Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
El Grande Capitan

Re: Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Мнениеот El Grande Capitan » 18 окт 2013 00:54

Атеист написа:Или май някои са по-равни от други и са с привилегии - като пловдивчани например. :lol:

Дори не като всички пловдивчани.
Примера обаче е добър: в Пловдив на една територия живее както ИЗБРАНИЯ народ, така и неговите врагове, които му крадат желязото и медната жица,сеят зарази и гнусота, съвкупляват се с 10 годишните си сестри, изобщо вършат невъобразими безобразия...

И Господ ти казва: Стани и отиди в Столипиново и изсипи 100 килотона тротил и 200 000 тона напалм върху тая язва,така щото камък върху камък да не остане от нея!
После отиди и стори същото в Шекера и Аджисана!
Аз, БОГ твой ще посипя с огън и жупел Лаута и ще се възцари мир и благодат и хигиена в Светата Пловдивска Земя!

И след Св.Петър Зехтински и Св.Костадин Видолов-Кръстител, ще дойде Месията Тодор Неделев!!!
И ще бъде радост и веселие и купи и шампионски титли!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на "Локомотив" Пловдив и за преименуване на "Велбъжд" в "Локомотив".

Потребителски аватар
El Grande Capitan

Мнениеот El Grande Capitan » 18 окт 2013 00:56

Soulen написа:Едно време в Германия са го разбрали това ;)

Някои определят Холокоста като вътрешнорасово прочистване,организирано от самите евреи...не знам...
При положение че тея момчета държат кажи речи всичките пари на света (с изключение на тея дето ги държат китайците).....някакси тезата ти не е особено убедителна...
На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на "Локомотив" Пловдив и за преименуване на "Велбъжд" в "Локомотив".

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 18 окт 2013 00:58

El Grande Capitan написа:
Soulen написа:Едно време в Германия са го разбрали това ;)

Някои определят Холокоста като вътрешнорасово прочистване,организирано от самите евреи...не знам...
При положение че тея момчета държат кажи речи всичките пари на света (с изключение на тея дето ги държат китайците).....някакси тезата ти не е особено убедителна...

Не мисля, че евреите са имали думата в Германия. Доколкото знам са се опитали преврат да направят и затова Хитлер ги е мразил. Те получават държава след войната благодарение на хамерикаците.
Иначе за Пловдив си прав, че сме БОГОИЗБРАН народ 8-)
Не съм фен на Ботев.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
El Grande Capitan

Мнениеот El Grande Capitan » 18 окт 2013 00:59

Soulen написа:Не мисля, че евреите са имали думата в Германия. Доколкото знам са се опитали преврат да направят и затова Хитлер ги е мразил.

Редно е да попрочетеш това онова за периода, препоръчват ти се пасажите от Моята борба, точно ПРЕДИ израза: И тогава започнах да ги мразя!

Поставям ти го за задачка.... ;)

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 18 окт 2013 01:02

Soulen написа:Не мисля, че евреите са имали думата в Германия. Доколкото знам са се опитали преврат да направят и затова Хитлер ги е мразил.

Редно е да попрочетеш това онова за периода, препоръчват ти се пасажите от Моята борба, точно ПРЕДИ израза: И тогава започнах да ги мразя!

Поставям ти го за задачка.... ;)

Е не съм се ровил толкова надълбоко. От доста време се каня да прочета Моята борба, ама все не ми остава време. Обясни на кратко защо ги е мразил и защо евреите ще искат сами да си избиват хората ?
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 18 окт 2013 01:04

Атеист написа:Е нали всички сме "Божии чада", нали Господ всички ни обича? :

Бъркаш!

Иисус обича всички, Старозаветния Господ има ИЗБРАН народ, който обича-всички останали-да го духат...
Тва е една от причините да не си падам много много по Стария Завет-много Спартак-кръв и пепел,много нещо...

Между другото, самия Иисус не коментира особено много, да не кажем никак, темата за Първородния грях-очевидно е имал по-важни неща за казване и правене,ама пък после в Апостолите-ела да видиш кви са тълкувания,затва ти казах:съсредоточи се само върху тва което са казали великите хора, колкото и да е изопачен превода, недей чети после коментарите...

Чети си сам какво е казал автора, не есетата на тема "Какво е искал да каже автора"....

Ами на v.r.s. вчера мисля му се стори странно, че цитирам Буда например. Никой невярващ няма да тръгне да ти приказва, че Библията не съществува или пък, че Иисус не е живял в миналото. Той, както и много други преди и след него, са били хора, които са давали мъдри и ценни съвети, опитвали са се да "внесат" малко любов и разбирателство в свят раздиран от войни, алчност и омраза. Приеми, че той е един от многото хора, от които можеш да вземеш пример - също както можеш да го направиш и с Левски, Ботев, Далай Лама, Кристофър Хитчънс, Айнщайн, Нийл де Грас Тайсън, другарят Жеков и т.н. Същото е и с Библията - никой не е казал да не се чете или пък още по-голямата глупост да се забрани. Но въпросът е да не четеш като кон с капаци и да приемаш всичко буквално. Приеми, че в Библията се съдържат някои житейски мъдрости, има и исторически събития и реално съществуващи хора, но има и доста фикция. Приема Библията просто като една от милионите книги, от които можеш да черпиш знания, като разбира се същевременно и разсъждаваш рационално. Недей да й даваш привилегирован статус.

