dafquezz написа:Това беше за Зигфрид. Ти Love си очевидно по-интелигентен и най-после показа мисъл. Нека ти обясня в какво вярвам аз. Ясно ми е, че не всичко може да бъде обяснено научно за момента. Ясно е, че има някаква висша сила, която още не сме разгадали, и на която се дължи крехкия баланс, позволил живота да съществува. Но категорично не вярвам, че въпросната има разум, че сме тук за да ни тества, и всичко следващо от това. Ние сме просто част от един огромен механизъм, и има време докато го разгадаем. Но твърдо вярвам, че ще дойде рано или късно времето, когато ще разгадаем този баланс, и ще го обясним научно от горе до долу, точно както започнахме преди десетилетия с теорията на Дарвин, с времето изчистихме неточностите й, и от основите й постигнахме 100% разгадаване и описване на човешкия геном, постигнато окончателно преди 2-3 години. Моят брат е един от няколко българи, участващи в изграждането и работата на ускорителя в ЦЕРН. Всекидневно там се откриват нови елементарни частици, за чието съществуване не сме предполагали. Откриха дори частица БЕЗ маса, можеш ли да си представиш това? Вече дори успяват абсолютно реално да телепортират частици от едно място на друго. Така че определено сме близо, макар и да има още много работа... в това вярвам аз. Ние сме част от големия механизъм, той не дава, не отнема, не толерира и не дискриминира, той просто балансира самия себе си.
Нека такива като Зигфрид си вярват в писанията на пустинно племе отпреди хиляди години, той затова и си е на тогавашното ниво на мислене, доколкото изобщо му се позволява да мисли.
Това е така, въпроса е че ние сме върха на този свят. Единствените жив организъм, които е надарен с разум. Ние сме върха на пирамидата. Прочети Библията и прочети няколко книги на такава тематика, но не ги тълкувай дословно. Не случайно се казва, че сме създадени по подобие на тази висша сила. Съвсем нормално ми се вижда, ако след като умрем и ние успеем да се докоснем до тази висша сила, той да преценява по някакви критерии дали да оставаме до него и да черпим от неговите блага и знания ! Не вярвам, че живота свършва след смъртта. Не виждам и нищо неестествено висшата сила да общува с подобията си. Въпроса е, че той отдавна се е отдръпнал от нас и да няма желание да общува с нас. Тъй като отдавна сме го предали по един или друг начин. Аз тази висша сила наричам Бог, вие как е наричате не знам ! Историята за дявола, мисля че и вие си е знаете. Лично мисля, че между измеренията се намират Ангелите и Дяволите и те са между нас само, че не ги виждаме. Както сам каза частица, която е безтегловна съществува, тогава защо да не съществува нещо, което не виждаме ?