efbet Лига: Левски (София) - Ботев (Враца), Петък от 21:15 ч.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

realno
Контакти:

Re: efbet Лига: Левски (София) - Ботев (Враца), Петък от 21:15 ч.

Мнениеот realno » 27 юли 2024 09:35

LoveAndPeace написа:Генчев , та Генчев ........това е инерцията от Кольо обърнатото знаме :lol:

Според мен е инерцията на Рибаря беглец. :)
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 27 юли 2024 09:49

Преди една година пак така почнахме - слабо първо полувреме, силно второ, та чак изглеждаше, че противниците окапват след 60 мин, а ние мачкаме.
Нека се радваме на победите, заслужени са, но да не се изхвърляме излишно. Фадига бе обявен за излишен от повечето, Джемили също бе хулен за липсата на работа по терена.

Инак съдията, който май е нов, поизпусна мача. Позволи на Враца да са груби, спести им дузпа, спести ЧК на Майкон, нямаше и нарушение срещу него, което водеше до ситуация за гостите, имаше ситуация в която капитана им бе преодолян и падайки спря контра за нас, като хвана топлата с ръка, но рефера даде авантаж. Мислех, че после ще му даде ЖК, но не. Настъпването срещи Сангаре ми се видя умишлено.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 27 юли 2024 10:15

realno написа:След два мача със слабаци, които не са критерий за нищо и мечтитена някои колеги почнаха. Заговорите се за шампионски манталитет и всякакви такива. Възрастни хора сте. Спрете с тия пубертетски емоции. Изчакайте да минат мачовете с по - силните отбори и тогава си правете изводите, за да няма после мнения в другата крайност като некадърници, куци коне, дървари, няма да им стъпим, Генчев вън и т.н.
А относно мача, видях две различни полувремена. Първото полувреме лутане и центриране на дълги топки пред вратата на гостите. Нямаше никаква организация или заучени комбинации. Типична припошка тактика. Терена не е причина, защото второто полувреме топката беше свалена на земята и нещата се получиха.
Второ, защитата ни е безобразна. Нямаме гол благодарение на това, че играхме с тия катъри, но срещу можеш отбор ще берем ядове.

Не са мечти, а обективно наблюдение. Първо, футболистите играят с настроение - факт. За разлика от предишните месеци. Има колектив - не е факт, но предположение.
Много зависи дали ще се вземе поне един централен защитник. Не знам само на мен ли ми се струва само, но Цунами изглежда изнервен. Прави грешки. Дали заради позицията му или нещо друго. За Майкон е все още рано да кажа нещо. С Цунами там на бека сякаш сме по-сигурни. Но пък Майкон в атака работи много добре.

scooool
Контакти:

Мнениеот scooool » 27 юли 2024 11:32

Приятната новина за мен са халф бековете... Даже се чудя да вземе да ги пишем, че Мъри ги е гледал и одобрил- в случай, че изскочи зайчето :)... Това е шега в случая. Нямаме дефанзивен халф и това си личи в двата мача досега, това общо взето е защитна система, а ние сме си палави за момента, минават центъра като на парад. Двамата нападатели дават хубава заявка засега...общо взето напред сме много добре 10 гола за мача, няма какво да кажа.

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 27 юли 2024 12:39

realno написа:След два мача със слабаци, които не са критерий за нищо и мечтитена някои колеги почнаха. Заговорите се за шампионски манталитет и всякакви такива. Възрастни хора сте. Спрете с тия пубертетски емоции. Изчакайте да минат мачовете с по - силните отбори и тогава си правете изводите, за да няма после мнения в другата крайност като некадърници, куци коне, дървари, няма да им стъпим, Генчев вън и т.н.
А относно мача, видях две различни полувремена. Първото полувреме лутане и центриране на дълги топки пред вратата на гостите. Нямаше никаква организация или заучени комбинации. Типична припошка тактика. Терена не е причина, защото второто полувреме топката беше свалена на земята и нещата се получиха.
Второ, защитата ни е безобразна. Нямаме гол благодарение на това, че играхме с тия катъри, но срещу можеш отбор ще берем ядове.

Всъщност шампион се става като вземеш максимума от слабите, а не толкова като биеш силните. Преди две години Тире нагледно го показа, като се държеше в борбата за титлата до последния момент, а срещу силните почти нямаха точки. Ние пък винаги сме страдали, че губим прекалено много точки от слабаците.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 27 юли 2024 12:55

Това не е някаква тайна, наистина така се трупат точки. Взимаш си срещите срещу отборите, които са категорично по-слаби от теб, а срещу другите, дето сте долу-горе на едно вече идва въпрос на класа, мотивация и тн. Ние губехме много точки точно срещу слабите и тия около нас и при Костов и при Мъри.

Сега гледах репортаж от головете, Враца са дори по-зле от Локо Сф в защита. Третия и четвъртия гол са след абсурдни подаръци. Ситуацията с гредата на Колев, която коментирах снощи е още по-жалка - черния им защитник през цялото време гледаше да е зад Колев с идеята да го остави в засада, въпреки съотборника му беше загубил вече позиция и бе с гръб към вратата. Нямат никакътв синхрон явно. В такава ситуация или и двата защитника забавят и оставят Колев в засада, или втория остава отдаден и го затавя, за да помогне. Въобще Ботев Вр бяха сакндално слаби в защита. Но позитивното е, че се възползваме от тези греши и вкарваме голове, за разлика от предишни случаи.

csimoen2
Контакти:

Мнениеот csimoen2 » 27 юли 2024 13:00

rane написа:
W84me написа:Ромито и той. Миналата година се мъчел с тия отбори, само дето първия кръг пак си бихме Локо Сф с амнайси на нула...

