Шампионска лига - 2013/14

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Re: Шампионска лига - 2013/14

Мнениеот Sardukar » 13 сеп 2013 21:45

най-добре е от английските отбори само ЧЕЛСИ да мине групите :mrgreen: Ако гледаме на ситуациите в клубовете обаче....
Манчестър Юнайтед - нов мениджър, който има нужда от силно представяне в Европа и макар групата да не е много лесна е преодолима за Юнайтед. Да не говорим, че не са клуб, който отпада толкова често в груповата фаза. Веднъж на 5-6г..... :roll: Аз не бих заложил за тяхно отпадане в тази фаза на турнира.
Манчестър Сити - нов мениджър, който има запомнящи се представяния в този турнир с по-скромно отбори и един лек провал на 1/8 финалите с Реал М срещу Лион. Плюс, доста инвестиции и страхотен индивидуален потенциал. Имат и едно изградено ядро от футболисти като Компани, Сабалета, ЯЯ Туре, Силва и Агуеро... Проблемите са в защита, ако Компани липсва за повечето мачове, но по принцип трябва да НЕ играе само в първата среща. В група са с шампионите в турнира и интересния отбор на ЦСКА Москва. Ман Сити имат по-добър синхрон от ЧЕЛСИ в предни позиции.... има добри изгледи да са първи в групата (Особено, ако Байерн М има проблеми с контузиите и трябва да играят с Лам срещу ЯЯ Туре)
Стигаме до Арсенал. Те са в най-силната група преди започването на мачовете. Имат изграден стил на игра и купиха Йозил (световна, екстр класа). Имат проблеми в защита, но са резултатен отбор. Договорът на Венгер също е фактор. Трудно ще изпаднат още в групите, макар да са с финалиста, Наполи на Рафата и Марсилия, които като домакини имат шанс да затруднят всеки отбор (феновете им създават атмосфера не по-лоша от тази в Неапол или Дортмунд).
За финал ЧЕЛСИ :mrgreen: Нов мениджър - Моуриньо. Смятам, че след 4 мач ЧЕЛСИ ще е в следващата фаза на турнира.....(леко арогантно, но...)

ПП 2 поредни години продължават само по два английски отбора. Ако и тази има отпаднали в групите :mrgreen: значи не са толкова добри колкото си мислим някои хора :lol:
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 13 сеп 2013 22:16

Само Челси има голяма вероятност да продължат и Арсенал, но само в случай че реша да им стискам повече палци, отколкото на Наполи. 8-) Италианците по принцип са мои хора, ама с тез испанци дето взеха не знам. Арсенал пък обратното: никога не съм ги харесвал, но пък трима немци в състава са си трима немци. Битката за второто място в групата ще е много интересна. Най-вероятно ще е за този който съумее да вземе нещо като домакин от жълто-черната машина.
Сити ще води люта битка с Виктория за третото място и пак не е много ясно ще искат ли да го вземат или не, за да концентрират силите си върху вътрешния шампионат. Групата е ясна: 1. ЕШ 2. ЦСКА М. Лошото е че пак ще почваме мачовете с човек по-малко (Гуардьола го броя за 12-я играч на противника)
А в групата на Юнайтед ще е много интересно. За мен Сосиедад са фаворит за първото място. А Леверкузен ще води кървава битка с Манчестъровци за второто и все ми се струва че ще я спечели. Още в първия кръг ще постигне добър турнирен резултат, а домакинствата в петия кръг винаги са били по вкуса на Байер и обикновено се печелят.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 14 сеп 2013 07:43

Няма как група с МанЮ и те да не са фаворити, т.е. повечето хора да смятат, че те ще продължат. Да, има доста подводни камъни там, но с една добра домакинска форма...всяка група в ШЛ е лесна.
Байерн М са много силен отбор със страхотен минал сезон, но всичко започва отначало. Ман Сити има отличните изпълнители и мениджър, за да набие Байерн М! Особено, ако немците имат проблеми с човека пред линията на защитата и там играе Лам... ЯЯ Туре просто ще го прегази (с цялото ми уважение към баварците). От друга страна без Компани Ман Сити са доста слаби в защита и нищо чудно да пуснат безобразно лесни голове. "Гражданите" имат потенциал да бият всеки съперник - Байерн М, Челси, Реал М... и т.н. Не мисля, че за трети ПОРЕДЕН път ще се издънят в груповата фаза :mrgreen:
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 14 сеп 2013 08:22

Sardukar написа:Няма как група с МанЮ и те да не са фаворити, т.е. повечето хора да смятат, че те ще продължат. Да, има доста подводни камъни там, но с една добра домакинска форма...всяка група в ШЛ е лесна.
Байерн М са много силен отбор със страхотен минал сезон, но всичко започва отначало. Ман Сити има отличните изпълнители и мениджър, за да набие Байерн М! Особено, ако немците имат проблеми с човека пред линията на защитата и там играе Лам... ЯЯ Туре просто ще го прегази (с цялото ми уважение към баварците). От друга страна без Компани Ман Сити са доста слаби в защита и нищо чудно да пуснат безобразно лесни голове. "Гражданите" имат потенциал да бият всеки съперник - Байерн М, Челси, Реал М... и т.н. Не мисля, че за трети ПОРЕДЕН път ще се издънят в груповата фаза :mrgreen:

Е то какво мислят повечето хора е отделен въпрос. Тук букмейкърите взимат отношение и обикновено не се оказват прави. :lol:
Колкото до Байерн ако на гологлавия празноглавец му дойде акълът и сложи втори човек в халфовата линия, дори и да са Лам и Алаба, въпреки че аз не виждам никакъв проблем там да играе Кроос до здравия от Швайнщайгер, Мартинез и Тиаго никое нападение не може да ни се опре. Ако не му дойде акълът да се омита! А най-добре да се омита още на момента.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 16 сеп 2013 13:08

doktora25 написа:Само Челси има голяма вероятност да продължат и Арсенал, но само в случай че реша да им стискам повече палци, отколкото на Наполи. 8-) Италианците по принцип са мои хора, ама с тез испанци дето взеха не знам. Арсенал пък обратното: никога не съм ги харесвал, но пък трима немци в състава са си трима немци. Битката за второто място в групата ще е много интересна. Най-вероятно ще е за този който съумее да вземе нещо като домакин от жълто-черната машина.
Сити ще води люта битка с Виктория за третото място и пак не е много ясно ще искат ли да го вземат или не, за да концентрират силите си върху вътрешния шампионат. Групата е ясна: 1. ЕШ 2. ЦСКА М. Лошото е че пак ще почваме мачовете с човек по-малко (Гуардьола го броя за 12-я играч на противника)
А в групата на Юнайтед ще е много интересно. За мен Сосиедад са фаворит за първото място. А Леверкузен ще води кървава битка с Манчестъровци за второто и все ми се струва че ще я спечели. Още в първия кръг ще постигне добър турнирен резултат, а домакинствата в петия кръг винаги са били по вкуса на Байер и обикновено се печелят.

Говориш глупости, Сосиедад нито опит имат нито нищо смях е да ги слагаш пред МЮ, въпреки че и на мен ми се иска :)

А Сити е ясно, че този път ще минат групата, но дали като първи или втори отбор ще видим :?
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 16 сеп 2013 15:18

Айде Наполи :oops:

[offtopic][wrapimg=]http://www.sportni.bg/image.php?path=aHR0cDovL3d3dy5zcG9ydG5pLmJnL211bHRpbWVkaWEvcGhvdG9zL0lWQU4vY2xhdWRpYS1sZXRpemlhLWR1cGUtMTYtMDktMTMuanBn&w=501&h=309[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
enguerino
Контакти:

Мнениеот enguerino » 17 сеп 2013 00:37

MuFc1878 написа:Айде Наполи :oops:

[offtopic][wrapimg=]http://www.sportni.bg/image.php?path=aHR0cDovL3d3dy5zcG9ydG5pLmJnL211bHRpbWVkaWEvcGhvdG9zL0lWQU4vY2xhdWRpYS1sZXRpemlhLWR1cGUtMTYtMDktMTMuanBn&w=501&h=309[/wrapimg][/offtopic]

Голямо си магаре :mrgreen:
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 17 сеп 2013 12:43

17-09, 21:45 Ман. Юнайтед - Леверкузен 1.70 3.50 5.00 | Champions League
17-09, 21:45 Реал Сосиедад - Шахтьор Донецк 2.20 3.30 3.20 | Champions League
17-09, 21:45 FC Copenhagen - Ювентус Торино 9.00 4.50 1.35 | Champions League
17-09, 21:45 Галатасарай - Реал Мадрид 6.10 3.80 1.55 | Champions League
17-09, 21:45 Benfica Lisbon - RSC Anderlecht 1.45 4.15 7.00 | Champions League
17-09, 21:45 Олимпиакос Пирея - Пари Сен Жермен 3.85 3.20 2.00 | Champions League
17-09, 21:45 Байерн Мюнхен - ЦСКА Москва 1.15 7.25 15.00 | Champions League
17-09, 21:45 FC Viktoria Plzen - Манчестър Сити 4.70 3.45 1.75 | Champions League

1.Фаворити 1-ци:Байерн-Бенфика-Юнайтед-Сосиедад-Олимпиакос-Пилзен-Галата-Копенхаген
2.Фаворити Х-ве:Сосиедад-Пилзен-Юнайтед-Галата-Олимпиакос-Бенфика-Копенхаген-Байерн
3.фаворити 2-ки:Ювентус-Реал Мадрид-Сити-ПСЖ-Шахтьор-Леверкузен-Андерлехт-ЦСКА Москва

*Ако "се доверим" на букмейкърите то ситуацията би изглеждала така:
1.Юнайтед-1
2.Сосиедад-1
3.Копенхаген-2
4.Галата-2
5.Бенфика-1
6.Олимпиакос-2
7.Байерн-1
8.Пилзен-2
(Разбира се,този т-нар "фаворитизиран коеф",е абсурдно да излезе във всички мачове,просто защото има доста повече фактори против него ;) )

