Не говорете с извънземни!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Re:

Мнениеот Love_ » 27 апр 2010 03:57

dafquezz написа:Това беше за Зигфрид. Ти Love си очевидно по-интелигентен и най-после показа мисъл. Нека ти обясня в какво вярвам аз. Ясно ми е, че не всичко може да бъде обяснено научно за момента. Ясно е, че има някаква висша сила, която още не сме разгадали, и на която се дължи крехкия баланс, позволил живота да съществува. Но категорично не вярвам, че въпросната има разум, че сме тук за да ни тества, и всичко следващо от това. Ние сме просто част от един огромен механизъм, и има време докато го разгадаем. Но твърдо вярвам, че ще дойде рано или късно времето, когато ще разгадаем този баланс, и ще го обясним научно от горе до долу, точно както започнахме преди десетилетия с теорията на Дарвин, с времето изчистихме неточностите й, и от основите й постигнахме 100% разгадаване и описване на човешкия геном, постигнато окончателно преди 2-3 години. Моят брат е един от няколко българи, участващи в изграждането и работата на ускорителя в ЦЕРН. Всекидневно там се откриват нови елементарни частици, за чието съществуване не сме предполагали. Откриха дори частица БЕЗ маса, можеш ли да си представиш това? Вече дори успяват абсолютно реално да телепортират частици от едно място на друго. Така че определено сме близо, макар и да има още много работа... в това вярвам аз. Ние сме част от големия механизъм, той не дава, не отнема, не толерира и не дискриминира, той просто балансира самия себе си.

Нека такива като Зигфрид си вярват в писанията на пустинно племе отпреди хиляди години, той затова и си е на тогавашното ниво на мислене, доколкото изобщо му се позволява да мисли.

Това е така, въпроса е че ние сме върха на този свят. Единствените жив организъм, които е надарен с разум. Ние сме върха на пирамидата. Прочети Библията и прочети няколко книги на такава тематика, но не ги тълкувай дословно. Не случайно се казва, че сме създадени по подобие на тази висша сила. Съвсем нормално ми се вижда, ако след като умрем и ние успеем да се докоснем до тази висша сила, той да преценява по някакви критерии дали да оставаме до него и да черпим от неговите блага и знания ! Не вярвам, че живота свършва след смъртта. Не виждам и нищо неестествено висшата сила да общува с подобията си. Въпроса е, че той отдавна се е отдръпнал от нас и да няма желание да общува с нас. Тъй като отдавна сме го предали по един или друг начин. Аз тази висша сила наричам Бог, вие как е наричате не знам ! Историята за дявола, мисля че и вие си е знаете. Лично мисля, че между измеренията се намират Ангелите и Дяволите и те са между нас само, че не ги виждаме. Както сам каза частица, която е безтегловна съществува, тогава защо да не съществува нещо, което не виждаме ?
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

nemo
Контакти:

Re: Не говорете с извънземни!

Мнениеот nemo » 27 апр 2010 03:58

Love_ , проблема на съвремието ни е, че религията е зациклила на едно място, и не може да отговори на развитието, познанието и достъпа до информация на съвременния човек. Всъщност не може да отговори на ВЯРАТА на съвременния човек. А безсмисленото повтаряне на едно и също, че това е така, защото го пише в Библията въобще не може да удовлетвори тези изисквания. Това кара хората да потърсят обяснение другаде, да почнат да се отдръпват от религията, и е напълно нормално след като тя спира да отговаря на въпросите и вярванията им.

Един пример, по скоро тъжен, от колкото смешен: Официално Римо-Католическата църква призна, че земята се върти около сълнцето, през 1996 година (за годината, може и да бъркам, но е в рамките на година-две от посочената), това са само около 400 години след предположенията и изследванията на Бруно, Коперник и Галилей.

Другия подобен пример е тук в тази тема - Siegfried. Мислиш ли, че като копира от някъде цитат от Библията и ще убеди всички невярващи. Ето за това отношение говоря! Имах достатъчен допир с Българската Православна църква и нейните служители, за да съм убеден, че поне 80% от хората в нея са като Siegfried. Опитват се да те накарат да вярваш безпрекословно на това, което ти казват, защото познанията им на тема религия се свеждат до една книга и защото те го приемат така и за тях "други" (хора, истини) няма. Siegfried нарича тях роботи (включително и мен, което е смешното), а не вижда, че той се държи като такъв.

