Степан Бандера - патриот, историческа личност или "фашист"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Re: Степан Бандера - патриот, историческа личност или "фашис

Мнениеот DANS » 02 сеп 2015 09:44

Der Führer написа:
DANS написа:
Der Führer написа:ДАНС-е ... така няма да я докараме доникъде . Аз пиша нещо , ти ми казваш че съм лъжец и манипулатор ... Аз мога да потвърдя тезата си за Ванче Михайлов с изследване на историци .Така ... дай да си сверим източниците , че иначе става несериозно . Все пак се надявам да ползваш нещо различно от Уикипедия .

Едва ли има някой по-компетентен от мен в този форум по "темата" за Ванче Михайлов,

ето, заповядай!

Източниците са спомените на Иван Михайлов, както и:
тук има описани много източници:
Този период е изключително добре документиран, тъй като хърватските и българските архивисти издадоха четири документални тома. (N. Kisic Kolanovic, Prijatelstvo po mjeri ratnog vremena 1941–1945, Zagreb, Hrvatski drzavni arhiv, 2003, s. 331; Poslanstvo NDH u Sofiji. Diplomatski izvjestaji 1941–1945. Priredila N. Kisic Kolanovic, Svezak 1-2, Zagreb, Hrvatski drzavni arhiv, 2003, s. 782-742; България и Независимата хърватска държава (1941–1944). Дипломатически документи. Съст. М. Тодоракова. С., 2004. Вж. и M. Ristovic, Ivan – Vanco Mihailov izmedu nezavisne drzave Hrvatske I Bulgarske (1941–1944), Istorija 20 veka, Br. 1–2, Beograd, 1986, s. 139–153.)
В началото на септември 1944 г. с благословията на Адолф Хитлер Третият райх възлага на Ив. Михайлов да застане начело на независима Македонска държава по подобие на Хърватската, но той след среща със съратниците си в Скопие отказва.

из книгата на Валтер Хаген „Тайният фронт”:
„Когато Хитлер най-сетне се реши да вземе предвид учредяването на една македонска държава, именно през лятото 1944 год. беше вече твърде късно. Тогава Румъния беше се вече отметнала и цялото положение на Балкана се беше променило из основи. Ако и да беше, следователно, пропуснат истинският момент, немската тайна служба, по високо нареждане, трябваше да създаде връзка с Михайлов и да му предложи да иде в Македония, за да обяви там самостоятелността на страната. Михайлов действително се остави да бъде заведен с един немски самолет в неговата родина. Но когато той дойде там(Скопие) заяви на хората за връзка от немската тайна служба, съвсем откровено, че било твърде късно за тъкменото основаване на държавата и че той не могъл да поеме отговоността да тикне своя народ в една безсмислена авантюра, без всеки изглед за успех. Немската тайна служба не отмъсти на Михайлов за този отказ; напротив взеха се всички мерки при разгрома на Германия да се спаси живота на македонския водач, така че Михайлов днес е в положението от сигурно място да ръководи ВМРО с твърда ръка.”

Сега се надявам да си доволен!

Всъщност съм повече от доволен ... Смятах да не ползвам трудовете на Ванче Михайлов ( защото мнението му по редица въпроси е пристрастно ) , но ти благодаря за предоствения шанс . В труда си "Македония - Швейцария на Балканите" , само Михайлов те оборва ... защото целия труд е посветен на виждането му за независима държава Македония , не за Македония като част от България . Всъщност - след това не ми се налага да привеждам други доказателства . ;)
Но все пак ще го направя :
Щефан Трьобст, професор по история на Източна Европа в Лайпцигския университет, през 1976/77 г. специализант в Историческия факултет на СУ „Кл. Охридски”, автор на три книги за Македонския въпрос през ХХ. век - ”Македонският век”, 2007; „Мусолини, Македония и великите сили 1922-1934 г.”, 1987; „Българо-югославската контроверза за Македония 1967-1982”, 1983. В момента пише „паралелна” биография на Иван Михайлов и Димитър Влахов.
Та въпросния професор в една своя публикация пише :
...Иван Михайлов (1896-1990), лидер на терористичната ...........

