"Армейците" взеха "Армията" за 20+10 години

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: "Армейците" взеха "Армията" за 20+10 години

Мнениеот za nas e toj religiq » 02 мар 2010 21:09

Кашчей написа:
za nas e toj religiq написа:А ти от къде го взе това инфо? Да не би да си проектанта?? :lol:

Минималният терен е 90 х 75 метра, което означава, че заедно с трибуните разстоянията се увеличават с поне 100 метра в двете посоки----190 х 175 метра.Да ти смятам ли колко декара са това?А принадлежащите застроени площи, като магазини и други благини за собственика.Имаш ли си предства с колко се увеличава площта, ако добавиш по 1 метър към страните на правоъгълника.. отвсякъде.щи ти направя елементарен пример, дано го разбереш...
100х100 метра правят 10 дка

102х102 правят 4 ара в повече, но 2х2 метра не правят 4 ара.Какво ще ми кажеш.. инженере?Да смятам ли какво ще е , ако се разшири с по 10 метра във всички страни-нещо незначително според гледната точка на разбиращите?!?

Аз пък друго не разбирам, като си такъв научен капацитет какво правиш пред компа ,отивай и давай акъли в общината:? Казах ти го вече СПРИ ДА МИСЛИШ! Има кой да го прави!

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 02 мар 2010 21:10

Кашчей, 200 х 150 метра, колко декара са, тъй като аз по математика имам слаб 2?

Гарантирам ти, че стадион с капацитет 30 000 английски стил на 2 етажа ще се побере вътре в настоящия които е сега. Овалите заемат адски много място.

Ето стадиона за който споделих, че съм виждал
http://s55.radikal.ru/i150/0905/dd/7c79fe23bb88.jpg
Изображение

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 02 мар 2010 21:11

za nas e toj religiq написа:
honda написа:
PFC Litex написа:Кашчей общежитието е собственост на ПФК Левски 1914 АД, а ако имаш съмнение отиди в СГС и провери.
Паркинг като на новия стадион на Славия Прага, 5 етажа, събира 4 000 автомобила и заема нищожно място като терен.

Вземете натискайте Батков да порива Герена и да стои нов стадион, вместо да гледате другите.

Сметни по 25 кв.м на автомобил -направи си сметка, колко малко място заема- 100 дка(за 4000 автомобила) дали е на 1 или 5 етажа площа си е площ. А построяването на няколко етажа е доста скъпо. А и доста се съмнявам,че някой ще разреши построяване на многоетажен паркинг в парк- много ще го загрози.

А купуването на още 100 дк дали е по евтино???

Зависи от парцела,ако е в покрайнините е най-вероятно ще е по-евтино.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 02 мар 2010 21:15

Вероятно си прав но тука става въпрос за центъра на София :)

naskocska
Контакти:

Мнениеот naskocska » 02 мар 2010 21:16

Какво сте се хванали с тези 80 декара ??? Какви са тези декари,за какво ??? Цялата площ на мястото ли е 80 декара,застроената площ ли е 80 декара , само стадина ли ще е 80 декара ??? Някой да не е виждал вече подписаният договор че да спори тук ???
Ако решат да вдигнат на 80 декара площ една сграда 500-600 метра висока , това 80 декара ли е или повече ;) ;) ;)
Взел някой тук архитект да ми се пише,що на ЦСКА , а на левски не.Ами ЦСКА са си уредили документите ще почват,другите след тях ако искат.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 02 мар 2010 21:22

naskocska написа:Какво сте се хванали с тези 80 декара ??? Какви са тези декари,за какво ??? Цялата площ на мястото ли е 80 декара,застроената площ ли е 80 декара , само стадина ли ще е 80 декара ??? Някой да не е виждал вече подписаният договор че да спори тук ???
Ако решат да вдигнат на 80 декара площ една сграда 500-600 метра висока , това 80 декара ли е или повече ;) ;) ;)
Взел някой тук архитект да ми се пише,що на ЦСКА , а на левски не.Ами ЦСКА са си уредили документите ще почват,другите след тях ако искат.

:) И аз това се опитах да кажа! Хората подготвят документите и никой не ни пита, ама някой си решил да показва висша математика пък и им казва колко ще струва :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 мар 2010 21:46

PFC Litex написа:Кашчей, 200 х 150 метра, колко декара са, тъй като аз по математика имам слаб 2?

Гарантирам ти, че стадион с капацитет 30 000 английски стил на 2 етажа ще се побере вътре в настоящия които е сега. Овалите заемат адски много място.

Ето стадиона за който споделих, че съм виждал
http://s55.radikal.ru/i150/0905/dd/7c79fe23bb88.jpg

Дразниш ме с математиката си: 2х15=30 плюс още три нули прави 30 000 м2,което прави 30 декара.Май настина си бил слаб в математиката, за твое съжаление.Колкото и да се опитваш да ме убеждаваш, че е нормално да си подари терен, с размери на две футболни игрища плюс паркинг, на частна фирма, в най-скъпият район на София, в парк, няма да го направиш.