На мен ми хареса това, което ти направи, вярно малко по стара изпитана рецепта (с непрекъснато повтаряне на едно и също), и в която рецепта аз не вярвам, накара ги да се съмняват, накара ги да мислят. Да се замислят, че има неща извън техния контрол, неща извън тяхното обяснение, че може би има нещо "друго".

Потребителски аватар
rocknrolla
Контакти:

Мнениеот rocknrolla » 27 апр 2010 04:04

dafquezz написа:Да се смея ли, да плача ли... Бог е имал диария, ей така е станал големия взрив, доволен? Просто няма смисъл, фактите говорят сами за себе си. Най-великите учени и въобще хора, направили толкова много за цивилизацията ни, заслужаващи уважение са атеисти, едни от най-големите боклуци, вкл. масови убийци, са силно набожни. В името на бога, без значение както е то, защото е доказано исторически, че много религии са 1:1, само с различни имена на приказните герои в тях, са избити повече хора отколкото за която и да било друга кауза. Зигфрид, как ще обориш това, че в египетската книга на мъртвите 3000 години преди христа е описан живота на пророк, роден от девствена майка на тогавашния еквивалент на 25 декември, имал 12 ученици, гонен от властта, убит на 33 и възкръснал малко след това?

Зад угодни обяснения се криеш ти, защото е по-лесно, отколкото да мислиш и да си направиш изводите сам. Ти Зигфрид си един умствено импотентен индивид, една сляпа пионка.
Религията е за слабите, тъпите и поробените. Силният и интелигентен човек може да изгради собствен морал и ценности без нуждата от религия, и така да бъде полезен на човечеството.

+++
Попитали Радио Ереван след мача на ЦСКА с "Черноморец":
- Има ли нещо положително в ЦСКА?
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Re: Re:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 04:04

Love_ написа:Както сам каза частица, която е безтегловна съществува, тогава защо да не съществува нещо, което не виждаме ?

Вярвам, че го има. Просто не вярвам в разума му. Вярвам, че един ден науката ще обясни всичко. От вашата гледна точка, Бог е създал вселената нали? Какъв е смисъла да създава нещо толкова обширно, че за нашия разум е безкрайно, ако в него живот има само тук? Не е ли много разхищение на материал?

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 27 апр 2010 04:07

dafquezz написа:Да се смея ли, да плача ли... Бог е имал диария, ей така е станал големия взрив, доволен? Просто няма смисъл, фактите говорят сами за себе си. Най-великите учени и въобще хора, направили толкова много за цивилизацията ни, заслужаващи уважение са атеисти, едни от най-големите боклуци, вкл. масови убийци, са силно набожни. В името на бога, без значение както е то, защото е доказано исторически, че много религии са 1:1, само с различни имена на приказните герои в тях, са избити повече хора отколкото за която и да било друга кауза. Зигфрид, как ще обориш това, че в египетската книга на мъртвите 3000 години преди христа е описан живота на пророк, роден от девствена майка на тогавашния еквивалент на 25 декември, имал 12 ученици, гонен от властта, убит на 33 и възкръснал малко след това?

Зад угодни обяснения се криеш ти, защото е по-лесно, отколкото да мислиш и да си направиш изводите сам. Ти Зигфрид си един умствено импотентен индивид, една сляпа пионка.
Религията е за слабите, тъпите и поробените. Силният и интелигентен човек може да изгради собствен морал и ценности без нуждата от религия, и така да бъде полезен на човечеството.

Само да ти кажа, че "най-великите" хора направили толкова много неща, по-голямата част от тях не са атеисти, а сатанисти. Тук вече не ми се спори на тази нема и нямам намерение да дебатирам това. Предлагащи единственото нещо, което остава след смърта ни душата ни, са поучавали "безсмъртие" на земята. Надявам се метафората ми за безсмъртие ми е разбирате. Ако може и без хора, които обесняват айде и аз да си продам душата, за да стана еди какъв си. За окулти чували сте ? Тези цитирани учени от тебе, голяма част от тях са участвали в такива неща. Както кабала в момента едно от модерните, е сатаниско учение. Има колкото искаш. Глупаво е да отричаш съществуването на дявола за мене. Какво са Масоните, Череп и Кости и т.н. Защо едни от най-влиятелните хора са от такива организации. Това случайно ли е ? Отдавна нещатата са предразпределени още преди стотици години. Тези неща не ги има от 10 години.
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Re: Re:

Мнениеот Love_ » 27 апр 2010 04:10

dafquezz написа:
Love_ написа:Както сам каза частица, която е безтегловна съществува, тогава защо да не съществува нещо, което не виждаме ?