Не ми цитирай комунистически източногермански "експерт", който веднага засипва идеологическия противник на режима с клишета, като "терорист" и т. н.
Освен това псевдо-експерта е използвал сърбо-македонски "източници" от ТитоФашистка Югославия, като дори в заглавето на един от "трудовете" е допуснал лош превод на противоречивата сърбо-македонска дума "контраверзно"(на български противоречиво, тази дума не се използва в Македония преди 1945 г. но това е друг въпрос), подчертал съм го в червено!

Спора който възникна с теб, беше за периода 1941-1944 г., когато България е целокупна и няма нужда от "независима" Македония, това И. Михайлов много добре го е обяснил в спомените си, съветвам те да ги прочетеш!

Посоченото от теб "доказателство" "Македония - Швейцария на Балканите" е писана през 1947-1948, при съвсем друга геополитическа ситуация,
насилствена македонизация от БКП в Пиринска Македония и подготовка за предаването й под контрола на Тито,
гражданска война в Гърция и т. н.!

При тази ситуация, Иван Михайлов пише книгата и доказва, че единственият начин за слагане край на нещастията на Балканите е създаването на самостоятелна и независима македонска държава по подобие на Швейцария - отделните етноси (българи, гърци, албанци, власи и др.) да имат еднакви права(такива са и идеалите на Васил Левски). При реализирането на този проект, българщината в Македония щеше да се запази и до днес.

Ти се опита да изкараш Иван Михайлов, като човек лаком за власт, който едва ли не иска да се сомопровъзгласи за "цар" на Македония, това е кощунство! Радко е от малкото българи, който е жертвал и отдал целия си живот, включително и личния(с Менча са се разбрали да нямат деца, за да са изцяло отдадени на революционната си кауза), за българската кауза в Македония и БЪЛГАРЩИНАТА!

:twisted: бих отрязал ръката написала тези редове :twisted: :
Der Führer написа: ......през април 1941 - след повторната окупация на Вардарска Македония от български войски.....

България никога не е "окупирала" Македония, защото не може да окупира себе си,

изложи се много с източниците си сЪРБИНО!
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

Alkonost
Контакти:

Мнениеот Alkonost » 03 сеп 2015 19:22

DANS написа:
След 150 коментара, не бяха предоставени никакви доказателства за написаното от теб, освен голи думи без никаква истарическа или фактологична стойност, напротив, бяха предоставени много доказатества, които показват точно обратното, че Бандера не е бил фашист, изрод, садист, предател, дегенерат и престъпник срещу човечеството, а е бил патриот, който е обичал своята родина и се е борил с окупаторите й!

След като съвременници на Бандера и негови съратници в ОУН доказват документално що за личност е бил пасивният хомосексуалист (виж горните определения), всичко друго е само празни думи.
Believe in her, if you are able...

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 04 сеп 2015 17:05

Ще излязат прави хората , че тролчетата са правени в един калъп ... защото подобно на шаранчетата винаги захапват въдицата която им пускаш .
DANS - спорът ни ( доколкото може да се нарече спор ) , касае вижданията на Иван Михайлов по македонския въпрос . Няма официален документ , или официално изявление от негова страна докато той е начело на ВМРО ( а доста години след това ) , в който той да е казал , че бъдещето на българите в Македония е свързано с България ... Напротив - винаги за заявявал , че борбата на ВМРО е за единна и независима Македония . Както са казали едни древни и мъдри хора - "По делата им ще ги познаете" . Така че , какво е казал Ванче Михайлов за себе си ( в свое оправдание ) , няма съществено значение . То и в затворите е пълно с невинни хора , ако питаш самите затворници . Но специално за теб , ето какво е казал самия Ванче Михайлов пред кореспондент на "Юнайтед прес" , през 1934г .
...Говорейки за целите на движението революционният лидер каза:
- Ние искаме да установим една напълно независима Македония, която се
простира от албанската граница до река Места на изток, от Шар планина на
север до близо 40-тия градус ширина на юг. Това ще включи доста голяма
територия не само от Югославия, но също така Гърция ще загуби част от
тракийския си бряг, включително Солун и Кавала. Докато за България тя ще
трябва да отстъпи част от нейната западна територия на македонската
държава...

