tsonpen написа:Дузпата!
Сега отново гледах видео материала. Пуснах си няколко пъти точно това положение. Има го заснето от две камери, но я няма гледната точка на съдията, който е зад играчите и доста близо. Така, че не знаем какво вижда той.
За мен няма абсолютно никакво съмнение, че играчът на Черноморец събаря Марселиньо целенасочено. Марселиньо не пада нарочно.
Вижте внимателно материала. След момента на съприкосновението торса на Марселиньо тръгва рязко надолу, докато главата му няма това ускорение и изостава. Получава се нещо като камшичен удар във врата. За мен това е сигурен признак, че торсът се движи под въздействието на удар. Това не може да се направи нарочно от падащ човек. След това Марселиньо се притълкулва доста ефектно, но обърнете внимание на посоката в която пада торсът му. Тя съвпада с движението на играча на Черноморец, докато краката му продължават в посока движението в което се е движил Марселиньо. Затова и Марселиньо, който се е движил напред, се търкаля странично. Няма как това да стане, освен, ако върху него не е приложена сила от друг играч.
От тук нататък дали има дузпа да каже някой, който познава буквата на правилника. Но това на мен не ми прилича на приемлив контакт между двама играчи.
Точен и изчерпателен както винаги! Абсолютно си прав! И аз първия момент се заблудих, че няма дузпа, но може би по-скоро се притесних, че това е хляб за "доброжелателите" ни и сам за себе си реших, че дузпата е пресилена! Погледнато от камерата зад вратата обаче, се вижда ясно, че удара съвсем не е безобиден и всъщност дузпата е повече от чиста! Проблема обаче тук е, че това ако не се лъжа е първата дузпа свирена на Марселиньо и всички го смятат за симулант! Не че не се превива повече от необходимото де...!