Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот pomiqrat » 12 апр 2020 20:19

Никоя държава няма 7 млн маски на склад. На белгийците се оказаха, че са неизползваеми, като бръкнаха в резерва. Държавата трябва да ги купи и раздаде, както е написан закона. Или както го написах в друга тема:

- Бррраат, имам 2 млн. маски на склад и не мога да ги продам.
- И кво?
- Вземи ги направи задължителни.
- И да си спечеля всенародната любов?!?
- Ще спечелиш 100 бона?
- 2 млн и искаш за 100 бона да ме разпнат?!? Дръж се по-сериозно.
- Кажи колко искаш?
- Защо аз да ти казвам? Оцени ми труда подобаващо.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 12 апр 2020 20:21

MuFc1878 написа:Нищо не се спазва от Ганьо! Днес гледам си ходят на църква и седнали по пейките на раздумка без маски. Не ми се мисли другият уикенд по Великден какво меле ще е :lol:

По кои пейки и в коя църква? Щото и аз днес ходих, даже в два храма, имаше поне два пъти по-малко хора от най-забутания ЛИДЛ и всички изисквания на властите бяха спазени. За разлика от доста от магазините. Да не споменавам на колко места в София работят кафета и пивнички и колко се носят маски, докато пиеш и пушиш.
България единствена не затвори храмовете си, да се чудиш как сърбите, гърците и румънците имат повече заболели от нас...

П.П. И по Великден няма да е меле, спокойно. Днес хората, дето идват "да си вземат върбичка" ги нямаше. Другата неделя няма да ги има тия, дето идват "да счупят яйцата". Тия, които идват за службата са по 10-15 в храм. Ако това е меле - мини по Графа в слънчев ден, някой хипермаркет, метрото, НДК... всякак е по-голямо стълпотворение.
Последна промяна от Real на 12 апр 2020 20:27, променено общо 1 път.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 12 апр 2020 20:25

Ами див късмет! :)
Господ е българин!
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 12 апр 2020 20:25

favaca8888 написа:

Ами война било.И тогава нямаме права.Тва ония гнусен циганин от ДПС го обясняваше.
Много ми е смешно някой като каже "мирен протест". :lol: Кво значи мирен протест??? Аре, стига! А това било война ! Срам!

Представи си какво им е на китайците, които си живеят така принципно. Ама много се разпищолихме всички - свободи, теории, демокрация. Я да ги нямаме такива. :lol:

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 12 апр 2020 20:26

Гледах клип на позната от Холандия. Познайте дали се разхождат по кея и имат ли маски?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 12 апр 2020 20:31

pomiqrat написа:Гледах клип на позната от Холандия. Познайте дали се разхождат по кея и имат ли маски?

Абе Холандия... В Щатите при половин милион заразени си водят децата да цъкат баскет в училищния двор!
Вирус има. Опасен е. Медиите обаче са три пъти по-опасни...

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 12 апр 2020 20:42

Groucho написа:
NOMER14 написа:
favaca8888 написа:Непринуден,цитирал съм Слави Трифонов не ми се прави на дръж ми шапката ;)

Това е спортен, футболен форум. Темата е за китайския вирус. Защо цитираш баш чалгаджията?

Славчо има прилични шансове да стигне някой ден до позицията премиер-спасител :lol: Ще надградим още повече палитрата на министър-председателите ни, ако се случи: комунисти, прикрити бивши комунисти, бивши царе, бивши пожарникари и охранители, бивши чалгаджии... :lol: Не може да се игнорира мнението на един проекто-месия на нацията :lol:

Всичките са комунисти! И разработки на КГБ.
За жалост май накрая ще се прегърнем пак с братята руснаци. Щото ми се струват два оформящи се лагера след кризата.Единия САЩ,Канада,Великобритания,Западна Европа,Австралия.Другия Русия,Азия,Източна Европа(без Гърция,там няма как).
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
openminded
Контакти:

Мнениеот openminded » 12 апр 2020 21:11

Гледам, че ежедневните рицари на апокалипсиса, насаждането на страх и стресирането на аудиторията и днес са се разписали по ТВ.Така трябва, все пак Цветница е, иде Великден(това последното е под дискусия дали изобщо е празник).
Може ли някой по-запознат да ни обясни тук на нас простите ситуацията в Германия - мерките там как са, процентно съотношение излекувани/заразени, това-онова ;)
И още нещо - как хем "Ганьо" не спазвал мерките, хем ниската бройка заразени се дължала на "навременните и строги мерки" ?

LuvIII
Контакти:

Мнениеот LuvIII » 12 апр 2020 21:20

Ганьо явно не си разбрал е онзи образ който не го интересува нищо знае всичко и не може никой нищо да му казва. За щастие по голямата част не са такива, затова мерките по скоро се спазват

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 12 апр 2020 21:27

Real написа:Е, аз пък ти пиша за дефицит, не за липса. FFP3 липсват на много места, FFP2 са дефицитни, парцалките, за които обясняваше, че трябва да се носят по цял ден, ги има навсякъде и спокойно могат да се сменят на час и половина.

Ама ти си се появил във форума?! Да не са те пратили на първа линия, или все пак смелостта не достига, тя е само за пред компа?!
А маските за медиците са си точно недостиг, но и дефицит става, стига да е голям!

Real написа:Филтрацията е двойна, но когато ефектът е близък до нулата, 2х0 си е 0. Все пак съм съгласен за ползата при близко кашляне, както и предпазването от бъркане в носа, чоплене на зъбите и облизването на пръстите... И ползвам маска на публични места, най-малкото за да не притеснявам по-притеснителните около мен.

Ми...едва ли е нула, след като и от СЗО вече препоръчват носенето на маски -платнени и домашно изработени за обикновените хора!

Real написа:Не, не значи! Имал е ЕДИН положителен (при забележително висок процент на фалшиво положителните резултати по принцип), и ДВА отрицателни, бързо след това. Само сериозен паникьор би го записал в сигурно заразените. Самият карцином, според теб, как влияе на имунната система? Да не би той да я е подтиснал, как предполагаш?

А пациентът с карцинома - тестът му за K19 e бил положителен! А всички, които имат такъв, за да бъдат изписани от болницата(ако са в тежко състояние) трябва да дадат два отрицателни!

Real написа:Те сестрите и парамедиците също се броят за медицински лица, но ти твърдеше, че ги броят за "доктори". Понеже едва ли си имал предвид доктори по философия - помолих да ми посочиш щат, в който ги броят за лекари. Един поне?
Нещо много въртелив взе да ставаш, що не се върнеш към сводката с починалите, там някак повече ти се получава паниката... Как е в Австрия и Швейцария, в Германия останаха ли живи хора?

Да, ама Щатите е една от малкото страни, в които масажистите са медицински лица! А на медицинските лица дали това им пречи да са доктори?!
Защо точно в Австрия, Швейцария и Германия?! Да не би общото да е, че говорят немски?! :lol: А иначе за вируса - и при тях го има! При едни повече, при други по-малко!
Real написа:. Между другото, състоянието на панически ужас също срива имунитета, да не кажеш, че не съм ти казал.
Та... дишай дълбоко, радвай се на истинските неща и бъди здрав! От сърце ти го пожелавам.

Аз съм напълно спокоен, защото съм се запознал с това, което трябва да очаквам!
Досега си мислех, че хората като теб, които неглижират вируса, са доста странни същества! Но вече си мисля, че просто много се страхувате, и затова сте в отрицание! Да, благодаря за пожеланието, но се възползвай от същото!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Върни се в “Свободна зона”