GOLEADOR написа:1.Благодаря за подкрепата .Още повече,че тя идва от човек с който сме били опоненти в много спорове . За мен този спор е и един урок от който научих,че не всички хора имат доблест и там мъжката дума не важи!Защото още чакам отговор на мой въпрос който явно няма да получа.И ако човека пуснал темата имаше чест,щеше отдавна да е влезнал в поста си и да изтрие онази част която се оказа невярна.
2.до 269
А.Русия окупира България,това лошо ли е или е добро?Тази окупация не е ли за да може България да запази целостта си докато изгради собствено управление на държавата.
Б.Ако пък Русия е тук с цел да ни прави задунайска губерния,защо всички я упрекват ,че си тръгват от България след съединението.Какъв окупар е този дето бяга от окупираната страна и що за окупиран народ е този дето иска окупатора му да не си тръгва?
В.Окупационния дълг е в размер на 25 процента от БВП на страната.Това не е ли една добра цена за свободата на България?
А! Ма ти що си още тука бе, въз-честен? Нали беше сключил сделка със себе си, че ако не намериш доказателство за твърдението си, че Австро-Унгария налага на Русия текстовете в Будапещенската конвенция, ще спреш да пишеш тук? Или си намерил?
А, манипулаторче?!
Или си викаш - оня каза "чао", значи мога да се направя на ударен?
За разлика от недоразумения като теб, нормалните българи не реват за руснаците . Включително и за изтеглянето на генералите им преди Сръбско-българската война. Както може би дори ти знаеш, много добре сме се справили без тях. Даже си мисля, че с тях може би резултатът нямаше да е толкова добър.
Руският император обаче, явно си е мислел, че ще се разревем. Или поне, че по този начин ще даде урок на непокорните българи. Понимаеш?!
Но не затова надзърнах тук. Реших, че няма да е лошо да дам на по-любознателните еврофоби домашно за няколкото дни, докато съм без обхват. Ето го и него:
"...най-после, българинът са бори за своето съществование, за своята свобода, за своето име и за своята народност; а неговите русски братия му казват, че български народ не съществува и че думата България е само географическо понятие! Разбира са, че „ако славянофилите да не би биле така чудни, то тие биле твърде смешни.“
Любен Каравелов, в. „Независимост“, г. III, Букурещ, 21 юли 1873 г., бр. 44, с. 346-346.
Айде сега, кажете ми, що ги плещи такива бай ви Либен, след като братушките ден и нощ са мислили как да преборят реакционния империалистически запад и да извоюват за нас една огромна, велика България? М?
За тези, които не вярват, че цитатът е истински, да влязат тук
http://www.nationallibrary.bg/cgi-bin/e ... &p=0038&g=да цъкнат на " Продължаващи издания 1844 - 1878" , да си отворят сканирания вестник и да си прочетат цялата статия. Много е интересна.

Айде, чао.