Зависи от много фактори, от нивото на конкуренцията и спортното дълголетие. В крайна сметка след 20 сезона Джокович остава последен от Голямата тройка във форма и на корта, няма контузии през годините и е съвсем нормално да завърши като най- успешен. Ще има демо с Григор, което ще е тур за овации на феновете на сърбина.
Според някакъв кои са па тия Федерер и Надал? :)
Новак Джокович - най-завършеният играч в историята
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Новак Джокович - най-завършеният играч в историята
В сравнение с другите контузиите му са по-малко, но мисля, че имаше сериозен проблем с лакътя и то в период, когато вече доминираше.

"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
Шаповалов, Медведев, Зверев, Синер и Алкараз от 3 кръг нататък. :mrgreen: Мисля, че ако не се случи нещо извънредно на Уимбълдън, ЮС Опън или догодина в Мелбърн, като за Мелбърн е почти невъзможно, то е много вероятно това да му е последната разходка в на "Филип Шатрие".
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]
Джокович все пак излъга Хуби. Бях готов да напиша, че сезонът му е едно към едно с този на Надал от миналата година, но той се измъкна с титлата, докато Рафа изгуби своя финал тогава. Определено при Новак не се забелязва осезаем спад в движението по корта, но ударите му не нанасят същата щета по противника. На това ниво дори минимално отстъпление се отразява на резултатите. Не бих бил уверен в евентуален нов финал от шлема. Освен на Уимбълдън да се отвори нещо схемата, а и там все още няма играчи, които да се справят добре с тревата.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]
Два пъти съм гледал Хуби на шлаката , единият на Estoril Open в миналото и сега в Женева. Представянето му беше повече от добро.
Много стабилен , както в сервирането , така и в разиграванията. Допусна няколко грешки в неподходящи моменти. При Джоко "има израстване" :) , в сравнение от това показвано преди месеци. Не може да се очаква , че на 38 , ще вършее. Колкото до Рафа , последните му мачове бяха трагични , в това число и загубеният финал в Швеция от Нуно Боржеш.
Много стабилен , както в сервирането , така и в разиграванията. Допусна няколко грешки в неподходящи моменти. При Джоко "има израстване" :) , в сравнение от това показвано преди месеци. Не може да се очаква , че на 38 , ще вършее. Колкото до Рафа , последните му мачове бяха трагични , в това число и загубеният финал в Швеция от Нуно Боржеш.
Неочаквано добро представяне срещу Синер, буквално можеше да измъкне втория сет, едно сгрешено воле му попречи, добута и до тайбрек, което също е добре, особено на РГ. Друг въпрос обаче е, че загуби почти всички, да не кажа всички важни точки, колко непредизвикани направи на втори сервис на Синер при 30 равни...
Все пак мисля, че края е много, много близо и той също го знае вече.
Все пак мисля, че края е много, много близо и той също го знае вече.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]