efbet Лига: Хебър (Пазарджик) - Левски (София), Събота от 17:30 ч.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: efbet Лига: Хебър (Пазарджик) - Левски (София), Събота от 17:30 ч.

Мнениеот metodito » 15 фев 2025 21:46

Явно е, че нито Костов, нито Генчев са знаели как да използват Джими - на свободен електрон. А и двамата бяха доста тесногръди по отношение на схеми и тактика. Калъпести. И докато за един 60-годишен човек това изглежда нормално, то за Генчев не е. Той и Хулио доста добре го обясни на първата си пресконференция за схеми и такива неща. Футболът на "Левски" много ми прилича на някой клуб от Сегунда - едно от малкото първенства, на които хвърлям по едно око. Хареса ми и колко различно беше поведението (за схеми и системи не разбирам) поведението на отбора. С Разград играхме по-прибрано и на практика обезоръжихме фланговете им, а в средата бяхме по-прибрани от сега. Като схема тогава на моменти играхме класическо 4-4-2. А в Пазарджик играха все едно са ги държали на въже. Маркович в този мач ме опроверга отвсякъде - три опасни удара, три спасени топки.
Дали Хулио е човекът с главно 'Ч' или не... теглим калема в края на първенството и ще се разбере. Но в тези два мача ми прави впечатление колко свободно играят и с настроение. Дано!

П.С. Относно свободата, която е дадена на Джими си спомням един момент с един от любимците ми Рикелме. Който играе по цялото игрище. Като отишъл в Барселона казал, че иска да е диригента там с пълн а свобода. Онея му казали "Няма как да стане" и направи супер много за Виляреал.
П.С. 2 За пръв път, откакто е дошъл виждам Джемили да се връща в защита. :shock:
Последна промяна от metodito на 15 фев 2025 21:52, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 15 фев 2025 21:49

Според Томислав, Охене бил "на години". Човека е само на 31...
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Aronaks
Контакти:

Мнениеот Aronaks » 15 фев 2025 22:07

realno написа:Наближава дербито с оранжевите. Дано Хулио идва щастлив на работа и няма странични хобита свързани с лов и риболов, че не ми се ще пак да останем без треньор пред толкова важен мач. ;)

Виж сега, ако не си достатъчно задоволена не означава, че трябва тук да си го изкарваш. Има социални мрежи, сайтове за запознанства, намери някой да те оправи и да си доволна.

Halo
Контакти:

Мнениеот Halo » 15 фев 2025 22:12

Във всеки мач има много спорни положения, но май само на Левски ги гледат толкова детайлно, ако ще са в полза на съперника, де. Днес Черно море пак си получиха дежурното подпиране, защото явно Илиан ще става световен шампион с България.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 15 фев 2025 22:12

W84me написа:Според Томислав, Охене бил "на години". Човека е само на 31...

Тази година става на 32. А и на тези бежанци не винаги са ясни годините.

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 15 фев 2025 22:23

Aronaks написа:
realno написа:Наближава дербито с оранжевите. Дано Хулио идва щастлив на работа и няма странични хобита свързани с лов и риболов, че не ми се ще пак да останем без треньор пред толкова важен мач. ;)

Виж сега, ако не си достатъчно задоволена не означава, че трябва тук да си го изкарваш. Има социални мрежи, сайтове за запознанства, намери някой да те оправи и да си доволна.

Виж сега и ти. Пиша ти бавно, че да можеш да схванеш и да не бъдеш заблуден изманипулиран припознавач. Мъж съм повече от теб и глашатая на Пеевски, който живее без надежда от както Рибаря смени гьола. Един съвет от мен. Подбирай си приятелите, защото с какъвто се събереш такъв ставаш. Не позволявай лицемери и егоцентрици да те манипулират. Използвай главата си ако можеш.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 15 фев 2025 22:53

metodito написа:Явно е, че нито Костов, нито Генчев са знаели как да използват Джими - на свободен електрон. А и двамата бяха доста тесногръди по отношение на схеми и тактика. Калъпести. И докато за един 60-годишен човек това изглежда нормално, то за Генчев не е. Той и Хулио доста добре го обясни на първата си пресконференция за схеми и такива неща. Футболът на "Левски" много ми прилича на някой клуб от Сегунда - едно от малкото първенства, на които хвърлям по едно око. Хареса ми и колко различно беше поведението (за схеми и системи не разбирам) поведението на отбора. С Разград играхме по-прибрано и на практика обезоръжихме фланговете им, а в средата бяхме по-прибрани от сега. Като схема тогава на моменти играхме класическо 4-4-2. А в Пазарджик играха все едно са ги държали на въже. Маркович в този мач ме опроверга отвсякъде - три опасни удара, три спасени топки.
Дали Хулио е човекът с главно 'Ч' или не... теглим калема в края на първенството и ще се разбере. Но в тези два мача ми прави впечатление колко свободно играят и с настроение. Дано!

