Арийският произход на българите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tamkuan
Контакти:

Re: Арийският произход на българите

Мнениеот tamkuan » 23 яну 2011 02:19

за всички след мен има на тая земя едно нещо наречено ''исторически извори''та именно от там се гради историята/има и разкопки,но във бг няма кинти за такива работи/иде реч ,че цялата тема е тъпа,грешна и даже някой насаждат и расова омраза.Аз не искам след 5-10 години децата ми да бъдат взривявани от 20-30 годишни БЪЛГАРСКИ турци.

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 23 яну 2011 02:22

Акъла в главата ти не зависи от расата ти и произхода ти, научете го това нещо !
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

tamkuan
Контакти:

Мнениеот tamkuan » 23 яну 2011 02:37

http://vbox7.com/play:6daea69e,тоя май не е историк ,но си е сваршил работата като репортер гледайте и не се излагайте,тая поредица има много яки факти.......не като вашите

Потребителски аватар
optimistik
Контакти:

Мнениеот optimistik » 23 яну 2011 03:22

tamkuan написа:http://vbox7.com/play:6daea69e,тоя май не е историк ,но си е сваршил работата като репортер гледайте и не се излагайте,тая поредица има много яки факти.......не като вашите

Виж какво,четох повечето ти постове и ме заболя наистина главата,не знам откъде ти идва самочувствието да пишеш тези глупости и да ни доказваш,че тези факти от филмчето са всичко за историята ни.Съветвам те да почетеш още,ама доста много и ще разбереш колко мноого въпросителни има около произхода на българите.А че това има значение за нас и то голямо го е доказал още преди Апостола Пайсий и неговата история,макар и с доста грешки заради това,че е взаимствана от изцяло руски източници.Но все пак с тази история той е отворил очите на поробения ни народ за това,че сме един велик древен народ,а не стадо без история.
Източниците криещи тайната на произхода ни са още в неизследваните земи от старите ни поселища в Азия и тепърва ще се разкриват.
И моля те не се разплаквай защото има доста истини написани тук от хора,нямащи историческо образование и добре че го нямат,защото цялата ни история е скалъпена и в по-голямата си част е откровена лъжа.Затова са ни дадени очи,уши,уста,умение да мислим,да пишем и да четем,а не да сричаме и да повтаряме като папагали по сто пъти една лъжа :!: :!: :!:

Shakira
Контакти:

Мнениеот Shakira » 23 яну 2011 03:26

lionel_messi написа:И още нещо - БългаАрия

а какво ще кажеш за нашите братя от УнгАРИЯ :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
optimistik
Контакти:

Мнениеот optimistik » 23 яну 2011 03:27

manoll написа:"...Езиците, пътуването и другите простотии са нищо в сравнение с величието и осанката на нашата история"

нещо май не си ме разбрал - величието и осанката на нашата история са от порядъка на величието и осанката на повечето европейски страни, ако не и по-надолу. Ако не си разбрал намека, няма как да сме най-великите, щом нямаме един архитект, един музикант, един генерал или един поет за първите си 1000 години история. Всичките ни успехи са били на юруш, както приляга на едно диво племе без писменост и култура. През Х-ти век, докато нашите царе се гордеят с първите 20 човека, които могат да четат и пишат, викингите правят първите си селища в днешна Канада - откриват Америка, приятелю. Малко по-късно Галилей си изобретява телескоп и наблюдава големите спътници на Юпитер, а цар Калоян хвърля бебета във врящ казан след поредния запой.

Не чаткаш ли - с нищо не сме по-велики от другите. И ти самия не си нещо повече от един обикновен бачкатор в Германия, в Дания или Словения. И всички тия дандании колко сме страшни вече са описани от верно големия Алеко - епизода в банята, косматите гърди и виковете "Булгар! Булгар!"