Кратко , точно и ясно - независима Македния , която трябва да отцепи Пиринския край от България . Ето за това се е борил Ванче Михайлов , от 1925г , до края на 1944г ...
За да не стават грешки , най-вече за съфрмуците , накратко фактологията :
1. След като Ванче Михайлов оглавява ВМРО след убийството на Тодор Александров ( според някои източници от средите на ВМРО , организирано от самия Михайлов ) и несупешното такова на ген Протогеров ( по - късно "грешката" е поправена ) , организацията преминава от четничеството ( въоръжена борба на териториите на Вардарска и Егейска Македония ) , към еднични акции за ликвидиране на определено хора и извършване на атентати както във въпросните територии , така и по цяла Европа ( в точа число и България ) ... нещо което днес наричаме тероризъм.
2. След 1925г. официалната доктрина на ВМРО предвижда създаване на независима държава Македония . В Пиринска Македония ( по това време в границите на Царство България ) , ВМРО създава собствена администрация , съдилища , събира данъци ... иначе казано изземева функциите на българската държава . Пак според същата доктрина се предвижда , отцепването на тези територии от Царство България ... това се нарича сепаратизъм .
3. С неудобните на Ванче Михайлов лица ( а това са всички които имат различно от неговото мнение , както членове на ВМРО така много българи , в това число и български депутати ) се процедира по следния начин - убийство и след това кампания по очернянето на убития . Пример - генерал Протогеров .
4. Един дребен детайл - самия Ванче Михайлов , като член на ВМРО , НИКОГА не е бил член на чета или е водил друга въоръжена борба . Винаги е бил на удобно и безопасно място откъде е разпореждал убийствата на сърби , гърци ... но най-вече на българи .
5. Основната причина за убийството на сръбския цар Александър , е факта че Ванче Михайлов го държи лично отговорен за смъртта на брат си и на баща си . Без значение , че по това време същия този "цар българомразец" и цар Борис III са постигнали съществен напредък в преговорите за предоставяне на културна и административна автономия за всички българи жевеещи в границите на кралство Югославия . Акт с който ВМРО губи международните симпатии към организацията.
6. След нахлуването на Райха в Полша , Ванче Михайлов започва да сътрудничи на нацистите . Всъщност , той просто инструмент за натиск , който Хитлер използва срещу цар Борис III в опита му да го накара да участва активно на източния фронт .
7. През 1942-1943г. Ванче Михайлов , след няколко разговора лично с Химлер организира паравоенни формирования в състава на СС от активисти на ВМРО и ги поставя по пряко немско командване .
7. Ванче Михайлов действително е получил от Хитлер , да оглави независима Македония през септември 1944г. ... На разговорите в Скопие с ръководителите на основните български фамилии , Михайлов получва следния отговор - "...ела да се качим в планината , там ще говорим" . В следствие на което той по спешност напуска Скопие . ( след това същото предложение получава и Христо Татарчев ) .
Та това са част от делата на Иван Михайлов , по който да го "съдим" ... Чувствай се свободен пак да ме наречеш сърбин , грък или каквото там ти харесва ;)
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 04 сеп 2015 19:48

А бе, не ми вади от 10 кладенеца вода,
клеветите и неистините, които ти изсипа върху паметта на Иван Михайлов бяха за периода 1941-1944 г.
за този период, ти беше категорично опроверган и разобличен, като сърбеещ се предател!

Позицията на ВМРО и Ванче михайлов винаги е била съобразена с конкретната геополитическа ситуация!

В началото на 30 те години на 20-ти век, България е под ньойския диктат, няма никакви шансове Македония да бъде присъесинена към Родната, затова стратегията е към независима Българска Македония, ако това се беше осъществило, сега в Скопие щеше да се говори и пише на книжовен български език!

1941 г. ситуацията е съвсем друга, Бъргария вече е присъединила Македония!

1947 г. геополитическата ситуация е съвсем различна, обяснил съм го по-горе!

Мога да разбера коминтерновския ти гьонсуратлък, но не мога да разбера, упорството ти да ръсиш и пействаш, глупост след глупост!

