Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Синьо сърце » 04 авг 2015 11:33

manolovplamen написа: Иначе, аз въобще не държа ти да ме взимаш на сериозно. Нещо повече - въобще не ми пука дали ме взимаш на сериозно. Аз теб със сигурност не те взимам на сериозно, още повече след като подкрепи една 100 % лъжа и наглост на един наглец който пише тук.
Ще цитирам който си поискам, а ти - и да си мислиш, че не цитираш Волен Сидеров, то - от всякъде ти прозира неговата философия.
Евгени Дайнов:
И сега да се върнем на въпроса: какво е това да си русофил? Вече е ясно – какво. Да си русофил, означава да искаш да подредиш българското общество по модела, постигнат в обществото, на което си „-фил” – руското.

Ти кого взимаш на сериозно, е без значение. Аз също. Става дума за личен спор между goleador i polmazpolm. Аз лично бих предпочел да си стиснат ръцете-защото единия го знам и уважавам от години, а другият е интересен и начетен събеседник. Далеч по-интересен и начетен от теб, колкото и да не те интересува мнението ми. Но това си е тяхна работа какво ще правят.
Цитирай когото си искаш-дискусията се следи от много хора и те си правят изводите. Нещо нервност ли долавям?
пп Надписът наистина е лъжа и трябва да се промени
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 авг 2015 11:47

polmazpolm написа:1.Точно така. Личи си. И си личи, че Англия е била (а в това съглашение се отказва) за разделяне по меридиана (на източна и западна) на голямата България, предложена на Цариградската конференция, а Русия е за разделянето на България (вече орязана в т. 2 и 3 от същия меморандум) на две части - на север и юг от Балкана.
Като добавим текстовете в тайните споразумения с Австро-Унгария - за недопускане създаването на "голяма и сплотена славянска държава" и за образуването на княжества в "България и останала Румелия", ясно се вижда кой какво иска. Разбира се, не казвам, че АвстроІУнгария не е имала същите интереси, но тук говорим за "слънцето и въздуха". Освен това, вече 10-тина пъти казах, че няма никакво значение кой е предложил дадените текстове. Двете империи са се договорили. Точка. Мекотелото, което тръгна да защитава едната от тях, трябва да докаже твърденията си. Още повече - след този компромат, който спретна.

2.Русия е силата, която е най-големия противник на Съединението (нали за него говориш). Подкрепят я Австро-Унгария и Германия, като най-близки съюзници в съюза на тримата императори.

Тезата ти в 1, че няма значение кой какво е предлагал, а каква е договорката, аз изказах на няколко пъти, но в друг вариант: че и трите страни, участвали в договорките, носят вина за това разпарчетосване. В тоз ред на мисли съм съгласен.За лънце и въздух се обърни към тарабата-аз не изпитвам подобни въжделения.
2. Приключихме ли с Освобождението, за да вървим към Съединението?
Подкрепя го и Англия, но за АУ...хммм. Не те ли бутат Сърбия към онази война? А Русия е против начина на извършване на това Съединение и тук има един личностен спор( не би трябвало лична неприязън да е фактор в политиката, ама...), не е против самия акт.
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 04 авг 2015 11:50

Синьо сърце написа:
polmazpolm написа:1.Точно така. Личи си. И си личи, че Англия е била (а в това съглашение се отказва) за разделяне по меридиана (на източна и западна) на голямата България, предложена на Цариградската конференция, а Русия е за разделянето на България (вече орязана в т. 2 и 3 от същия меморандум) на две части - на север и юг от Балкана.
Като добавим текстовете в тайните споразумения с Австро-Унгария - за недопускане създаването на "голяма и сплотена славянска държава" и за образуването на княжества в "България и останала Румелия", ясно се вижда кой какво иска. Разбира се, не казвам, че АвстроІУнгария не е имала същите интереси, но тук говорим за "слънцето и въздуха". Освен това, вече 10-тина пъти казах, че няма никакво значение кой е предложил дадените текстове. Двете империи са се договорили. Точка. Мекотелото, което тръгна да защитава едната от тях, трябва да докаже твърденията си. Още повече - след този компромат, който спретна.