П.С. Относно свободата, която е дадена на Джими си спомням един момент с един от любимците ми Рикелме. Който играе по цялото игрище. Като отишъл в Барселона казал, че иска да е диригента там с пълн а свобода. Онея му казали "Няма как да стане" и направи супер много за Виляреал.
П.С. 2 За пръв път, откакто е дошъл виждам Джемили да се връща в защита. :shock:

Моя съвет е да не бързаш да правиш заключения на базата на два официални мача. Често правиш някакви паралели с миналото. За Костов съм чувал, че е един от най-грамотните тактически български треньори, но кариерата му като цяло не го подкрепя. От друга страна това, че е тактик не значи, че ще е успешен. Той хич не обичаше да дава интервюта и за него бяха бреме. Особено да говори за тактика. Често приключваше върпосите в стил "това е много сложно и дълго за обясняване".
Хулио също получи определение от бивш работодател - идеален за вдигане на отбори. Но като цяло не се е задържал много никъде. Мен ме впечатлява със желанието си, човека каза, чее изгледал 8 мача на Хебър, въпреки че са с изцяло нов състав. Генчев в изказванията си винаги ми се струваше пресметлив и внимаваше какво ще каже, за да бъде в полза на отбора, а и в негова. Опитваше се е да Моуриньо в интервютата си, ама... Никога не го усетих като искрен и обективен. Дори след като бе освободен си позволи да си казва версията в подкасти. Не че няма право, естествено, че има, но сякаш да си спаси егото и кариерата. Да сме чули Костов да казва каквото и да е след като бе освободен? Президента каза, че са му разпродали отбора, публиката го иронизираше.
Костов също бе пресметлив в интервютата си, но повече с цел да не води това до нови въпроси.
Медения месец между Левски и испанеца рано или късно ще свърши и ще видим тогава какви ще ги говорим. Имаме много пресен опит.

Джемили имаше силни периоди и при Костов, и при Генчев, но се и се е показвал, като леке, което не подава и сякаш не му пука за отбора. Ще дойде момент, в който играта няма да върви, той ще се опитва да мине цялата защита сам и да вкара, и пак ще бъде нещастен...

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 15 фев 2025 23:06

Честита победа. Не смея да се зарадвам, обаче, че и след първите няколко мача на Костов и Генчев бях оптимист. Все пак дано Хулио е видял и отрицателното, че го имаше и него
110 години любов!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 15 фев 2025 23:09

Serafim написа:
metodito написа:Явно е, че нито Костов, нито Генчев са знаели как да използват Джими - на свободен електрон. А и двамата бяха доста тесногръди по отношение на схеми и тактика. Калъпести. И докато за един 60-годишен човек това изглежда нормално, то за Генчев не е. Той и Хулио доста добре го обясни на първата си пресконференция за схеми и такива неща. Футболът на "Левски" много ми прилича на някой клуб от Сегунда - едно от малкото първенства, на които хвърлям по едно око. Хареса ми и колко различно беше поведението (за схеми и системи не разбирам) поведението на отбора. С Разград играхме по-прибрано и на практика обезоръжихме фланговете им, а в средата бяхме по-прибрани от сега. Като схема тогава на моменти играхме класическо 4-4-2. А в Пазарджик играха все едно са ги държали на въже. Маркович в този мач ме опроверга отвсякъде - три опасни удара, три спасени топки.

