Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот fcb_bg » 27 апр 2022 10:07

Thsmith написа:Монтиран беше престъпника Янукович, два пъти. Украинския народ го изгони /два пъти/ и избра правителство, което да защитава техните интереси. тЪ... бъркаш и то много.

Кой избирал правителството, каза? Украинския народ или една бая грозна, нагла и псуваща жена?
Последна промяна от fcb_bg на 27 апр 2022 17:37, променено общо 1 път.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Мнениеот Thurman Murman » 27 апр 2022 10:25

3000 турски “сиви вълци” са влезнали в Украйна с тежка артилерия. Ама не, това изобщо не е война на НАТО срещу Русия.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 27 апр 2022 10:34

Гризлито ще къса вълчи вратове.. Но работите отиват на зле.. Май май 3св. почва.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

DanailG
Контакти:

Мнениеот DanailG » 27 апр 2022 10:40

За съжаление и аз споделям същото мнение. И ако бяхме някакъв по-мъдър и умен народ, вместо да се караме помежду си и мислим как да помагаме на другите, да бяхме използвали цялата тая енергия да стегнем собствената си къщичка, а не да правим пътеки до Брюксел и Киев. Но новината от вчера ни доказа колко прост и глупав народ сме.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 27 апр 2022 11:00

Thsmith написа:Монтиран беше престъпника Янукович, два пъти. Украинския народ го изгони /два пъти/ и избра правителство, което да защитава техните интереси. тЪ... бъркаш и то много.

2010-а Янукович си бе избран съвсем честно. За първия път имаше съмнения, но специално втория е чист.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 27 апр 2022 11:16

DanailG написа:За съжаление и аз споделям същото мнение. И ако бяхме някакъв по-мъдър и умен народ, вместо да се караме помежду си и мислим как да помагаме на другите, да бяхме използвали цялата тая енергия да стегнем собствената си къщичка, а не да правим пътеки до Брюксел и Киев. Но новината от вчера ни доказа колко прост и глупав народ сме.

Народа не е прост.. Управниците ни са тъпи страхлив и продажни.. Елате да видите кои са орките по комплексите край Варна. Потрошени лампи легла контакти. Съдрани чаршафи и одеала по хотелите. Къде са медиите политиците. Защо мълчат а не ги върнат обратно тези украинци. И с какво право ще им осигуряват работа. Те са бежанци а не емигранти
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

DanailG
Контакти:

Мнениеот DanailG » 27 апр 2022 11:21

Току що го написах в другата тема, аз не съм съгласен, че лошите са единствено политиците, те са огледало на всички нас, и колкото са виновни те, сме толкова виновни всички ние. Аз имам близка позната във Варна, която ми споделя абсолютно същите думи, но както казах в другата тема, за по-голямата част сред нас е по-важно да подражаваме на някого, на идолите ни, вместо да работим за нашия и личен интерес. Жалко наистина. Но тук проблема е много по-голям от писането ан някакви коментари в някакъв форум, тук говорим за сбъркани няколко поколения. Явно че наистина патриоти тук не останаха.

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 27 апр 2022 12:05

Groucho написа:
THE G.A.M.E написа:Тервел е обявен за "Спасител на Европа" от французите.
Те го канонизират за 'светец" под името "Свети Тривелий".

Няма значение. Голяма победа за Тервел, но Араби и Османци не са били никога близо до завладяването дори на половин християнска Европа, че да се твърди, че християнството щяло да изчезне, ако не бил Тервел. Никога не са застрашавали Рим, централните и северните части на континента. Така че бая сериозна хипербола на колегата ти челсист.

Тя тази теза си е по принцип пълна глупост. Само за допълнително сведение, Египет пада до около 650 г. Мюсюлманите започват да преобладават по брой едва към Х век. Да преобладават, т. е. още имаш бая-бая християни. А-а-а между другото, Египет пада и то доста лесно по много причини. Една от основните е, че от въпросните християни, само тия, които следват константинополското течение на християнството (АКА източно православие) се съпротивляват. А те са били абсолютно малцинство. Мнозинството християни в Египет са били (и все още са) монофизити и са били на принципа "**** съм я Империята. Долни тирани и подтисници".
Та, християнството в Египет, дето е на една плюнка от Мека и Медина, толкова бързо изчезва, че триста години по-късно християните все още не са по-малко от мюсюлманите. Ясен знак, че даже и някак цяла европа да е била покорена, което разбира се е било напълно невъзможно, за има няма 20-30 години нема да остане кьорав християнин в Европа. Мда.
Аз и преди съм го писал. Тервел е бил голям владетел и действията му в Константинопол са имали цел и смисъл. Само че целта му не е била да спасява нито християните, нито Европа, нито дори само Византия. Те дори не са били насочени наистина срещу арабите, щото даже и без Константинопол, шансът на арабите да ни покорят е бил колкото арабите да покорят империята на маите, т. е. ша стане, ма когато цъфнат налъмите.
Те римляните не са успяли да покорят цяла Европа, дето през разцвета на Империята достигат до 80 милиона население (за сравнение германските варварски племена общо не са били и 1/20 от това), па арабите с център в Дамаск са щели да го сторят...
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 27 апр 2022 16:49

Ден с ден не си прилича. Османците на косъм не влизат и в Унгария и натам историята можеше значително да се промени. Арабите завладяват Иберийския п/в. Можем да гадаем какво щеше да се случи, ако бяха минали и през Балканския. Може би щяха да имат сили да ударят франките, ако ние не бяхме ги ударили и историята щеше да се промени.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 апр 2022 17:18

ReBorn1982 написа:

2010-а Янукович си бе избран съвсем честно. За първия път имаше съмнения, но специално втория е чист.

Не е имало съмнения, а очевадни измами.
Два пъти да те гони народа с вилите след като си сътворил някоя измама/предателство и накрая някой друг ти бил "инсталирал" режим. Цирк!
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”