zlostar написа:TristaNNN написа:Защо даваш за пример Иванов и Борносузов

За втория много се радвам, че в момента не носи синия екип, защото се направи на много важен. Всъщност донякъде е прав - всеки иска да печели колкото може повече пари като удари 30-те, а това се случва само зад граница, Аз лично съм доволен, че тоя красавец не е при нас, просто защото мразя наемниците, които открито показват, че парите са най-важното.
А за Иванов ... какъв е проблемът там? Взехме ли го - взехме го, а по това време беше един от най-прогресиращите и стабилни бранители в първенството. Не се знае за колко пари, но си спомни че Берое играха мача от ЛЕ на Герена, което си мисля, че също е част от сделката. Супер нали - плащаш малко и даваш стадиона за 1 мач
И защо да не отпусне 300К - нима Карвальо не струваше точно толкова, или поне информацията в медиите гласеше така.
В заключение, нека да не правим Нероден Петко за новите трансфери. Кой какво ще излиза да казва не е толкова важно в момента, тепърва ще има нови играчи, така че в момента не е редно да дискутираме това. Времето ще покаже, а и със сигурност ще има теми за трансферите. Нека не забравяме, че Дембеле ще бъде продаден, а Батков няма да падне под 2 млн евро. Дори 1 млн да задели за трансфери, мисля че са достатъчни засега

Значи далеч съм от това да знам колко се заделят за трансфери и за това във скоби съм сложил "много условно". Както едната година може да се задели 1М, така другата година ще караме само на играчи с изтекли договори. Просто използвах една цифра.
Иванов, го дадох като пример, защото хем го искаме, хем гроздето е кисело. И споменах какви драми бяха, защото ако не се лъжа от Берое искаха 150-200К лв, а Левски даваше 100К (по спомен). Та, бате, искаме най- добрият защитник в БГ (поне тогава се водеше за такъв), но не можем да си позволим да дадем 50к лв отгоре при положение, че от друг трансфер сме взели 1М евро.
Борнпсузов също в скоби съм написал "луд късмет" и сега пояснявам, че е луд късмет, че не дойде при нас и после взехме Грийн на негово място. Минуса в тая история - 3 години без деф. халф, Борносузов е за без пари и не можем да го вземем, идва втори кръг от шампионата, а ние пак нямаме деф. халф. Водят "някакъв", дето не е играл и един мач за нас в подготовката, отделно и той колко е тренирал е друг въпрос и всичко това ясно се вижда в първите мачове. Добре че този "някакъв" си върна формата и стана един от ключовите ни играчи, защото ако Грийн беше като Слори или Матондо, то за четвърта година щяхме да търсим деф. халф и все да не го намираме. След като това ни беше основният проблем смятам, че именно от там трябва да почва селекцията ни, на там да е насочен основния "ресурс"

за селекция и трябва да имаме готов вариант за 1ви ден от началото на подготовката, а не за 3ти кръг от шапионата. Сигурен съм, че всеки един треньор мисли като мен, а защо като имаме нужда от толкова време, а все не намираме мисля и сам можеш да си отговориш.
Ами ако пак ще се връщаме на Иванов, нека се сетим, че Берое бяха във финансов нокдаун. Те милите не знаеха дали ще имат отбор, дали ще остане треньора, дали ще има нафта за мачовете в София, дали въобще ще останат читави играчи. В такава ситуация се действа хитро, както направихме с оглед на пазарната ситуация. Берое имаха нужда час по-скоро от някой свеж лев и не бяха в ситуация да се пазарят. Ние се възполсвахме от това, и хоп - взехме Иванов тънко. Да, ситуацията не беше приятна за Берое, ама сори - бизнес батка, нищо лично

Та това не беше ли хитър ход?
А за прословутия дефанзивен халф - ами има СТР. Да са намерили бе баси, ако са решили че не ни трябва - техен проблем и по-зле за тях. Тук каква вина има Батков. Като цяло това с вариантите си е работа на треньор и директор - не виждам защо при една провалена селекция вина трябва да носи президента
[offtopic]Имам много сладко усещане, че този сезон ще привлечем няколко и то качествени попълнения. Освен това минимум 2-та милиона, които ще дойдат от Дембеле са гарант за повече играчи на разнообразни позиции. Надявам се да имаме вече поне по 2-ма равностойни на основните постове

[/offtopic]