Едно голямо браво за отбора! Може да не са мачкали, но играха много мъжки. Признавам, че първия път когато се притесних беше когато разбрах, че Гулдан няма да играе, както и Моци, а Мантула ще е последна преграда преди вратаря. Втори път се притесних, дори повече, когато останахме с човек по-малко. Тогава си помислих, че единственото на което можем да се надяваме е късмет да запазим резултата 0:0. Оказа се, обаче, че и двете ми притеснения са били напълно излишни. Отборът вече е много по-зрял. Много детски болести са прекарани и е имало смисъл Динамо Загреб да ни отнемат заслуженото продължение към ШЛ в последната минута. Поуката е взета.
Имаме и страхотни резерви. Както някой беше писал - Лудогорец май е единствения отбор в А група, който само от резервите си може да сформира втори отбор, който да се бори за класиране в челото.
За червения картон искам да видя видео с по-добро качество, но при всички случаи това е грешка- дали на играча, дали на съдията, която обаче не се оказа фатална и е без голямо значение. Дори хубаво, че стана за да се спрат с тези легенди за съдийското рамо.
За някои елементи в червената агитка май няма какво да се каже повече. Резултатът за момента е - общо 9 арестувани, горе-долу поравно заради кражбата в бензиностанцията и за хвърляне на бомбички и ракети по МИРНАТА публика на Лудогорец, съставена и от жени и деца. Е, сега нямаше стюард-бойци. Преди тезата беше, че стюардите разгневили агитката.
Както и предположих, редът на стадиона вече е по-затегнат и също са взети поуки. Освен въпросните арестувани, бях свидетел и на инцидент, при който задържаха момче от домакинската публика, което хвърли бутилка от минерална вода на терена. Малко след като направи тази глупост се появи човек от охраната и го отведе със себе си. Трябва да кажа, че това се случи след като феновете на ЦСКА хвърлиха бомбичките и ракетите в съседния сектор. Тогава много хора по трибуните се изнервиха и 2-3-ма свършиха по някоя глупост от която нямаше нужда.
Понеже някой отвори дума, знам, че в плана за следващата реконструкция на стадиона са предвидени монолитни стени, които да отделят гостуващата агитка от домакинските сектори. И отново няма да е възможно напълно да се прекъснат тези позорни за ЦСКА простотии. Както каза един съсед по трибуна: "как да им ги вземеш димките, като и в г*за си ги навират". Е, с хора, които са готови на това, наистина трудно ще се намери оправия. Знам също, че често, тези които са "чисти" и са вътре получават доставка отвън. Схеми много.
Но е много притеснително, това което разказвате за въпросния радио-коментатор, който омаловажава инцидента. Защото точно той е от хората, които трябва да се борят срещу подобни неща. На миналия мач с ЦСКА бях сред публиката, която отнесе бомбите и знам много добре какво е. Бях бесен най-вече от това, че Лудогорец-Арена е стадион не само с ред, но и с атмосфера, със сигурност и хора, които се държат приятелски и се забавляват. И изведнъж идват няколко червени СЕЛЯНДУРИ и се опитват да превърнат този прекрасен стадион в блатото, с което са свикнали и в които могат да виреят.
Сега очаквайте обнадеждения поглед на червените фенове да се обърне към Лудогорец, заради борбата за първото място с Левски