Шампионска лига (сезон 2023/2024)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Re: Шампионска лига (сезон 2023/2024)

Мнениеот sapio0o » 05 юни 2024 10:05

ElCapitana_Puyol написа:Пак нищо не си разбрал, или се правиш на идиот, ама карай...няма да се повтарям по 100 пъти. Волфчето ти обясни детайлно за какво иде реч.

Всъщност ти си този, който постоянно избягва темата. Искаш ШЛ да се състои от шампионите ама няма да гледаш 3/4 от мачовете. Повечето отбори, шампиони на страните си няма да генерират никакъв интерес от зрители и пак няма да печелят колкото топ отборите и освен да гледаме хандбални резултати, друго няма да се случи. И да преименуват турнира, какво ще се промени? Говориш колкото да има, но практически нищо не предлагаш.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

ElCapitana_Puyol

Мнениеот ElCapitana_Puyol » 05 юни 2024 10:11

Стяуа,Звезда, Партизан, гръцкия, турския шампион със сигурност ще генерират много по-голям интерес от Болоня, Жирона или Брест, които сега ще играят в групите на ШЛ без дори да минават квалификации...щото имат късмета да са от богатите държави. Толкова по тоя въпрос. П.С.Болоня,Жирона или Брест ще бият с хандбален резултат някой от посочените шампиони от ИЕ на 31 февруари в шестък, т.е. на кукуво лято, дори и при сегашните неравностойни условия спрямо отборите от Източна Европа. Сега си затваряй човката, че стана за смях.
Рашка капут, Буданов салют ! Изображение

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 05 юни 2024 10:23

Просто нямам търпение за мач между Реал М и Партизан. :DD Добре, че животът работи практически и няма кой да ти слуша носталгичните и сърцати истории. Ако искаш направо Лудогорец да влязат в ШЛ вместо третия в Англия, по-интересно ще е за неутралния зрител и със сигурност ще са равностойни на Ман Сити. :)
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 05 юни 2024 10:38

По принцип ако ШЛ беше останал турнир единствено на шампионите, не знам дали финансовата ножица между Реал и Партизан би се разтегнала толкова драстично за тези 25 години, откакто започна разширяването на турнира. В тоя ред на мисли, нещата щяха да са по-изравнени и надали щеше да има хандбални резултати.

Но положението вече е безвъзвратно оплескано, вървим към Суперлига и това е ясно, вече е въпрос на време да видим дали ще бъде управлявана от УЕФА и ще има някаква възможност да се класираш за нея, или ще се отцепят едни 20 отбора, а останалите ще го духат.

Рано или късно според мен евротурнирите да станат на принципа на първенствата, с изпадане и промоции помежду им, а вътрешните първенства да са пълнеж. Не съм убеден, че би ми харесало обаче.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 05 юни 2024 10:42

Това се опитвам да обясня и аз. Не сме 1980, тенденцията е друга, но и ние феновете имаме не по-малка вина за случващото се. Дори и днес да излязат с таван за финансите и такъв за харчене за трансфери, пак никой няма да тръгне да ти гледа Партизан или Йънг Бойс. И за да дам един добър пример, Ман Ю не са печелили голям трофей от над 10 години, но продължават да са сред 5-те най-подкрепяни отбора в света. Ние, феновете правим разликата, УЕФА се възползва.

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 05 юни 2024 18:24

Шампионската лига стана една боза и маркетингова помия. Групите са напълно безсмислени за гледане- големите първенства директно си вкарват отборите, там най- именитите просто няма как да отпаднат (изключваме Юнайтед, които след Фъргюсън не са никакъв фактор).Сега пък с промение и лига, вместо група, първата фаза е абсолютно негледаема. Има смисъл от елиминационната фаза, но и там осминафилите често са почти предрешени.
А и не знам на базата на какво тоя турнир се нарича "шампионска лига", след като повечето отбори в него не са шампиони на нищо. Но, да, моментът е безвъзвратно изпуснат. Един турнир само с шампиони, само с директни елиминации, с пълен жребий и без простотии като поставени, непоставени ще ми е сто пъти по- интересен от това в момента. Но няма как да стане, парите трябва да вървят.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 06 юни 2024 04:30

