Сашо - всеки може да си каже мнението, да това е идеята на форумите, НО има разлика между това в реалността и в интернет!
Всеки може да бъде голям фен в интернет, всеки може да бъде голям патриот в интернет, но каква полза има от тази работа? Единственото,което можеш да постигнеш е по някакъв смешен начин да се оплете някоя интрига,или да се скарат феновете,нещо което успяваме да правим без проблем!
А гарфилд - какво искаш да ми кажеш,че всеки мач ако има 12 000 на стадиона това няма да има ефект ли ?????????????
Оставам смаян/шокиран или незнам как да го нарека след това мнение!
Тук отново започва едно нищене на добре познатата за българина тема - всеки МОЖЕ и ИМА ПРАВОТО да се изявява в интернет, и го прави.
Но не е ли СТАДИОНА мястото,където трябва всеки да се изразява, мястото където в директен контакт се виждаш и общуваш с другите твой съмишленици?!
Не е ли СТАДИОНА мястото, на което трябва да се дава гластност на всичко - недоволство към даден играч, недоволство към ръководство,треньори и всички други, които работят в ЧЕРНО МОРЕ?
Пак повтарям какво печели ЧЕРНО МОРЕ от липсата на свой "фенове"(поне така твърдят в интернет естествено,че са фенове от незнам си коя година - при успехи, при неуспехи всеки се засилва да сипе куп ПОМИЯ към играчи,ръководство и т.н., всеки обеснява колко обиден бил,колко потресен бил)?
Единственото с което хората, които не идват на стадиона заради някаква измислена причина, допринасят е.......... а всъщност с нищо
Призива ми е към всички,които поради някаква причина "не им се ходи" да гледат БГ Футбол, в частност ЧЕРНО МОРЕ, да се замислят що за стока са, искат да гледат добър футбол, но какво са направили те за да заслужат този добър продукт?
Много са ти да отделиш 5-6лв. за билет, много са ти да дадеш 40лв за тениска,все пак не била Найк

, много ти е далеч да пътуваш поне на близките гостуваня на 50-100км извън Варна, предпочиташ да се наковеш със салата и ракия във вас си, по възможност да набиеш жена си и да се тупат на работа какъв голям моряк си,ако отбора ти е спечелил естествено, ако е загубил - ааааа аз тез не ги гледам вече ве! к'о да ги гледам след като падат, аз не съм от тях!
Не конкретизирам НИКОГО с последните си изречения, просто конкретизирам ЦЯЛОСТНИЯ БЪЛГАРСКИ МАНТАЛИТЕТ, искам да намекна колко далеч сме от всяка нормална държава по подкрепа на отборите си. Сега някой разбирач ще даде компетентно мнение - Че как феновете помагат на отбора си?!
Най-простичък пример от последните няколко дена :
Партизан Андерлехт - разликата в милионите на играчите,трансфери,бюджет,държава и възможности и т.н. е огромна нали? Но кой от тези отбори влезе в ШЛ,благодарение на ПУБЛИКАТА СИ?
ПАОК - Фенербахче - Турците се накъкаха като мишоци пред ВЕЛИКОЛЕПНАТА публика на ПАОК, именно хората на стадиона( в Гърция и в Турция ) направиха разликата и победата за ПАОК, не милионите на Фенерите!
Естествено в историята има много още примери за това!
Искам да споделя и една снимка от мача на ПАОК с Аякс :
http://img291.imageshack.us/img291/3374 ... 082010.jpg Я вижте човека на колко години е и къде е тръгнал

Не е ли е радостно за окото, нима ако си футболист и гледаш как хората, без значение от възрастта си, дават ВСИЧКО, само и само за да те гледат и ти да ги радваш, няма да заиграеш със 2-ро и 3-то сърце ?!
Мисълта ми е какво кара феновете в България на 30години вече да твърдят,че са олегнали хора и най-доброто за тях е да пляскат на отбора само като вкара гол, без дори съвсееееееем лекичка вокална подкрепа, за любимците,които малко или много са си го заслужили по някакъв начин!
След всичките редове,които изписах надявам се някой да се замисли, НЕ ЗАДЪЛЖАВАМ НИКОГО С МНЕНИЕТО СИ, просто мечтата ми винаги е била българския НАРОД поне мъничко да промени манталитета си на сеирджия, и да почне да се активизира по обществено значими места - било то форуми,митинги,футболни мачове и на всякакви масивни места,където има някаква гласност!!!
САМО ЧЕРНО МОРЕ, оставете Велизар намира, има си ръководство,което да решава, нека се захванем с НАЙ-ВАЖНОТО - подкрепата на КЛУБА(НИКОЙ,повтарям - НИКОЙ НЕ Е НАД НЕГО)! Нима това,че отбора ти е загубил някой мач е склонно да накара човек,който уж е "заклет" привърженик на отбора си да се откаже?!?!?! - Не мисля,че е редно!!!!!!!!!!!