много ми е преекспонирано това с минаването на Вала заради Бран - прекалено елементарно изглежда, почти като Джон Сноу да спечели играта на тронове във финалния епизод, а да не е мъртъв дотогава :lol: :lol: :lol:

Но ще видим, времето ще покаже. Жалко, че във филма ги няма персонажи като Виктарион вместо Теон (егати мършата недоклатена), другото момче Таргариен, на което му забравих името, експедицията от Дорн към Денерис и т.н., но каквото е, такова е. Айде със здраве и понеже повечето сте левскарчета - Само Левски ;)
Непринуден написа:

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 18 юли 2017 19:08

Минаването на Вала заради Бран е по скоро, защото Нощният крал го беляза с докосването, което направи в предният сезон и по този начин влязоха и под дървото заради, което умря и Ходор.

Вала също има магия, вероятно и самият мост, защото брата на Нед Старк т.е. Бенджамин каза, че няма как да мине от другата страна, защото е почти станал бродник и заклинанията му пречат за същото.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 18 юли 2017 19:41

Сандро Хрътката не видя ли в огъня откъде ще преминат лошите :arrow:

Субтитри първи епизод от седми сезон написа:424
00:45:50,512 --> 00:45:55,600
Какво друго?
- Валът докосва морето.

425
00:45:56,768 --> 00:45:59,688
Там има замък.

426
00:46:06,445 --> 00:46:10,615
Виждам планина.
Прилича на върха на стрела.

427
00:46:14,161 --> 00:46:17,331
Мъртвите минават през нея.

428
00:46:21,043 --> 00:46:23,712
Хиляди са.

Но Валът трябва да се срути за нуждите на специалните ефекти :!:

Денерис сеги ще стане като арабски шейх. Има монопол върху кладенеца с драконово стъкло. Продава 40-50 барела и си купува кой да е футболист от Вестерос.

П.п. Букмейкърите спряха да приемат залози, че Аря ще убие Церсей, преобразена като брат й Джейми.

Върни се в “Свободна зона”