2.Русия е силата, която е най-големия противник на Съединението (нали за него говориш). Подкрепят я Австро-Унгария и Германия, като най-близки съюзници в съюза на тримата императори.

Тезата ти в 1, че няма значение кой какво е предлагал, а каква е договорката, аз изказах на няколко пъти, но в друг вариант: че и трите страни, участвали в договорките, носят вина за това разпарчетосване. В тоз ред на мисли съм съгласен.За лънце и въздух се обърни към тарабата-аз не изпитвам подобни въжделения.
2. Приключихме ли с Освобождението, за да вървим към Съединението?
Подкрепя го и Англия, но за АУ...хммм. Не те ли бутат Сърбия към онази война? А Русия е против начина на извършване на това Съединение и тук има един личностен спор( не би трябвало лична неприязън да е фактор в политиката, ама...), не е против самия акт.

Да, де. Австро-Унгария подкрепя Русия, тъй като ѝ е най-близкият съюзник в този момент. Та - кой, казваш, подкокоросва Сърбия да ни нападне?

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 авг 2015 12:01

polmazpolm написа:
Да, де. Австро-Унгария подкрепя Русия, тъй като ѝ е най-близкият съюзник в този момент. Та - кой, казваш, подкокоросва Сърбия да ни нападне?

Аз нищо не казвам-копи-пействам:
След Съединението България е заплашена с война едновременно от Османската империя, която иска да възстанови правата си над Източна Румелия, и Сърбия, която настоява за териториални компенсации. Нежелаейки конфликт, в който могат да бъдат въвлечени, Великите сили сдържат турската интервенция, но в същото време изискват от княз Александър да изтегли войските си от Румелия.[18] Поради недоверието си към княза, датиращо още от Режима на пълномощията, руският цар Александър III отказва да подкрепи българската дипломация, макар и да е против възстановяването на положението отпреди 6 септември.[19] В подкрепа на Батенберг действа Великобритания, която се надява чрез него да елиминира руското влияние в България. На провеждащата се в края на октомври конференция в Цариград британският представител Уилям Уайт и френският му колега възпрепятстват изпращането на турски комисар, подкрепено от посланиците на останалите сили.[20]

Безрезултатността на посланическата конференция провокира сръбския крал Милан. С подкрепата на Австро-Унгария, в началото на ноември той хвърля войските си срещу България.[21]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 авг 2015 12:06

На 12 септември България е уведомена за мобилизацията в Сърбия, извършена, „за да запази равновесието“ на Балканския полуостров. Сръбските искания са за признаване на Съединението срещу отстъпване на Видин, Трън и Радомир, за които в Сърбия се твърди, че са населени със сърби.[6] Главната цел на Сърбия е да постави под свой контрол столицата София, като по този начин отреже окончателно връзката на България с македонските земи.[5]

Австро-Унгария подкрепя сръбските искания, но предпочита конфликтът да бъде решен по мирен път. Германия и Русия предпочитат на този етап да не се месят пряко, но руските вестници публикуват статии, в които се разглеждат „справедливите компенсации“, които се очаква да получи Сърбия. Някои от печатните издания осъждат Русия с думите: „Русия ще изгуби България!“[7]

Въпреки големия дипломатически натиск България не склонява да компенсира по какъвто и да е начин съседните ѝ държави, а Сърбия започва усилено да се готви за война.