След като не мина номерът с АС-23, сега се ползава друг, та дано се хванат повече риби на него:това е моето виждане по въпроса-опипва се почвата по друго направление.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 мар 2010 22:03

naskocska написа:Какво сте се хванали с тези 80 декара ??? Какви са тези декари,за какво ??? Цялата площ на мястото ли е 80 декара,застроената площ ли е 80 декара , само стадина ли ще е 80 декара ??? Някой да не е виждал вече подписаният договор че да спори тук ???

Стадионът, като игрище, на колко метра над кота 0 ще го вдигате?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: ЦСКА взима "Армията" за 20 години

Мнениеот pomiqrat » 02 мар 2010 22:04

bobonikolov написа:
temerut написа:Не ми е работа да се меся,ама като се пускат партенки и се заблуждават фенове,макар и на противника,не е лошо да се повдигнат някои въпроси,пък самите фенове да си разсъждават после кое е истина и кое,не е.
Да се върнем малко назад. Прословутия макет ли е,проект ли е,който размахват в момента е от времето на Божков,даже тогава бяха 3 проекта,включваха и " червено знаме" и Панчарево.И той беше готов с парите,а предполагам ще се съгласите,че е имал и лостовете да натисне властимащите,за да си уреди концесията.Нали не си мислите,че Божков е щял да хвърля кинти за бази на ДЮШ,обаче,без да са му гарантирани хилядите декари за строеж в Борисовата градина.Ясно е,че от стадион само,не се печели и не се връщат инвестиции.Ще има и магазини,ще има и казина,сигурно и хотел ще има.И в това няма нищо лошо,разбира се,дал е човека,очаква във времето нещо да му се върне.И тук изниква голямото НО ! Но в Борисовата градина,не Божков,не Лупи,ами султана на Бруней да дойде,никой няма да му разреши да си вдига стоманобетонните конструкции.Божков го разбра и си би камшика.Томов го знаеше,ама той никога не е имал за цел нещо да изгражда,той беше там,за да си лапка.Титан също го знаят много добре и затова се въздържат от гръмки изявления,а подхвърлят по някоя троха на Ченчев и компания и тия вдигат шум до небесата за строежи на стадиони и подобни щуротии.
Целта е да се сключи концесия,за да не се плаща наем на Министерството на спорта.Което е напълно нормално и в реда на нещата,мисля.Дават някакви пари хората за отбора,поддържат съоръжението,нормално е да искат да намалят разходите.Но да се говори за нов стадион,за нова база и т.н. е шум за ушите на наивниците.

Първо този макет е съвсем нов и не е нито от Божково нито от Томово време.Второ няма логика обекта да се дава на концесия само за да се спести наема.Това няма как да стане най-малкото зашото за тази концесия се плащат няколко милиона от една страна и от друга трябва да има изготвен инвестиционен план,на базата на който да се сключи концесионния договор.Този план ЗАДЪЛЖИТЕЛНО включва модернизация на съоръжението.Най-малкото отклонение от него води до прекратяване на договора.Никой няма да рискува да загуби нещо,в което през годините е вложил милиони само заради тази глупост.Освен това шом има стадион в Борисовата градина и територията е в ПУП на София проблем при издаване на строително разрешително не би трябвало да има.Борисовата градина не е защитена зона,че да не може да се строи там.Колко паркове и градини в София изчезнаха по тая схема.Единственият проблем може да дойде от природозащитни организации.
Ето Божков и Томов кой макет използваха:
Изображение

Ще ме разплачеш с тоя макет. Скоро, за да гледаме футбол ще трябва да се научим да използваме парашути, защото като гледам по друг начин няма да може да се влиза на стадиона. :mrgreen: 20+10 означава, че ако си изпълняват задълженията в договора годините стават автоматично 30
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 02 мар 2010 22:11

Кашчей написа:Дразниш ме с математиката си: 2х15=30 плюс още три нули прави 30 000 м2,което прави 30 декара.Май настина си бил слаб в математиката, за твое съжаление.Колкото и да се опитваш да ме убеждаваш, че е нормално да си подари терен, с размери на две футболни игрища плюс паркинг, на частна фирма, в най-скъпият район на София, в парк, няма да го направиш.

След като не мина номерът с АС-23, сега се ползава друг, та дано се хванат повече риби на него:това е моето виждане по въпроса-опипва се почвата по друго направление.

Явно е че се хващаш на иронията ми.
Терен има, и стадион ще им, и парка няма да бъде засегнат.
Аз се радвам да се появи ново съоръжение там.
Дано повечето клубове направят същото.

Утре държавата решава да направи тя всичко там и да го дава под наем и какво правим.......?
Изображение

Върни се в “ЦСКА”