Тема за борбата срещу управлението на Д.Христолов в Ботев Пд

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
botev_1912
Контакти:

Re: Л.МИНЧЕВ:Това е Ботев, друг няма.Оплаквачите да млъкнат!

Мнениеот botev_1912 » 04 мар 2010 10:17

loko2004 написа:
batbore написа:И локомотивчето пак не ми отговори на въпроса да го смятам ли за платен фен след като Коко спонсорира екскурзията им за 9 лева тоест 8 лева билети и 1 лев "гит-гел" както те се изразяват до София? Защо се продавате на Коко от 1вия мач? :roll:

4 лв. билет ;) и 5 за транспорт мислиш ли, че не се вързва сметката за райса с тези 5 лв.

sorry kishe - за последно ;)

как билета стана от 8 лв на 4 лв след разговора на коко?
нали се сещаш кой е платил разликата на платените фенове!
100
покривни прозорци

великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
pasaden
Контакти:

“Жълто-черна” анатема за убиеца на една реликва

Мнениеот pasaden » 12 мар 2010 17:14

“Жълто-черна” анатема за убиеца на една реликва

“А тиранът върлува и
безчести край наш роден,
коли, беси, бие, псува и
глоби народ поробен!”

Куплетът е от стихотворението “В механата” на Христо Ботьов Петков, по-известен като Христо Ботев...
Днес ПФК Ботев става на 98 лета. Създаден през 1912 година от възпитаници на Пловдивската мъжка гимназия и Католическия колеж “Свети Аугустин” и превърнал се в един от най-великите български футболни клубове за всички времена.
Днес обаче футболният Ботев го няма. Тиранът Димитър Христолов, след като върлуваше, бесеше и колеше, накрая застреля големия отбор. Уби го! Така както душманите убиват големия поет, революционер и национален герой в подножието на Околчица.
Ако има Рай и Ад, Христолов ще гори в пъкъла. В огромен казан, край който озъбен дявол с жълто-черен шал на врата ще държи дървен черпак, с който ще млати и потапя Митьовата глава във врящата течност, образувана от сълзите на хилядите фенове.
Там му е мястото на това низко човече, в чийто груби и мръсни ръце попадна един футболна реликва. С гнусните си лапи и алчната си душица душманинът я затри, пращайки я в миманса. Христолов грабеше и съсипваше, сякаш е потомък на башибозуците. Важно уточнение – башибозук в превод означава повредена глава...
Многострадалните писъци на запалянковци и половината Пловдивска общественост минаваха и заминаваха от едното през другото ухо на Митьо Селския. За да се стигне до най-черния ден в историята на ПФК Ботев. Денят, в който клубът беше погребан.
Днес, вместо да си спомни за героичните мачове на отбора от славното му минало, вместо да върне лентата назад в годините, когато “канарчетата” летяха гордо и високо не само на българския, но и на европейски небосклон, народът жали една застреляна легенда. И анатемосва нейния убиец.
Истинските фенове, които отиваха на стадиона, не за да беснеят и изкарват отрицателната си енергия, а да подкрепят своите кумири, живеят само с миналото. Скътали в паметта си всеки миг от историческите двубои, почитателите на “жълто-черното” футболно изкуство избягаха от горящия музей на техния клуб. Музей, запален от Димитър Христолов. Митьо унищожи отбора им, но не и съхранените спомени, които няма как да изпепели.
Помня как през есента на 1981 година Ботев победи с 1:0 Барселона на стадион “9 септември”. 50 хилядната вълна по трибуните едва не се превърна в цунами, когато Жоро Славков вкара магически гол от фаул. Миг преди изпълнението на прекия свободен удар един запалянко се закани да си изяде билета, ако Бенкса мушне топката в мрежата. След фамозния шут фенът удържа на думата си и хапна с такъв апетит хартийката, все едно нагъваше парче шоколад.
Три сезона по-късно и Байерн преклони глава. Пловдивчани изнесоха отличен урок на баварците, отупвайки ги с 2:0. Беше нужен още едно попадение за екзекуцията на германския колос. Голът не падна, но Ботев напусна европейската сцена с гордо вдигната глава. Хилядите по трибуните изпаднаха в делириум. А след мача даже и Сандокана (най-заклетият фен на вечния враг Локо Пд), избърсвайки мургавото си лице от текналите сълзи, избоботи: “Евала, майна, аз такова мачкане не съм виждал!”
Туй е само част от едно славно минало, което, сигурен съм, все някога ще се завърне след възкръсването на клуба.
А знаете ли къде е бил Христолов в годините, когато Ботев пишеше история? Анонимник в долноразредни отборчета и с две шалчета на врата. Едното, обвито и стегнато здраво от жена му, а другото... черно-бяло на цвят. Цветът на Локо (Пд)...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ
http://www.blitz.bg/sport/article/55512#comments
100 години символ на Пловдив

plamak
Контакти:

Re: “Жълто-черна” анатема за убиеца на една реликва

Мнениеот plamak » 12 мар 2010 21:14

Да Ви кажа честно Ботев никак не ми липсва. Това обаче не означава,че феновете на този славен някога тим не трябва да се вълнуват. Мен ме устройва колкото се може по-дълго да са в Б група, защото аз съм фен на друг отбор и сме им сърбали попарата.

Потребителски аватар
Шврнц Тпрунков
Контакти:

Мнениеот Шврнц Тпрунков » 12 мар 2010 21:17

plamak написа:Да Ви кажа честно Ботев никак не ми липсва. Това обаче не означава,че феновете на този славен някога тим не трябва да се вълнуват. Мен ме устройва колкото се може по-дълго да са в Б група, защото аз съм фен на друг отбор и сме им сърбали попарата.

Смешна работа...
Не натискайте ТУК!

Потребителски аватар
Alternative
Контакти:

Мнениеот Alternative » 12 мар 2010 21:28

plamak написа:Да Ви кажа честно Ботев никак не ми липсва. Това обаче не означава,че феновете на този славен някога тим не трябва да се вълнуват. Мен ме устройва колкото се може по-дълго да са в Б група, защото аз съм фен на друг отбор и сме им сърбали попарата.

"Страшен си", :lol: да беше споделил на кой клуб си фен?Стана НИ интересно. :lol:
Изображение
Изображение

plamak
Контакти:

Мнениеот plamak » 12 мар 2010 21:37

В България има само един клуб и феновете му, които могат с достойнство и уважение да пишат за Ботев и това са отбора на народа - САМО ЛЕВСКИ. Няма Левскар от соцвремето, които да не си спомнят епичните битки и то честно проведени между двата отбора.

Потребителски аватар
Alternative
Контакти:

Мнениеот Alternative » 12 мар 2010 21:41

plamak написа:В България има само един клуб и феновете му, които могат с достойнство и уважение да пишат за Ботев и това са отбора на народа - САМО ЛЕВСКИ. Няма Левскар от соцвремето, които да не си спомнят епичните битки и то честно проведени между двата отбора.

Ами ако българският футбол имаше повече такива епични битки както в близкото минало,нямаше сега да сме на дъното в Европа. :P Не искам да правя сравнения между двата клуба...Мисля,че мнението ти е грешно,лапешка работа. :lol:
Изображение
Изображение

plamak
Контакти:

Мнениеот plamak » 12 мар 2010 21:58

И да искаш не можеш да правиш сравнение между двата клуба, защото Ботев е отбор на Пловдив, а Левски е отбор на народа. Това обаче не пречи с достойнство и уважение да оценяваш проведените срещи между двата отбора. Имало е победи и равни и загуби ,но доминиращото е било истински футбол и в повечето случаии много красив с незабравими майсторски изпълнения,които днес и в ШЛ не можеш да видиш.

joro bad

Мнениеот joro bad » 12 мар 2010 22:42

plamak написа:В България има само един клуб и феновете му, които могат с достойнство и уважение да пишат за Ботев и това са отбора на народа - САМО ЛЕВСКИ. Няма Левскар от соцвремето, които да не си спомнят епичните битки и то честно проведени между двата отбора.

Аз съм заклет Левскар и несъм съгласен въобще с твоето мнение. Ботев е стойностен отбор с добра публика,макар и да не са ми любимци,мисля,че точно в такива трудни срещи с него, нашият отбор може да стане още по-силен. Колкото по-бързо се завърнат в групата на майсторите, толкова по-добре за Българският футбол, успех канари. :idea:

veseo
Контакти:

Мнениеот veseo » 13 мар 2010 19:19

plamak написа:И да искаш не можеш да правиш сравнение между двата клуба, защото Ботев е отбор на Пловдив, а Левски е отбор на народа.

Баш сте отбор на народа... просто цялата страна е пропагандирано да се избира между Левски или ЦСКА и повечето ви "фенове" са фенове само в кръчмата на 2 ракийки колкото да псуват противника. Плюс тва, по последното преброяване на Ринг като гледах бяхте към 9000 на 7500 в полза на ЦСКА, така че дори и измежду двата пропагандирани отбора сте по-малко...
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

Върни се в “Архив”