Оф, иска ти се 5Кольо, нали? Само дето миналата година в 1-я кръг Левски... загуби... като домакин.

5Кольо, брат. Физкултурника, брат!

Кольо, добър-лош ни закара до плейоф, благодарение на който продадохме футболисти за млн. Така че…

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 юли 2024 13:31

А'й поне и Костов и Мъри като ги няма вече, да ги оставим да си починат от нашите оценки и изблици.
Особено, че в този мачкащ ( за сега ) Левски, има по нещичко и от 2-мата ...

Общо-взето този двубой си приличаше с онзи в "Надежда". Съперниците бяха до първото ни попадение, след това, колкото и вяло да изглеждахме на моменти, на всички ни бе ясно, че мачът го вземаме с убедителна победа.
Дет' се вика - До тук добре ! Каквото трябваше като точков актив и попадения ( тези даже в повечко ) ... Го направиха момчетата.
На "Лаута" няма да е "Денят на истината", колкото и важна да се явява срещата, а просто ще е малко по-трудно и сложно упражнение, в дългият път към еволюцията на отбора.
Съвети на Генчев няма да давам. Хеле пък след подобен перфектен старт на сезона.
Но си мисля, че ние-феновете, трябва да сме малко по спокойни и хладнокръвни, щото действително изпитът в следващият ни мач ще е различен.
Помня двубоят в Пловдив миналата година, срещу същият съперник. Много силно играхме и накрая си тръгнахме с 0 точки.
Заменям онова силно представяне, с грозна победа следващата седмица. :)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 27 юли 2024 13:47

За мача имаше и хубаво и не толкова хубаво.
Но ще започна с нещо друго -поведението на Ботев(Вр) . Какво прави този отбор в ППЛ? За никой не е тайна,че този отбор се издържа от собствениците на тирето. Ами поне според мен не е разрешено в турнир играещ се на принципа "всеки срещу всеки" 2 отбора да имат един и същ собственик( формално Ботев(Вр) са общински клуб, но реално са на Папазки). Относно поведението на играчите Ботев(Вр) - ами те бяха дошли да ритат играчите на Левски и ако може да контузят някого или да провокират играчите и публиката и да предизвикат ответна реакция. Какво общо има това с футбола?
За мен най- хубавото беше на трибуните - много добрата посещаемост - около 11 000 на трибуните и обединението по трибуните. Отдавна не бях слушал едни и същи скандирания от целия стадион. Ако наистина след "сезона на протеста" , последва "сезона на тесните трибуни" би било чудесно.
Много добре е,че Евертон се отпуши - в новата схема неговата роля е много важна.
Пл. Андреев практически нямаше работа, но се справи добре с това което имаше , направи ми добре ,че излезна на 2 пъти да вземе центрирания -нещо което преди не правеше.
Много добро впечатление ми направи изпълнението на ъгловите удари - когато бяха 2-те кули на терена плюс високите ЦЗ влезнаха в малкия пенал - центрирането не доведе до гол, но малко остана. При такива играчи чисто физически можем да мачкаме ( в буквалния смисъл на думата) и да натикаме защитниците барабар с вратаря и топката във вратата :)
Това лято и Фадига и Охене и Евертон изглежда направо други играчи.
Много добре е,че доста играчи стрелят и стават голмайстори. Това прави противодействието срещу нас доста трудно. Преди една година ние бяхме прекалено зависими от Уелтон и Роналдо( най-вече от Уелтон).
На този етап в офанзивен план халф-бековете изглеждат попадения в офанзивен план.
Джемили си показва неговата игра- изиграва страхотно 4-5 ситуации в мача - вкара гол и асистира за друг, през останалото време нищо. За мен без да искам да давам съвети на Генчев , би било интересно да видя Джемили като лек нападател.
Сега негативното:
- при новата схема изглежда че М.Петков май се губи
- Цунами изглеждаше някак малко изнервен
- Майкон игра доста добре , но да си кажем честно беше за червен картон.

За съдията - според мен тотално обърка това което можеше да обърка. За дузпата - честно да си кажа за мен ситуацията 30:70 за дузпа. От една страна контакта е май над санкционната зона , от друга страна има движение на ръката към топката. Всеки непредубеден съдия в тази ситуация би свирил дузпата. Просто всеки непредубеден съдия мечтае за подобно ситуация - в последната минута на първото полувреме да има възможност да даде дузпа за по-силния отбор и да стане евентуално 2:0 и второто полувреме става песен.
Основните "заслуги" на съдията ,че позволи няколко много груби влизания на играчи на Ботев(Пд) , особено това умишлено настъпване на глезена на Санкаре . Ако това не е чк ,аз не знам какво е чк. Имаше и едно убийствено влизане срещу Майкон, след което дори го проверяваха за скъсана предна кръстна връзка. След удара при приземяване Майкон стъпи на топката.

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 27 юли 2024 14:12

alexdb написа:

Всъщност шампион се става като вземеш максимума от слабите, а не толкова като биеш силните. Преди две години Тире нагледно го показа, като се държеше в борбата за титлата до последния момент, а срещу силните почти нямаха точки. Ние пък винаги сме страдали, че губим прекалено много точки от слабаците.

По принцип си прав, но за два мача няма как да преценим дали сме от страната на силните, които наистина имат възможност за титлата или е временно избухване, което сме виждали и е продължавало до ноември месец и после доиграваме сезона и уволняваме наред футболисти, треньори и собственици.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

Върни се в “Левски”