Докато си в този форум, аз винаги ще ти напомням това, небългарино:
DANS написа:
Der Führer написа: ......през април 1941 - след повторната окупация на Вардарска Македония от български войски.....

Последна промяна от DANS на 04 сеп 2015 19:56, променено общо 2 пъти.
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 04 сеп 2015 19:52

DANS написа:А бе, не ми вади от 10 кладенеца вода,
клеветите и неистините, които ти изсипа върху паметта на Иван Михайлов бяха за периода 1941-1944 г.
са този период, ти беше категорично опроверган и разобличен, като сърбеещ се предател!

Позицията на ВМРО и Ванче михайлов винаги е била съобразена с конкретната геополитическа ситуация!

В началото на 30 те години на 20-ти век, България е под ньойския диктат, няма никакви шансове Македония да бъде присъесинена към Родната, затова стратегията е към независима Българска Македония, ако това се беше осъществило, сега в Скопие щеше да се говори и пише на книжовен български език!

Мога да разбера коминтерновския ти гьонсуратлък, но не мога да разбера, упорството ти да ръсиш и пействаш, глупост след глупост!

И аз не разбирам твоето упорство в същата насока :roll: :oops:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 06 сеп 2015 12:55

DANS написа:А бе, не ми вади от 10 кладенеца вода,
за този период, ти беше категорично опроверган и разобличен, като сърбеещ се предател!

Докато си в този форум, аз винаги ще ти напомням това, небългарино:
DANS написа:

Ама много се плаша , когато някой платен соросоиден трол ме разобличава " като сърбеещ се предател" :mrgreen:
Какво точно си опровергал ФИРОМ-ецо ?
Че след влизането на немските войски в Полша , Михайлов и жена му разкриват самиличността си пред Гестапо ли ?
Че веднага след това е преместен в Берлин където е съсед на Анте Павелич ли ?
Че след създаването на марионетната Хърватска държава , се мести в Загреб където е назначен за съветник на Поглавника Павелич ли ?
Че от този момент нататък работи до края на войната работи пряко за немското разузнаване ли ?
Че от началото на 1942г. упорито се опива да прокара идеята си за "автономна Македония в границите на Третия Райх , по подобие на Протекторат Бохемия и Моравия " . Включително чрез лични срещи с Хитлер и Химлер ли ?
Че отказва покана от цар Борис III да оглави автономна Македония в границите на Царство България ли ?
Че по негова инициатива и с решение на Химлер се създават 3 батальона от активисти на ВМРО , които са под немско командване ли ?
Това са "лъжите" ми за Ванче Михайлов и ВМРО в периода 1941-1945 ... За твое нещастие , архивите на Райха са разсекретени и там има документи за всеки от изброените по-горе факти . Тук е момента да обивиниш и нацистите в сърбоманство , коминтернска пропаганда и всичко което ти е изгодно .
Съществуват и докладите на Владимир Жидовец , посланика на Хърватия на Павелич , където доста голямо внимание е отделено на Ванче Михайлов ( с доста приложени документи ) ... Там между другото се спеменава и за отказа на Михайлов , за съюз между ВМРО , "легионерите" на Луков и "ратниците" на Кантарджиев , чиято цел е да се води борба за обединение на Македония . Познай защо ?
Колкото цитата който ще ми напомняш докато съществува форум "ГОНГ" ... въобще не ме изненадваш . Типичните соросоидни похвати да се приписват на други хора думи които не са изричали е познат на всички хора по света . Това не са мои думи - цитирал съм научен труд , базиран на исторически документи , посочил съм и източника ;)
В заключение - не се възгордявай от времето което съм ти отделил . Направил съм го за останалите съфорумци , част от които може и въобще да не са чували за "българския герой" Иван Михайлов . Лично за мен , всеки един който прокламира ОТЦЕПВАНЕ НА ТЕРИТОРИИ ОТ БЪЛГАРИЯ , под каквато и да е форма , е личност достойна за презрение .
Колкото до теб ... самия факт , че се опитваш да изкарай изрод ка Бандера герой е предостатъчен .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Върни се в “Свободна зона”