ЕП 2024 (1/8-финал): Германия - Дания - 2:0 FT

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Re: ЕП 2024 (1/8-финал): Германия - Дания - 2:0 FT

Мнениеот wolf » 30 юни 2024 17:04

miro_rz написа:
matador1 написа:И отмененият гол е за отмяна и дузпата е абсолютна.

Дания бяха много слаби през цялото първенство и дори до тази фаза не заслужаваха да продължат. Така, че Германия ни отърва от перспективата да гледаме още едни дървари напред.

И аз съм на същото мнение. Има ли засада, има! Има ли удар в ръката, има. Беше ли в естествено положение, не. Какво толкова се дискутира не знам.

Няма как да стане, това не е тенис или топката е преминала голлинията. Както казах засадата е вид нечестно преимущество при определена ситуация. Тука мерим 2-3-5см, даже няма една крачка. Аре малко по-сериозно

ElCapitana_Puyol

Мнениеот ElCapitana_Puyol » 30 юни 2024 17:11

И аз това се чудя, какво ти дават 5см предимство или образно казано пръста на крака/или по-дългата коса на Холанд примерно...:)
Рашка капут, Буданов салют ! Изображение

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 30 юни 2024 17:42

wolf написа:
miro_rz написа:

Дания бяха много слаби през цялото първенство и дори до тази фаза не заслужаваха да продължат. Така, че Германия ни отърва от перспективата да гледаме още едни дървари напред.

И аз съм на същото мнение. Има ли засада, има! Има ли удар в ръката, има. Беше ли в естествено положение, не. Какво толкова се дискутира не знам.

Няма как да стане, това не е тенис или топката е преминала голлинията. Както казах засадата е вид нечестно преимущество при определена ситуация. Тука мерим 2-3-5см, даже няма една крачка. Аре малко по-сериозно

Чакай малко, такива засади се свират от както са в правилника. Нападателя зад защитника ли е или не!?
Изображение

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 30 юни 2024 17:44

Все едно това е първата такава засада. Има съдии, вар, технологии, правилник и пак не било така. Еми такъв е написано.
Последна промяна от miro_rz на 30 юни 2024 17:49, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 30 юни 2024 17:47

И още нещо. Ако това беше на мача Грузия—Португалия и беше отменен гол на Роналдо и свирена дузпа за Грузия нямаше да има един коментар за ВАР—а. Тука коментирате пристрастно. Аз вчера бях неутрален фен.
Изображение

ElCapitana_Puyol

Мнениеот ElCapitana_Puyol » 30 юни 2024 17:49

Ем тогава да ги променят тия малоумни правила, както махнаха смешната пасивна засада преди 20 години, заради която се отменяха сумати голове вкл. и един решаващ в Ел Класико от 2001г. още ми чернее пред лицето тоя мач все едно беше вчера...
Рашка капут, Буданов салют ! Изображение

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 30 юни 2024 19:03

Грешните съдийски отсъждания бяха много повече преди ВАР. Със сигурност е по-добре с него, отколкото без него.

Абсолютно!
Тези, които искат да бъде премахнат и нещата да се върнат постарому - даже не знам и каква дума да използвам за тях( хем трябва да е леко пипелрива, хем и етимологично да изразява вид ретроградно мислене).
Мискинлиците по отношение на основните възможни казуси почти се изчистиха.
Да, има леки проблеми понякога, но в сравнение преди ВАР прозрачността/справедливостта са налице.

Просто два примера култови.
Магията Моуриньо (2003-2004) едва ли щеше да се случи (не и по този ред), ако голът на Скоулс за 2:0 не беше погрешно отменен.
Същото важи за Пеп и Барса 2009 и мача с Челси.

Dani Kiki
Контакти:

Мнениеот Dani Kiki » 30 юни 2024 19:42

smoothc написа:
Грешните съдийски отсъждания бяха много повече преди ВАР. Със сигурност е по-добре с него, отколкото без него.

Абсолютно!
Тези, които искат да бъде премахнат и нещата да се върнат постарому - даже не знам и каква дума да използвам за тях( хем трябва да е леко пипелрива, хем и етимологично да изразява вид ретроградно мислене).
Мискинлиците по отношение на основните възможни казуси почти се изчистиха.
Да, има леки проблеми понякога, но в сравнение преди ВАР прозрачността/справедливостта са налице.

Просто два примера култови.
Магията Моуриньо (2003-2004) едва ли щеше да се случи (не и по този ред), ако голът на Скоулс за 2:0 не беше погрешно отменен.
Същото важи за Пеп и Барса 2009 и мача с Челси.

Прав си за ретроградното мислене, лошото е, че и ВАР действа избирателно и не е в полза на справедливостта. Само два сравнително пресни примера: В мача между Арсенал и Ливърпул Йодегор буквално загреба с ръка топката от крака на нападателя в наказателното си поле - ни вопъл, ни стон от съдии и ВАР. Другият фрапантен пример ПСЖ - Реал преди две години (мисля 1/8 финал в ШЛ) - Бензема буквално прегази Дунарума и отбеляза. И отново мълчание отвсякъде... И не са само тези мачове! :(
realno: Бройчо сега се оплаква като клиент изпуснал евтино олио? :)

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 30 юни 2024 23:52

miro_rz написа:
wolf написа:
miro_rz написа:

Чакай малко, такива засади се свират от както са в правилника. Нападателя зад защитника ли е или не!?

Точно в тия ситуации не е "зад" защитника

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 01 юли 2024 14:34

Е нали се шуми около "Правилото Венгер" за засада. Точно то дава предимство на нападателя не един и два че
дори и 10 пръста а в някои ситуации и метър!

Изображение

Върни се в “Евро 2024”