Многократно го повторих, от премахването на КНК, директните елиминации и разводняването на ШЛ с 3-4 отбора които първо поне минаваха квалификации, сега си влизат когато си поискат, евротурнирите вървят стремглаво надолу. Маркетинга, надутите на 5-6-7-10млрд клубове с по 1.5млрд дългове, факта че големите западни отбори могат да си купят цели отбори и пак да им останат пари за трансфери е стряскащо бъдеще. Иначе изповядваме ФФП но за отбори като Сити и ПСЖ примерно не важат естествено. Ако едно време съм следял всичко, вече се ограничавам до единични мачове и евентуално части от финала. И не съм само аз. Имам чувството че погребаха Суперлигата в замяна на новия формат и още повече пари. Реал биха имали 10 участия и 4 ШЛ вместо 32 което са доооста по-малко пари и 9 ШЛ. Преди появата на групите и многото пари края на 80те и началото на 90те имат престижни отпадания от Одензе, ПСЖ, Торино, още веднъж ПСЖ, Спартак Москва. Много интересно как с навлизането на парите този риск рязко изчезна за масовката от големи клубове. Другите гига грандове от Барселона имат Дънди, Леверкузен, Андерлехт, Стяуа, ПСЖ, Динамо Киев. Това кога ще стане сега? Да не вадя другите грандове какви отпадания имат от малките и безинтересни отбори. Освен че класирането в Европа въобще не им беше гарантирано на първо място

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 06 юни 2024 08:27

Ами то така става, когато спортът се контролира кажи-речи изцяло от едни 20 супер богати собственици / президенти на отбори, а за регулатор имаш корумпирана до дъното организация като УЕФА. Хомогенизирането на ШЛ е взаимоизгодно и на отборите и на федерацията, защото парите на практика си остават в техния кръг и шансовете някой да се промъкне напред и да вземе парче от пая са нищожни. А дори и да го направи, на следващата година е обезкостен от към играчи и кръгът пак се затваря.
Същевременно на по-бедните мятат трохички с някакви конференции, колкото да се радват и те че играят европейски мачове и да не мрънкат много.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 06 юни 2024 09:29

Футбола не е за европейските фенове, а за американските и азиатските. Очаквам в бъдеще да се изнесат цели отбори там да играят или да си направят големите дъщерни отбори, които да цъкат по Саудитска Арабия, Китай, САЩ и и т.н.

Така или иначе, футбола няма бъдеще. Аз даже бях забравил, че се играе финал на ШЛ. Има далеч по-интересни спортове за гледане. А и колкото и да го съсипят, веднъж на 2 години има световни и европейски първенства, които са далеч по-интересни и с по-голяма тръпка. Най-великия финал за мен за всичките световни, които съм гледал от 2002 досега, си беше баш преди 2 години в Катар, така че там поне си има интрига.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 06 юни 2024 15:43

sapio0o написа:
wolf написа: За финал, пожелавам ти да създадат Суперлигата и да гледаш същите отбори в нея всяка година нон стоп защото "генерират интерес". Ако случайно си забравил, футбола е на всички не на 10на богати клуба.

Пич, ти всяка година гледаш любимия си Ливърпул срещу едни и същи 15-16 отбора и още 4-5, които са по асансьора между ПЛ и ЧШ. Не ме баламосвай, че ти е по-интересно да гледаш Ливърпул срещу Мaлмьо отколкото срещу Ман Ю. :D

Без да съм за или против суперлигата ми е ясно, че мачовете ще предизвикват в пъти по-голям интерес, отколкото сегашната ШЛ до 1/4 финал. :D

Самият факт национални състезатели на Франция и сие да седят по пейките на клубове вместо да ритат в Нант или Лил и хората да им се радват показва в какво извращение се е превърнал футбола. И една от причините е точно и форматът на този турнир

Върни се в “Архив”