Мнениеот honda » 22 юли 2024 10:11
Ще си позволя да споделя и моите впечатления от мача.
Първо хубавото :
- 4 от головете станаха след много добри индивидуални изпълнения на наши играчи - головете на Ал. Колев, Алдаир, Джемили (първия гол) и Сангаре . Дори малко изненадващо за мен . Но такива изпълнения говорят за клас
- 2 от головете бяха изработени - този на Ал.Колев стана след 7-8 паса, а втория гол на Джемили беше наистина това ,което сикам да виждам
- добрата физическа подготовка
- доброто включване на новите играчи
- мощта и бързината на Сангаре - тук съм приятно изненадан особено за бързината и контрола на топката, както и завършващия му удар
- добро включване на Рупанов
- обещаващо включване на Маркович
- може би най-добрия мач на Охене откакто е в Левски
Лошото
- несигурна и палава защита
- малко хазартна игра на халф-бековете
- на мен лично не ми хареса играта в средата на терена . Маринчо и Джемили (ако изключим включванията му в атака) оставаха изолирани . Не добро впечатление ми направи ,че в доста моменти се събираха доста играчи на малко пространство ,а в същия момент имаше големи свободни пространства, които не използвахме.
- Не особено добрата игра на Евертон Бала - по време на подготовката се включваше много удачно , сега не . При новата схема неговата роля е изключително важна . Общо взето от него се очаква да бъде едва не играча,който стреля най-често . Особено ако играе с Ал. Колев ,който играе на голям периметър и отваря пространства.
- останах с впечатление ,че Сангаре не е в добра физическа форма( това донякъде е нормално)
Генерално не свързано с мача.
Изглежда ,че ще сме най-високия отбор ( на моменти бяхме с 5 играча над 190 см) , това изисква да се набляга на изпозването на статичните положения . Изглежда ,че Сангаре няма висок отскок ,въпреки височината си, но все пак благодарение и на масата му и на мощното му телосложение много трудно може да бъде надскочен или изместен . Което значи, че при добре насочено подаване към него най-вероятно той ще стигне до топката.
Според мен схема при която Маринчо и Джемили са едновременно в средата на терена е доста офанзивна и при мачове със сериозни отбори ( Лудогорец, тире, Ботев, Черно море, Локо(Пд)) е добре да се помисли за по-дефанзивна схема при която да се играе с двама "дефанзивни" халфове - примерно Охене и нигериеца ,които да помогата и на халф-бековете.
Според мен може да се помисли и за схема при която Джемили играе и като лек нападател.