Robbery написа:Кой е казал, че еволюцията протича с еднакви темпове?
Някои от подкрепящите я учени.
Аз си признавам, че не съм изтънко запознат с "еволюционната теория".
Но съм виждал подобни мнения...
Robbery написа:И след като смяташ, че ние сме продукт на някое всемогъщо създание (или каквото и да е там), как ще коментираш фактa, че ние - хората - (а и не само ние) не сме перфектни. Човешката анатомия има слаби места, които един всемогъщ и всесилен създател би трябвало да реши по друг начин.
Вярно е, хората не сме перфектни.
Ние сме
подобие на създателят ни, не сме 1/1.
Има си причина, поради която имаме дефекти.
Тя се корени в случката с ябълката и Адам и Ева.
Те са били невероятни във всяко едно отношение, но пристъпват заповед на Бога... И за това сега чедата им
( тоест ние ) ... Не сме перфектни.
И въпреки това човека е феноменално творение.
С всичките кусури и слабости, ние сме изключително адаптивни, здрави ( физически ) ... Без съмнение и невероятно интелигентни.
Според много специалисти от областа на изследване на мозъка и неговите възможности, ако ползвахме пълният ни потенциал, то щяхме да можем да общуваме без думи, от много големи разстояния ( телепатия ) ... Както и да местим предмети само със "силата на мисълта" ( телекинеза ) ... Някои достигат до подобен потенциал, като успяват да леветират...Точно това нещо, обаче, се осъжда от редица религии.
Robbery написа:Колкото до артефактите, които са били намерени. Чрез какъв метод е установена възрастта им, кой и как е определил, че са изработени от човешка ръка и за какви артефакти точно става въпрос.
Всичко го има чудесно описано и обяснено в книгата "Забранената археология".