Моя съвет е да не бързаш да правиш заключения на базата на два официални мача. Често правиш някакви паралели с миналото. За Костов съм чувал, че е един от най-грамотните тактически български треньори, но кариерата му като цяло не го подкрепя. От друга страна това, че е тактик не значи, че ще е успешен. Той хич не обичаше да дава интервюта и за него бяха бреме. Особено да говори за тактика. Често приключваше върпосите в стил "това е много сложно и дълго за обясняване".
Хулио също получи определение от бивш работодател - идеален за вдигане на отбори. Но като цяло не се е задържал много никъде. Мен ме впечатлява със желанието си, човека каза, чее изгледал 8 мача на Хебър, въпреки че са с изцяло нов състав. Генчев в изказванията си винаги ми се струваше пресметлив и внимаваше какво ще каже, за да бъде в полза на отбора, а и в негова. Опитваше се е да Моуриньо в интервютата си, ама... Никога не го усетих като искрен и обективен. Дори след като бе освободен си позволи да си казва версията в подкасти. Не че няма право, естествено, че има, но сякаш да си спаси егото и кариерата. Да сме чули Костов да казва каквото и да е след като бе освободен? Президента каза, че са му разпродали отбора, публиката го иронизираше.

Костов също бе пресметлив в интервютата си, но повече с цел да не води това до нови въпроси.
Медения месец между Левски и испанеца рано или късно ще свърши и ще видим тогава какви ще ги говорим. Имаме много пресен опит.

Джемили имаше силни периоди и при Костов, и при Генчев, но се и се е показвал, като леке, което не подава и сякаш не му пука за отбора. Ще дойде момент, в който играта няма да върви, той ще се опитва да мине цялата защита сам и да вкара, и пак ще бъде нещастен...

Аз заради това казах това за "калема". Два мача не са коректив.
Генчев беше необяснимо самочувствен. Този не видя грешка в себе си въобще. И прехвърли вината на Сираков. Останах с впечатление, че Сираков го уволнява заради онова със съблекалнята. Или поне той май направи такова внушение. Каза: "С тези футболисти - толкова". Ам, май не. А низвергнатите от него Бала и Джими два мача творят. Костов... човекът не беше за "Левски". На него прехвърлям вината за Краев. Да не говорим това за капитанската лента. И двамата са от типа деспоти в съблекалнята. И двамата изтърваха съблекалнята. За Веласкес ще видим.Изглежда много по-диалогичен. И настроението в играта е атестат за това. Два мача са минали. Моята прогноза е отпадане за купата и второ или трето място.
П.С. Джими е просто такъв характер. А Костов и Генчев, както казах са хора с голямо его, които обичат да се налагат. "По моята ще е и точка". На каква база?

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 15 фев 2025 23:29

metodito написа:
Serafim написа:

Аз заради това казах това за "калема". Два мача не са коректив.
Генчев беше необяснимо самочувствен. Този не видя грешка в себе си въобще. И прехвърли вината на Сираков. Останах с впечатление, че Сираков го уволнява заради онова със съблекалнята. Или поне той май направи такова внушение. Каза: "С тези футболисти - толкова". Ам, май не. А низвергнатите от него Бала и Джими два мача творят. Костов... човекът не беше за "Левски". На него прехвърлям вината за Краев. Да не говорим това за капитанската лента. И двамата са от типа деспоти в съблекалнята. И двамата изтърваха съблекалнята. За Веласкес ще видим.Изглежда много по-диалогичен. И настроението в играта е атестат за това. Два мача са минали. Моята прогноза е отпадане за купата и второ или трето място.
П.С. Джими е просто такъв характер. А Костов и Генчев, както казах са хора с голямо его, които обичат да се налагат. "По моята ще е и точка". На каква база?

Те първа ще видим. Но на този етап аз съм изключително приятно изненадан от испанеца. Бях от скептиците, но човека за момента демонстрира доста висок професионализъм. Разбира се не страдам от напразни илюзии. Положението в Левски към момента никак не е розово, Мажоритаря е леке и не може да осигури нужната финансова сигурност - респ. спокойствие в отбора и възможност да се гради. Селекцията не е от най-висока класа, но за момента има надежди отборът да изкласи. Какво ще стане за купата ще видим. Дано бием и това да ни отвори вратата към ЛЕ и спечелване на купата.
Топка, шансовете са 50 на 50, а Веласкес ако си напише домашното - т.е. изгледа 8 мача на морето тия ще ги отстраним.

За първенството, предвид програмата, следващите два кръга са ни изключително важни. Вземем ли ги мисля, че проблем с второто място няма да имаме. Изобщо до началото на март за Левски всичко ще се реши. Може да летим в облаците и да мечтаем, може и другото. Дано се случи първото.

Що се отнася до Джамили той наистина е свободен електрон - може да помага много, може и да вреди. И там е мястото на треньора - като види, че не му връзва има и пейка. Да видим какво ще ни предложат новите и най-вече словенеца в средата на терена.

Върни се в “Левски”