Вярвам, че го има. Просто не вярвам в разума му. Вярвам, че един ден науката ще обясни всичко. От вашата гледна точка, Бог е създал вселената нали? Какъв е смисъла да създава нещо толкова обширно, че за нашия разум е безкрайно, ако в него живот има само тук? Не е ли много разхищение на материал?

Прочети ми първия пост в темата, никъде не съм казал, че няма друг разум ! Аз просто не го наричам извънземно, както ти тази висша сила не наричаш Бог. Разбира се, че има разум и другаде просто е на различно ниво от нашето !

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 04:11

Отговори ми според теб какво е сатанизма, моля те.

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 27 апр 2010 04:18

nemo написа:Love_ , проблема на съвремието ни е, че религията е зациклила на едно място, и не може да отговори на развитието, познанието и достъпа до информация на съвременния човек. Всъщност не може да отговори на ВЯРАТА на съвременния човек. А безсмисленото повтаряне на едно и също, че това е така, защото го пише в Библията въобще не може да удовлетвори тези изисквания. Това кара хората да потърсят обяснение другаде, да почнат да се отдръпват от религията, и е напълно нормално след като тя спира да отговаря на въпросите и вярванията им.

Един пример, по скоро тъжен, от колкото смешен: Официално Римо-Католическата църква призна, че земята се върти около сълнцето, през 1996 година (за годината, може и да бъркам, но е в рамките на година-две от посочената), това са само около 400 години след предположенията и изследванията на Бруно, Коперник и Галилей.

Другия подобен пример е тук в тази тема - Siegfried. Мислиш ли, че като копира от някъде цитат от Библията и ще убеди всички невярващи. Ето за това отношение говоря! Имах достатъчен допир с Българската Православна църква и нейните служители, за да съм убеден, че поне 80% от хората в нея са като Siegfried. Опитват се да те накарат да вярваш безпрекословно на това, което ти казват, защото познанията им на тема религия се свеждат до една книга и защото те го приемат така и за тях "други" (хора, истини) няма. Siegfried нарича тях роботи (включително и мен, което е смешното), а не вижда, че той се държи като такъв.

На мен ми хареса това, което ти направи, вярно малко по стара изпитана рецепта (с непрекъснато повтаряне на едно и също), и в която рецепта аз не вярвам, накара ги да се съмняват, накара ги да мислят. Да се замислят, че има неща извън техния контрол, неща извън тяхното обяснение, че може би има нещо "друго".

Въпроса на цитирането на Библията и тези свещенни книги зависи от човека срещу тебе. За съжаление в Българската църква има доста утайка, не случайно се разделиха на 2 синода. Това не значи, че религията е глупост ! Разберете, за да се обедени нацията ни трябва здрава религия ! За силна държава се нуждаем от силна полиция, силна църква, силно здравоепазване, силно образование ! Докато това не го разберат хората сме за никъде ! За мене в Православното-Христянство намирам най-много истини(не мога да гарантирам за всичко тъй като не съм достатачно компетентен) и то възпита по един чудесен начин ! Не казвам да разбирате нещата дословно, но е хубаво някъде там отзад в съзнанието да се сещаш за тези неща и да те напътстват малко или много. Рано или късно улицата и живота ще те промени и изврати !

П.П Не коментирам и не защитавам религии различни от Правослвната !
Последна промяна от Love_ на 27 апр 2010 04:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 27 апр 2010 04:23

Какво е сатанизма. Почит към падналия Ангел, който се е възгордял и се помислил, че е по-добър от тази висша сила-Бог. Започва да изкуваша неговите всеподобни с цел показването му, че е по-висш от него. В Библията и Евангелиета си пише достатъчно за него.

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 04:26

Имал ли си контакт със сатанисти, какви са ти впечатленията?

Върни се в “Свободна зона”