Мнениеот Adolf » 10 юли 2016 23:52
След всяко световно или европейско във футбола има все повече гнилоч.
Оня ден се замислих за последните два мача на Франция...Първо четвъртфинала с Исландия - преди този мач исландците отстраниха Англия и наистина играха футбол, имаше дух и желание...и изведнъж срещу Франция - нищо!...нямаше дух, нямаше желание и нормално французите ги разбиха.
Полуфинала с Германия - преди него швабите си бяха добре смазаната немска машина, биха Италия с много дух и здрава психика при дузпите...и изведнъж срещу Франция - нищо!...нямаше го немския дух, изобщо не играха и съвсем заслужено отпаднаха(оправданието с контузийте е нелепо - това е Германия).
Това клише, че единият отбор играе колкото му позволи другия не върви - първо, защото Франция изобщо не играе добър футбол и второ, според мен Германия и Исландия просто не играха срещу франсетата - те бяха загубили мачовете си още преди да са започнали....защо се получи така не знам, ама нещата не ми изглеждат нормални.
Още повече скоро научих, как преди години УЕФА са компенсирали Ирландия(май с 2 млн. евро), заради играта с ръка на Анри - само и само да не се раздухва скандала.
Ясно е, че всички големи отбори (Испания,Италия,Германия) са подпирани малко или повече, но все си мисля, че Франция е галеника на УЕФА...дали заради Платини или заради нещо друго, не знам, но футбола върви яко на зле.