Австро-Унгария, която има таен съюзнически договор със Сърбия, дарява огромен[поясни] паричен фонд за въоръжение на сръбската армия, но не възнамерява да се меси в конфликта с войска, като предварително предупреждава Сърбия, че войната ще се води само от нея и че освен парична, тя няма да получи никаква друга помощ.
Всички Велики сили заемат позиция на неутралитет, като някои от тях дори призовават за мир. След като в Лондон се разбира със сигурност, че вечният враг Русия всъщност не подкрепя Съединението, Великобритания, макар и късно, заема българската страна. Всички останали се надяват на сръбска победа. Според някои тълкувания позицията на Русия не е насочена против България, а против омразните ѝ Александър Батенберг и Петко Каравелов.[8]

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Мнениеот manolovplamen » 04 авг 2015 12:10

Синьо сърце написа: Ти кого взимаш на сериозно, е без значение. Аз също. Става дума за личен спор между goleador i polmazpolm. Аз лично бих предпочел да си стиснат ръцете-защото единия го знам и уважавам от години, а другият е интересен и начетен събеседник.

Според мен, за да си стиснат ръцете, трябва goleador да се извини на polmazpolm за незаслужените обида, която му нанесе. В серия от мнения той казваше, че polmazpolm е човек без чест. Goleador искаше да внуши, че е спечелил някакъв облог, който е очевидно, че не съществува. Теб, като един много "честен" и "коректен" човек, не те ли беше срам да напишеш, че goleador е спечелил облог? Този облог не съществува. Ти много добре знаеш това, ама нали и ти си много "честен"...... Този наглец goleador, през цялото време, в което се гърчеше, докато беше изобличаван че лъже, говореше за някаква подкрепа от съфорумци - явно не е имал предвид теб. Иначе, ти не се посвени, още от първото ми мнение тук - в тази тема, да се направиш на големият тежкар - "старото куче", който ей сега ще сдъвка този нахалник, който е тръгнал да говори за любимата ти Русия. Нали сам каза: Всичко приемам, ама да МИ дойде ТУК някакъв....... А беей, шматко, къде се намираш ти бе, а? Разгромвач-а.
Само Левски!

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 04 авг 2015 12:14

Синьо сърце написа:
polmazpolm написа:

Аз нищо не казвам-копи-пействам:
След Съединението България е заплашена с война едновременно от Османската империя, която иска да възстанови правата си над Източна Румелия, и Сърбия, която настоява за териториални компенсации. Нежелаейки конфликт, в който могат да бъдат въвлечени, Великите сили сдържат турската интервенция, но в същото време изискват от княз Александър да изтегли войските си от Румелия.[18] Поради недоверието си към княза, датиращо още от Режима на пълномощията, руският цар Александър III отказва да подкрепи българската дипломация, макар и да е против възстановяването на положението отпреди 6 септември.[19] В подкрепа на Батенберг действа Великобритания, която се надява чрез него да елиминира руското влияние в България. На провеждащата се в края на октомври конференция в Цариград британският представител Уилям Уайт и френският му колега възпрепятстват изпращането на турски комисар, подкрепено от посланиците на останалите сили.[20]

Безрезултатността на посланическата конференция провокира сръбския крал Милан. С подкрепата на Австро-Унгария, в началото на ноември той хвърля войските си срещу България.[21]

:)
Ето един копи-пейст и от мен (Цитат от комунистическата "Кратка история на България", 1983-та г, написана от екип "русофоби", сред които е и любимият на някои тук Андрей Пантев):

"Англия, Франция и Италия поискаха конференция на посланическо ниво в Цариград, за да се разгледа създалото се положение. Австро-Унгария и Германия подкрепиха руското становище за незаконност на извършената акция и за възтановяване на статуквото...
На конференцията Русия, поддържана от Австро-Унгария и Германия, представи проект за специално устройство на Източна Румелия. Той по същество водеше до частично възстановяване на статуквото... В отговор на тази инициатива английското правителство постави незабавно искане за признаване на създалото се положение в интерес на реда и мира на балканите...
Това поведение на английската дипломация окуражи българското правителство, което чрез своите представители в Цариград, Букурещ и Белград твърдо отстояваше Съединението. И ако българското правителство успя с английска подкрепа да саботира решението на великите сили на Цариградската конференция, то неговите усилия за запазване на мира на Балканите останаха напразни... Поощрявана дипломатически и подкрепена финансово от Австро-Унгария, на 2 ноември 1885 г Сърбия внезапно обяви война на България......"