Единственото, с което не сме съгласни невярващите и на което се противопоставяме това е свръхестественият елемент в уравнението - Бог или както искат да го наричат някои. Никой нищо лошо няма да тръгне да приказва за хубавите цитати от Библията или тези на Иисус.

Казано с две думи - Христос е бил добър и смирен учител, но просто човек, а Библията е книга от която можеш да научиш някои неща, но е просто книга - една от многото такива.

А религията - това е защитен механизъм срещу реалността!

Потребителски аватар
El Grande Capitan

Мнениеот El Grande Capitan » 18 окт 2013 01:07

Soulen написа:Обясни на кратко защо ги е мразил и защо евреите ще искат сами да си избиват хората ?

Ами...накратко казано, както споменах по-горе,защото са държали парите. Цялата икономика или поне по-важните сектори (както е и сега) са били в техни ръце, а Хитлер бидейки просто парче без особени перспективи като художник и без особени перспективи принципно се е сдухвал от тоя факт.
Тва възможно най-обобщено казано.

А защо им е на евреите да си избиват хората-защото и при тях някои са по-евреи от другите...дори и сега можеш да живееш в Тел Авив, обаче завинаги си оставаш примерно "украински евреин".
Но честно казано тая история с холокоста само я знам като конспиративна теория без много подробности-може и да има нещо вярно, но не съм се ровил много задълбочено...

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 18 окт 2013 01:07

Атеист написа:
Атеист написа:Е нали всички сме "Божии чада", нали Господ всички ни обича? :

Бъркаш!

Иисус обича всички, Старозаветния Господ има ИЗБРАН народ, който обича-всички останали-да го духат...
Тва е една от причините да не си падам много много по Стария Завет-много Спартак-кръв и пепел,много нещо...

Между другото, самия Иисус не коментира особено много, да не кажем никак, темата за Първородния грях-очевидно е имал по-важни неща за казване и правене,ама пък после в Апостолите-ела да видиш кви са тълкувания,затва ти казах:съсредоточи се само върху тва което са казали великите хора, колкото и да е изопачен превода, недей чети после коментарите...

Чети си сам какво е казал автора, не есетата на тема "Какво е искал да каже автора"....

Ами на v.r.s. вчера мисля му се стори странно, че цитирам Буда например. Никой невярващ няма да тръгне да ти приказва, че Библията не съществува или пък, че Иисус не е живял в миналото. Той, както и много други преди и след него, са били хора, които са давали мъдри и ценни съвети, опитвали са се да "внесат" малко любов и разбирателство в свят раздиран от войни, алчност и омраза. Приеми, че той е един от многото хора, от които можеш да вземеш пример - също както можеш да го направиш и с Левски, Ботев, Далай Лама, Кристофър Хитчънс, Айнщайн, Нийл де Грас Тайсън, другарят Жеков и т.н. Същото е и с Библията - никой не е казал да не се чете или пък още по-голямата глупост да се забрани. Но въпросът е да не четеш като кон с капаци и да приемаш всичко буквално. Приеми, че в Библията се съдържат някои житейски мъдрости, има и исторически събития и реално съществуващи хора, но има и доста фикция. Приема Библията просто като една от милионите книги, от които можеш да черпиш знания, като разбира се същевременно и разсъждаваш рационално. Недей да й даваш привилегирован статус.

Единственото, с което не сме съгласни невярващите и на което се противопоставяме това е свръхестественият елемент в уравнението - Бог или както искат да го наричат някои. Никой нищо лошо няма да тръгне да приказва за хубавите цитати от Библията или тези на Иисус.

Казано с две думи - Христос е бил добър и смирен учител, но просто човек, а Библията е книга от която можеш да научиш някои неща, но е просто книга - една от многото такива.

А религията - това е защитен механизъм срещу реалността!

Освен това хората не са готови да живеят в мир и разбирателство и никога няма да бъдат. Просто не е в природата ни :)

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 18 окт 2013 01:09

Soulen написа:Обясни на кратко защо ги е мразил и защо евреите ще искат сами да си избиват хората ?

Ами...накратко казано, както споменах по-горе,защото са държали парите. Цялата икономика или поне по-важните сектори (както е и сега) са били в техни ръце, а Хитлер бидейки просто парче без особени перспективи като художник и без особени перспективи принципно се е сдухвал от тоя факт.
Тва възможно най-обобщено казано.

А защо им е на евреите да си избиват хората-защото и при тях някои са по-евреи от другите...дори и сега можеш да живееш в Тел Авив, обаче завинаги си оставаш примерно "украински евреин".
Но честно казано тая история с холокоста само я знам като конспиративна теория без много подробности-може и да има нещо вярно, но не съм се ровил много задълбочено...

Те винаги са държали икономиката в ръцете си, но не пречи някой, като Хитлер, човек с голяма власт и влияние, който примерно е искал да използва техните капитали за война, те са се противопоставили и ето ти омраза примерно :)

Потребителски аватар
El Grande Capitan

Мнениеот El Grande Capitan » 18 окт 2013 01:10

Атеист написа:Единственото, с което не сме съгласни невярващите и на което се противопоставяме това е свръхестественият елемент в уравнението - Бог или както искат да го наричат някои.

Кой беше казал че колкото по-дълбоко навлизаш в квантовата механика,толкова по-религиозен ставаш? :mrgreen:
Приеми че има неща,които са необясними...

Върни се в “Свободна зона”