Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
boabbb написа:Аз пък не вярвам, че дадена религия учи на насилие и ксенофобияТова го диктуват грешни и откровено лъжливи тълкувания на религията
Не ме разбирайте погрешно - не съм фен на ракетите и фереджетата, ама не там е проблема ... Грешно тълкуваното християнство, например, води до десетки хиляди жени, изгорени като "вещици" - замислете се над това ...
boabbb написа:Аз пък не вярвам, че дадена религия учи на насилие и ксенофобияТова го диктуват грешни и откровено лъжливи тълкувания на религията
Не ме разбирайте погрешно - не съм фен на ракетите и фереджетата, ама не там е проблема ... Грешно тълкуваното християнство, например, води до десетки хиляди жени, изгорени като "вещици" - замислете се над това ...
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".
diplomat написа:Не е така. Имаше една статия в Дойче Веле за Мохамед и ислямския култ към него, както и силата на военната му доктрина, промяната на целите след като от Мека отива в Медина и т.н. Ислямистите се уповават на него и неговата агресивна вяра - това са техните основополагащи религиозни колони.
Cicero написа:САЩ прекратяват програмата по обучение на сирийски бунтовници
HoUs4oOL написа:Cicero написа:САЩ прекратяват програмата по обучение на сирийски бунтовници
Мда, официално си признаха за 500 милионната дивотия, която направиха, ама нещо не мога да схвана защо сега?
Имаше спекулации, че ще въоръжават ''умерените джихадисти'' с ПВО, за да свалят руски самолети, а сега гнева сред ''бунтовниците'' ще е огромен, те и без това си дават оръжията на ан-Нусра и другите песове, а сега да не говорим...
Не вярвам да рискуват да дадат ПВО и техните самолети да западат...
HoUs4oOL написа:diplomat написа:Не е така. Имаше една статия в Дойче Веле за Мохамед и ислямския култ към него, както и силата на военната му доктрина, промяната на целите след като от Мека отива в Медина и т.н. Ислямистите се уповават на него и неговата агресивна вяра - това са техните основополагащи религиозни колони.
Ислямски култ към Мохамед, това е голяма дивотия сериозно, че нали той е първия човек приел исляма и на него Аллах разкрива писанието на Корана, даже той бил неграмотен и просто предавал посланието на Аллах, което му разкривал Джибрил, впоследствие исляма приемат жена му и брат му, от кого е бил тоя култ?
В последствие започва да проповядва и мюсюлманите биват подложени на гонения от ''езичниците'', започват да ги убиват и така се появяват първите мъченици на исляма.
А Мохамед е бил преследван от властта в Мека, през цялото време бил облян в кръв от камъните, с които го замеряли, затова при едно такова гонение по чудотворен начин избягва в Медина, където има повече последователи, от този момент започва и летоброенето.
Мохамед няма военна доктрина, дори корана е написан след смъртта му, за шериата да не говорим, това което проповядва Мохамед е сходно с християнството например, именно Корана е разликата, но той не е написан от Мохамед.
Не знам защо се смята, че Мохамед е агресивен, та нали го наричали ал-Амин(честния) и оная легенда кой да сложи камъка върху Кааба, намери я тая статия, ако можеш...
А и нали при завръщането си в Мека, като завоевател помилва всички пленници...
Исляма се изопачава много след смъртта на Мохамед и с разрастването на Арабския Халифат, както и заради вътрешното разделение на шиити и сунити, което се пренася(от сунитите) и върху разбирането и третирането на християните, а по принцип мюсюлманите не могат да водят джихад против християни, а и други религии освен, ако не са застрашени, това рязане на глави в днешно време не е ислям...
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 53 госта