1.Манчестър Юнайтед-Леверкузен-1

2.Реал Сосиедад-Шахтьор:Баските се завръщат след дълго отсъствие в турнира,докато отбора на Шахтьор(въпреки напускането на топ играчите им) е редовен участник в ЕКТ,което малко или много е предимство за украинците.
Фаворитизираността на испанците(за мен е нож с две остриета),въпреки страхотната домакинска серия на отбора,а и още повече че като за първи двубой в групите...по-скоро и двата отбора ще се стремят да ограничат рисковете до минимум(още повече че и не се познават така добре) и аз лично няма да се учудя,ако двубоят завърши наравно.
Прогноза:1Х

3.Копенхаген-Ювентус:Доста специфично гостуване за торинци,което наистина крие някои подводни камъни! Опитът и класата са на страната на Ювентус,но датчаните винаги са затруднявали максимално т.нар гостуващи грандове(навярно помните мачовете с Барса и Челси преди време),а и Ювентус не са от най-силните гости(дори миналата година отново гостуваха в Дания-на Нордселанд,завършвайки 1-1),което трябва да е ясен индикатор че отбора ще има доста проблеми тази вечер.Но въпреки всичко,не мисля че датчаните могат да измъкнат нещо повече от равенство...
Прогноза:Х2

4.Галатасарай-Реал Мадрид:Един от акцентите тази вечер,който със сигурност ще ни предложи много емоции и надяваме се голове :)
Дрогба и Снайдер vs Бейл и Роналдо,Фатих Терим vs Татко Карло...просто истински мегасблъсък!
След изключителния последен двубой между тези два отбора,завършил с победа за Галата с 3-2...просто непридвидимостта на двубоя е гарантирана,въпреки разликата в класите и фаворитизираността на Реал Мадрид.
Атмосферата ще бъде умопомрачителна,а и турците винаги са играли на макс срещу големите европейски грандове(помните и Фенерите и Бешикташ),така че Татко Карло със сигурност трябва да бъде нащрек,защото в "Ада" наистина ще бъде страшно напечено.
Троен мач отвсякъде(само и единствено поради гореизброените фактори),наистина абсолютно всичко е възможно(още повече че за Реал се нареждат две последователни гостувания * Виляреал 2-2,мач в който отбора изобщо не показа добра игра,дори напротив),така че...Но все пак,Татко Карло е треньор с прекрасен опит и успехи в този турнир,което малко или много трябва да се вземе под внимание ;)

5.Бенфика-Андерлехт:Типичен турнирен сблъсък между два отбора с традиции в ЕКТ в Европа,а и да не забравяме че португалците израснаха изключително много в последните 1-2 години,което ги прави и абсолютния фаворит в този мач.
Едва ли двубоят ще бъде кой знае колко резултатен(въпреки,че предпоставките затова не са малко),но Андерлехт определено е отбор който умее да бележи и то доста,но срещу здравата защита на Бенфика това ще е изключително трудно.
Прогноза:1

6.Олимпиакос-ПСЖ:Аз лично бих го определил като дефанзивния сблъсък :) Гърците винаги са били коварен отбор,който изигра някои изключителни мачове в Шампионската лига,докато парижани тепърва ще трупат опит в този турнир,но и миналогодишната кампания бе доста успешна за тях(но все пак да не забравяме че в лицето на Карло Анчелоти имаха може би най-силния коз за този успех),докато сега с Лоран Блан..нещата са доста по-деликатни и рисковани.
Мен лично ме учудва факта,че гърците имат само един Х-в последните си 25 домакинства в турнира и сега си мисля че предпоставките това да бъде променено са доста солидни ;)
Прогноза:1Х

7.Байерн Мюнхен-ЦСКА Москва:Защитата на трофея стартира в Мюнхен,което е сериозен плюс за баварците,защото ако беше обратната ситуация и гостуване в Москва....аз лично нямаше да бъде оптимист за крайния успех на отбора ;)
Прогноза:1

8.Пилзен-Манчестър Сити:Двубой,който ще бъде гледан "под лупа" заради сериозните провали на Сити(особено като гост) в турнира!
Чехите показват страхотно израстване в последните 2-3 сезона,най-вече благодарение на атакуващия и динамичен стил,който практикуват..докато Манчестър Сити въпреки класата и качеството на играчите,е пряко зависим от опита в този турнир и тактическите решения на Мануел Пелегрини.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 17 сеп 2013 12:51

Моите прогнози експресно, но не мисля да ги анализирам.
1.Юнайтед-Х2
2.Сосиедад-1
3.Копенхаген-Х2
4.Галата-12
5.Бенфика-1
6.Олимпиакос-Х2
7.Байерн-1
8.Пилзен-1Х
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 17 сеп 2013 13:04

Аз бих прогнозирал домакински победи за Ман Юн, Бенфика и Байерн, победи навън за Ювентус, ПСЖ и Ман Сити и Х на Реал С - Шахтьор и Галатасарай - Реал М.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Върни се в “Архив”