Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот fcb_bg » 23 авг 2015 12:28

THE G.A.M.E написа:Престанете с тая "демокрация" бре.

Нема демокрация към момента, така, както и никога не е имало комунизъм.
Настоящите "демократични" режими, са доста далеч от определението "демокрация".

Демократичните режими биват в доста разновидности.
Държавите се управляват като фирми и корпорации, всяка със своите правила, закони и виждания.
Да се говори, че управляващите режими във Франция, САЩ, Италия, Великобритания, Канада, Австралия и т.н. са еднакви, е висша форма на незнание.

Хубу де, стига са кара тъй зло де... Ще викаме евро-атлантическите медии, само да обясниш какво значи тоя термин. :?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 23 авг 2015 12:49

fcb_bg написа:само да обясниш какво значи тоя термин. :?

Кой термин ? :mrgreen:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 23 авг 2015 13:40

aleksandrov77 написа:
Soulen написа:Хахахахаха Демокрацията била свобода :mrgreen:

Свободен си единствено ако имаш пари. Демокрацията означава ред и законност. Там се изисква от хората много повече от колкото при социализъм. При последното трябва просто да си стоиш кротко и държавата ще те гледа, при демокрацията се изисква много работа.

Днес някак неловко изглеждат опитите да ни бъде обяснено, че демокрацията преди всичко означавала ред!
Ама, чакай бе, как така ? Та, нали по времето на комунизма от Запад ни обясняваха, че ДЕМОКРАЦИЯТА Е ПРЕДИ ВСИЧКО СВОБОДА ?!? Защото, ако е "ред", ние редът си го имахме и при Бай Тошо! Даже тогава имахме много по-голям ред и законност, отколкото сега !
Защо тогава бяха всичките тези 26 години след 10 Ноември ?! Защо трябваше да си разбиваме икономиката? Защо трябваше да се отказваме от безплатното образование и безплатното здравеопазване, които имахме?
Защо трябваше да се лишаваме от всичките социални придобивки, които ни даваше комунизма? И защо трябваше да страдаме цели 26 години? ...
Щом пак искаме си РЕДЪТ, а не СВОБОДАТА да е над всичко !!!
Разбира се , че истинската демокрация е преди всичко СВОБОДА!

Изобщо си нямаш идея какво е демокрация! Ще ти дам жокер - твоята свобода свършва там, където започват правата на другите хора! От тук натам направи опит да поразсъждаваш какво означава това!
I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 23 авг 2015 13:41

icko65 написа:
Tommi написа:
aleksandrov77 написа:
Madonna написа:
aleksandrov77 написа:Заправи да пропуснеш само, че на САЩ 18 трилиона не са БВП, а по-скоро външен дълг! 8-)
и!

Външен дълг към кого?Кой си го иска този дълг и кой мохе да накара САЩ да плаща каквото и да е ?

Ето това е наглостта и некоректността на САЩ към държавите, която описа - да не си връща задълженията! Но много скоро ще си намерят майстора!

Кое плащане по дълга не са извършили Щатите?

На 18 трилиона викаш плащат та се късат.Горе-долу да тегля аз 3 млн.кредит и да плащам на година по 1ст.-плащам си ве!Къв е проблема?

Тия пари се дължат най-вече на Китай. Да си чул китайците да се оплачат нещо?

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 23 авг 2015 13:50

vaskonti написа:Изобщо си нямаш идея какво е демокрация! Ще ти дам жокер - твоята свобода свършва там, където започват правата на другите хора! От тук натам направи опит да поразсъждаваш какво означава това!

Демокрация произлиза от гръцки език и означава народовластие!
Демокрацията, както и комунизма са утопии в политически план и аз лично не смятам , че някъде по света има демокрация! Следователно аз не вярвам нито в демокрацията, нито в комунизма, понеже хората нямат необходимите качества за прилагането нито на едното, нито на другото!
Демокрацията също означава ПРАВО НА ИЗБОР!
Референдум за влизането на България не беше направен нито за НАТО, нито за ЕС!
Ако имаше демокрация, щеше да има допитване до народа по тези два жизненоважни въпроса и народа трябваше да си каже думата!
Референдум нямаше , значи няма и демокрация!
Няма как да има демокрация в държава , където има лагер като Гуантанамо!
Накратко казано: демокрацията в политически план е утопия!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 23 авг 2015 14:08

vaskonti написа:
icko65 написа:
Tommi написа:
aleksandrov77 написа:
Madonna написа:
aleksandrov77 написа:Заправи да пропуснеш само, че на САЩ 18 трилиона не са БВП, а по-скоро външен дълг! 8-)
и!

Външен дълг към кого?Кой си го иска този дълг и кой мохе да накара САЩ да плаща каквото и да е ?

Ето това е наглостта и некоректността на САЩ към държавите, която описа - да не си връща задълженията! Но много скоро ще си намерят майстора!

На 18 трилиона викаш плащат та се късат.Горе-долу да тегля аз 3 млн.кредит и да плащам на година по 1ст.-плащам си ве!Къв е проблема?

И това време ще дойде..Въпроса не е дали Китай се оплаква.Те и НАП не се оплакваха ама сега що реве ЦСКА-то?
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 23 авг 2015 14:24

aleksandrov77 написа:
vaskonti написа:Изобщо си нямаш идея какво е демокрация! Ще ти дам жокер - твоята свобода свършва там, където започват правата на другите хора! От тук натам направи опит да поразсъждаваш какво означава това!

Демокрацията, както и комунизма са утопии в политически план и аз лично не смятам , че някъде по света има демокрация! Следователно аз не вярвам нито в демокрацията, нито в комунизма, понеже хората нямат необходимите качества за прилагането нито на едното, нито на другото!
Ако имаше демокрация, щеше да има допитване до народа по тези два жизненоважни въпроса и народа трябваше да си каже думата!

Никой не ви кара да живеете в страна от НАТО и ЕС, имате избор голям Русия, КНДР, Венецуела, Куба и други екзотични дистинации.
Да бяха го направили тоя референдум, та барем ви вдянат чугунените глави че сте някакви си смешни 4%
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 23 авг 2015 14:27

icko65 написа:
vaskonti написа:
icko65 написа:
Tommi написа:
aleksandrov77 написа:Ето това е наглостта и некоректността на САЩ към държавите, която описа - да не си връща задълженията! Но много скоро ще си намерят майстора!

И това време ще дойде..Въпроса не е дали Китай се оплаква.Те и НАП не се оплакваха ама сега що реве ЦСКА-то?

Това ли намери да отговориш, за ЦСКА? Да не очакваш да се впрегна нещо, какво?
Айде, когато китайците се оплачат, тогава ми обяснявай, че САЩ не си плащат дълговете. До тогава... леко ти увисват думите във въздуха.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 23 авг 2015 14:30

ivan56 написа:
aleksandrov77 написа:

Никой не ви кара да живеете в страна от НАТО и ЕС, имате избор голям Русия, КНДР, Венецуела, Куба и други екзотични дистинации.
Да бяха го направили тоя референдум, та барем ви вдянат чугунените глави че сте някакви си смешни 4%[/quoteДа не е обратното само... :) И не ни давай наклон къде да ходим и живеем.Аз искам да живея в България!А дали ще е дълго страна от НАТО и ЕС?Съмнява ме.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
kirchaka
Контакти:

Мнениеот kirchaka » 23 авг 2015 14:32

Добре, а каква е причината драгите китайци толкова великодушно да си мълчат,когато им дължат толкова невероятни суми пари :roll: Може би просто влизат в положение на приятелите американци?

Върни се в “Свободна зона”