Ей момче вземи се махни от форума и от България и си намери корените където си се пръкнал,защото си срам за нацията ни,ако изобщо си българин.Такива простотии и обиди не съм чувал и ако ми беше пред очите ще те закарам с ритници до границата ни.Ако визираш себе си вероятно ти ще си и пряк потомък на този бай Ганьо :evil: :evil: :evil:

Shakira
Контакти:

Мнениеот Shakira » 23 яну 2011 03:35

Siegfried написа:
manoll написа:Зиги, целия спор за арийците е безсмислен - нито можеш да докажеш твърденията си, нито твоите противници - техните. Най-много да се докаже, че всички хора сме братя - и с албанците, и с турците, и с индианците, и с шимпанзетата даже (над 98% общи гени)

АЗ аргументи имам , опонентите ми нямат , а и както потвърдиха някои - аз съм абсолютно прав. Аз говоря само истината и се гордея с този факт. Езиците, пътуването и другите простотии са нищо в сравнение с величието и осанката на нашата история.

"АЗ, АЗ, АЗ, АЗ,..." - и ти като твоят идол Хитлер си яко самовлюбен. имай малко повече респект към другите хора..по темата един прост пример - при всички случай красотата на българските жени и оникалните таланти на редица българи не се дължат на АРИЙСКАТА ти раса а по-скоро на голямата мешаница от етноси минали и останали на наша земя през годините - получавайкисе подобряването на гена.... Siegfried, искам само да ти имам самочувствието нищо друго :shock:
Последна промяна от Shakira на 23 яну 2011 03:43, променено общо 1 път.

tamkuan
Контакти:

Мнениеот tamkuan » 23 яну 2011 03:51

България НЯМА природни богатства,но има всичко останало и даже бонус ЛЕВСКИ футболен тим,самочуствие имам много,защтото съм чел

tamkuan
Контакти:

Мнениеот tamkuan » 23 яну 2011 03:53

ааааа и да те светна аз знам достатъчно,за да знам ,че незнам абсолутно нищто

nevdomy
Контакти:

Мнениеот nevdomy » 23 яну 2011 04:05

Иранската(арийската) хипотеза за произхода на прабългарите е формулирана за пръв път в средата на 20 век от съветските историци Алексей Смирнов и Василий Сиротенко, които свързват прабългарите със сармато-аланското население на Източна Европа, евентуално претърпяло известно тюркско влияние. Привърженик на този възглед е и българският историк Александър Бурмов.[6]

От 90-те години насам в България придобива състоятелност хипотезата за произход на прабългарите от ираноезично население, мигрирало от Централна Азия. Привърженици на тази теория са и редица професионални историци. Имайки предвид, че част от арийското индо-иранско семейство са и народи, населявали областта в средна Азия, където се предполага, че е станал етногенезисът на прабългарите, то нейните сподвижници изтъкват, оповавайки се на определени факти, следните заключения:

името „скити“, използвано от византийските автори по аналогия на земите, от които идват българите;
пряката връзка между прабългарските омоними с ираноезичните имена от надписите от Боспорското царство, от 1-2 в. (сармато-алански по произход);
наличие на присъщата за иранския зороастризъм архитектура на езическите капища в българските земи, за сметка на крайно оскъдните светилища на бог Тангра. Зороастризмът е изповядван предимно от иранските и сармато-алански народи. Освен това, в своето описание за българите от 11 век византийският богослов и архиепископ Теофилакт Охридски изтъква, че „те се кланят на слънцето, месеца и звездите“ - отличителна черта на иранския зороастризъм;
намереният сребърен орел в гроба на Аспарух край украинското село Вознесенка, притежаващ всички черти на иранските изкуство и символика;
изобилието от находки с прабългарски характер в Кавказ, както и препратките в арменски и други местни извори, касаещи българите в региона. Същевременно липсват артефакти и писмени сведения за дейност на български племена в алтайските земи (където се помещават тюркските племена).

wikipedia

Върни се в “Свободна зона”