Многоточията са пропуснати пасажи, за по-голяма краткост. В никакъв случай не променят фактологията.
Последна промяна от polmazpolm на 04 авг 2015 12:17, променено общо 2 пъти.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 04 авг 2015 12:15

boabbb написа:
Какъв интерес биха имали чисто политически у нас руснаците? Ако бяха с толкова силни позиции, нямаше да се откажеме от "Южен поток" ;)

Аз пък от как ни взеха в ЕС, си задавам същият въпрос - Що, аджеба ( тая толкова хубаво българска дума :lol: ) ... Ни взеха в тоя ЕС, безкрайно неподготвени, по-всички точки и клаузи ?

Има и още нещо... В самата Русия твърдят, че загубата на България ( каквото и да означава това ) ... Бил най-болезненият удар, който Западът нанесал върх Русия. :shock:

Изглежда, със зъби и нокти Западът и Русия си оспорват правото, те да командват тук. :lol:
Ние си се чудим, даже понякога обичаме да казваме, че сме "девета дупка на кавала"... Ама хората МАЙ знаят нещо, което ние, тук, не знаем. :roll:
Поради някаква причина сме доста важни.

Аз и за това казвам, че при преговорите изспуснахме да ги ожурим ( ЕС ) ... Здраво, по-повод точките и задълженията.
Ние си затворихме два блока ( ако не бъркам в момента ) на АЕЦ, срещу което получихме обещетение в размер на 1.2 млрд. долара.
Литва ли беше, Латвия ли, за същото, получиха 3.8 млрд. долара.

Ами ................
Можехме да се пазарим като... Цигани, д'ет се вика, пак щяха да ни вземат.
Много други неща можехме да си извоюваме при преговорният процес, ама пустата му полит. каста.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 авг 2015 12:20

manolovplamen написа:
Синьо сърце написа: Ти кого взимаш на сериозно, е без значение. Аз също. Става дума за личен спор между goleador i polmazpolm. Аз лично бих предпочел да си стиснат ръцете-защото единия го знам и уважавам от години, а другият е интересен и начетен събеседник.

Според мен, за да си стиснат ръцете, трябва goleador да се извини на polmazpolm за незаслужените обида, която му нанесе. В серия от мнения той казваше, че polmazpolm е човек без чест. Goleador искаше да внуши, че е спечелил някакъв облог, който е очевидно, че не съществува. Теб, като един много "честен" и "коректен" човек, не те ли беше срам да напишеш, че goleador е спечелил облог? Този облог не съществува. Ти много добре знаеш това, ама нали и ти си много "честен"...... Този наглец goleador, през цялото време, в което се гърчеше, докато беше изобличаван че лъже, говореше за някаква подкрепа от съфорумци - явно не е имал предвид теб. Иначе, ти не се посвени, още от първото ми мнение тук - в тази тема, да се направиш на големият тежкар - "старото куче", който ей сега ще сдъвка този нахалник, който е тръгнал да говори за любимата ти Русия. Нали сам каза: Всичко приемам, ама да МИ дойде ТУК някакъв....... А беей, шматко, къде се намираш ти бе, а? Разгромвач-а.

Аз посочих грешката на голеадор-че не е поискал конкретен облог. Останалата част от поста няма да коментирам. Освен това: Всичко приемам, ама да МИ дойде ТУК някакъв... Интересно е продължението-става дума за изнасилвачите на майките... Не ти ли каза:" Избрали сте си изнасилвачи на майките"?

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 авг 2015 12:24

Ами нали ме питаше кой е подкокоросал Сърбия да нападне? Кой е, според тези източници? :)

Върни се в “Свободна зона”