Мнениеот Bobby1177 » 08 юли 2013 12:11
Като гледам и слушам изказвания и коментари, сещам се за един четвъртфинал, може би от 88-ма, който беше със Севиля, ако не ме лъже паметта. Тогава Левски бяхме с Наско и Гиби в сравнително едни от най-добрите им години. В Испания бяхме паднали с 0:2, но.. за реванша в София всички приказваха, че ще бием с 3:0 и ще се класираме за полуфинала. Имаше и основания, отборът беше доста силен, в Испания Боби Михайлов игра контузен (май се наложи да влезе като резерва) и пусна 2 гола, а Гиби изтърва (за пореден път) 100% положение поне за 1 гол навън.
Не знам дали си спомняте, отупаха ни и в къщи с 0:2, дали не беше и 0:3. Ние се отчетохме с едно ефектно влизане на Наско в наказателното поле още в 5-та минута и... това е.
Защо разказвам всичко това? Ами защото от много приказки... ясно докъде ще я докараме. 0:0 е по-добър турнирен резултат за госта в първия мч, а не за домакина. Това го знаят и бебетата.
Аз мисля, че шансовете са поне 60:40 за Иртиш. Ние имаме нашите шансове, но ако съдим колко голове можем да вкараме в един мач и колко се движим, колко ни стигат силите, какъв отбор-гост сме, то по-логичното и резонното е мачът да е 0:0 или минимална победа за домакина. Това говори футболната логика в този момент. На пръв поглед сякаш несправедливо Левски играе в 1-я предварителен кръг на ЛЕ, но, от друга страна, реалностите са си такива и, за съжаление, това е нашата черга, поне в последните години.
Разбира се, надеждата умира последна и дано ме опровергаят, дано се окажа "лош пророк".
Но, ако не стане чудо, с тази игра нямаме абсолютно никакъв шанс за ЛЕ тази година...