17-09, 21:45 Ман. Юнайтед - Леверкузен 1.70 3.50 5.00 | Champions League
17-09, 21:45 Реал Сосиедад - Шахтьор Донецк 2.20 3.30 3.20 | Champions League
17-09, 21:45 FC Copenhagen - Ювентус Торино 9.00 4.50 1.35 | Champions League
17-09, 21:45 Галатасарай - Реал Мадрид 6.10 3.80 1.55 | Champions League
17-09, 21:45 Benfica Lisbon - RSC Anderlecht 1.45 4.15 7.00 | Champions League
17-09, 21:45 Олимпиакос Пирея - Пари Сен Жермен 3.85 3.20 2.00 | Champions League
17-09, 21:45 Байерн Мюнхен - ЦСКА Москва 1.15 7.25 15.00 | Champions League
17-09, 21:45 FC Viktoria Plzen - Манчестър Сити 4.70 3.45 1.75 | Champions League
1.Фаворити 1-ци:Байерн-Бенфика-Юнайтед-Сосиедад-Олимпиакос-Пилзен-Галата-Копенхаген
2.Фаворити Х-ве:Сосиедад-Пилзен-Юнайтед-Галата-Олимпиакос-Бенфика-Копенхаген-Байерн
3.фаворити 2-ки:Ювентус-Реал Мадрид-Сити-ПСЖ-Шахтьор-Леверкузен-Андерлехт-ЦСКА Москва
*Ако "се доверим" на букмейкърите то ситуацията би изглеждала така:
1.Юнайтед-1
2.Сосиедад-1
3.Копенхаген-2
4.Галата-2
5.Бенфика-1
6.Олимпиакос-2
7.Байерн-1
8.Пилзен-2
(Разбира се,този т-нар "фаворитизиран коеф",е абсурдно да излезе във всички мачове,просто защото има доста повече фактори против него

)
1.Манчестър Юнайтед-Леверкузен-1
2.Реал Сосиедад-Шахтьор:Баските се завръщат след дълго отсъствие в турнира,докато отбора на Шахтьор(въпреки напускането на топ играчите им) е редовен участник в ЕКТ,което малко или много е предимство за украинците.
Фаворитизираността на испанците(за мен е нож с две остриета),въпреки страхотната домакинска серия на отбора,а и още повече че като за първи двубой в групите...по-скоро и двата отбора ще се стремят да ограничат рисковете до минимум(още повече че и не се познават така добре) и аз лично няма да се учудя,ако двубоят завърши наравно.
Прогноза:1Х
3.Копенхаген-Ювентус:Доста специфично гостуване за торинци,което наистина крие някои подводни камъни! Опитът и класата са на страната на Ювентус,но датчаните винаги са затруднявали максимално т.нар гостуващи грандове(навярно помните мачовете с Барса и Челси преди време),а и Ювентус не са от най-силните гости(дори миналата година отново гостуваха в Дания-на Нордселанд,завършвайки 1-1),което трябва да е ясен индикатор че отбора ще има доста проблеми тази вечер.Но въпреки всичко,не мисля че датчаните могат да измъкнат нещо повече от равенство...
Прогноза:Х2
4.Галатасарай-Реал Мадрид:Един от акцентите тази вечер,който със сигурност ще ни предложи много емоции и надяваме се голове
Дрогба и Снайдер vs Бейл и Роналдо,Фатих Терим vs Татко Карло...просто истински мегасблъсък!
След изключителния последен двубой между тези два отбора,завършил с победа за Галата с 3-2...просто непридвидимостта на двубоя е гарантирана,въпреки разликата в класите и фаворитизираността на Реал Мадрид.
Атмосферата ще бъде умопомрачителна,а и турците винаги са играли на макс срещу големите европейски грандове(помните и Фенерите и Бешикташ),така че Татко Карло със сигурност трябва да бъде нащрек,защото в "Ада" наистина ще бъде страшно напечено.
Троен мач отвсякъде(само и единствено поради гореизброените фактори),наистина абсолютно всичко е възможно(още повече че за Реал се нареждат две последователни гостувания * Виляреал 2-2,мач в който отбора изобщо не показа добра игра,дори напротив),така че...Но все пак,Татко Карло е треньор с прекрасен опит и успехи в този турнир,което малко или много трябва да се вземе под внимание
5.Бенфика-Андерлехт:Типичен турнирен сблъсък между два отбора с традиции в ЕКТ в Европа,а и да не забравяме че португалците израснаха изключително много в последните 1-2 години,което ги прави и абсолютния фаворит в този мач.
Едва ли двубоят ще бъде кой знае колко резултатен(въпреки,че предпоставките затова не са малко),но Андерлехт определено е отбор който умее да бележи и то доста,но срещу здравата защита на Бенфика това ще е изключително трудно.
Прогноза:1
6.Олимпиакос-ПСЖ:Аз лично бих го определил като дефанзивния сблъсък

Гърците винаги са били коварен отбор,който изигра някои изключителни мачове в Шампионската лига,докато парижани тепърва ще трупат опит в този турнир,но и миналогодишната кампания бе доста успешна за тях(но все пак да не забравяме че в лицето на Карло Анчелоти имаха може би най-силния коз за този успех),докато сега с Лоран Блан..нещата са доста по-деликатни и рисковани.
Мен лично ме учудва факта,че гърците имат само един Х-в последните си 25 домакинства в турнира и сега си мисля че предпоставките това да бъде променено са доста солидни
Прогноза:1Х
7.Байерн Мюнхен-ЦСКА Москва:Защитата на трофея стартира в Мюнхен,което е сериозен плюс за баварците,защото ако беше обратната ситуация и гостуване в Москва....аз лично нямаше да бъде оптимист за крайния успех на отбора
Прогноза:1
8.Пилзен-Манчестър Сити:Двубой,който ще бъде гледан "под лупа" заради сериозните провали на Сити(особено като гост) в турнира!
Чехите показват страхотно израстване в последните 2-3 сезона,най-вече благодарение на атакуващия и динамичен стил,който практикуват..докато Манчестър Сити въпреки класата и качеството на играчите,е пряко зависим от опита в този турнир и тактическите решения на Мануел Пелегрини.