Не знаех, за "най-велика държава" има общоприети критерии, по които се определя победителя... тях ли визираш, че ги знаят всички любознателни хора?
Съгласен съм, че тези неща трябва да се знаят, но нека направя едно питане:
Баща ми - човек, с който се гордея и мога спокойно да нарека истински българин - той знае, че ние сме дошли, когато хан Аспарух прекосява Дунав и т.н. Той е трудещ се човек, няма време и средства да купува всяка нова излязла книга на даден историк, в която има обяснена новата и по-истинска (няма ирония тук) теория за произхода ни, следователно не я е чел. Питането ми е - баща ми истински българин ли е или не? И още нещо - само по написаното от мен - можеш ли да прецениш на 100% дали той е достоен български гражданин или не?
Относно темата ти - честно казано аз по-скоро подкрепям тезата ти, че произхода ни е индо-ирански. Не съм задълбавал по темата, за това не изразявам някакви непоклатими позиции по нея. Просто, да речем, че я подкрепям....
Арийският произход на българите
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Арийският произход на българите
Арийският произход на прабългарите е доказан отдавна. Истинският спор тук е арийци ли сме или славяни, но на този въпрос не може да бъде даден еднозначен отговор. Българите имаме арийско, славянско и т.н. да не ги изброявам всичките. Назад в темата има много точни мнения, които казват нещата точно каквито са. Ние сме смесица от многото народи преминали и живели в земята ни и няма човек, който да каже с точност какви сме.
„Ако се борим, можем да загубим, ако не се борим, сме загубени" - Ханс Улрих Рудел
Gateca написа:Арийският произход на прабългарите е доказан отдавна. Истинският спор тук е арийци ли сме или славяни, но на този въпрос не може да бъде даден еднозначен отговор. Българите имаме арийско, славянско и т.н. да не ги изброявам всичките. Назад в темата има много точни мнения, които казват нещата точно каквито са. Ние сме смесица от многото народи преминали и живели в земята ни и няма човек, който да каже с точност какви сме.
Не сме смесица. Не намесвай траките, които нямат нищо общо при формирането на съвременния български етнос.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]
Siegfried написа:Gateca написа:Арийският произход на прабългарите е доказан отдавна. Истинският спор тук е арийци ли сме или славяни, но на този въпрос не може да бъде даден еднозначен отговор. Българите имаме арийско, славянско и т.н. да не ги изброявам всичките. Назад в темата има много точни мнения, които казват нещата точно каквито са. Ние сме смесица от многото народи преминали и живели в земята ни и няма човек, който да каже с точност какви сме.
Не сме смесица. Не намесвай траките, които нямат нищо общо при формирането на съвременния български етнос.
Абе пич,тук са минавали кръстоносци,византийци,турци,руснаци,наи-различни племена,като авари,татари,хазари,хуни, и всеки си е пуснал семето,а ти си тръгнал да ми обясняваш,как едва ли не сме били арийци.Дори и така да е,много ме съмнява да ли в някой от нас е останало дори и една хилядна от твоето прословуто арийство

Последна промяна от CTAHKO на 23 яну 2011 00:58, променено общо 2 пъти.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
Колкото сме славяни,толкова сме и хазари.
На територията на България са живяли над 100 етноса
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder
sMotLiO написа:Колкото сме славяни,толкова сме и хазари.
Не внимаваш. Прабългарите-арийци и славяните са в основата. Четете повечко.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]
братле няма нищо срамно в славянските корени..езика който говорим е от 10 прабългарски думи и 100 000 славянски. но щом държиш да си прабългарин ариец окей
BULGARIEN UBER ALLES
BULGARIEN UBER ALLES
Siegfried написа:Btovfan80 написа:Зиги, ти си един простак! С тебе не може да се води нормален диалог! Да - аз не съм БЪЛГАРИН, не съм роден в БЪЛГАРИЯ, не говоря на БЪЛГАРСКИ, ти си по-Българин от мен! Извинявай че те обидих - ти си АРИЕЦ!![]()
![]()
Шестицата по история явно добре е платена, както и дипломата ти сигурно.
Както казах - обектите, които не разбират от история и логика, не могат да бъдат център на вниманието. Добре са те научили вашите как да общуваш. Жалка работа.
Жалкият в случая си единствено ти! Достатъчно добре са ме научили моите родители да общувам! Но за съжаление, ти нямаш елементарно възпитание! Жалкото вслучая е, че няколко хора ти се вързаха на акъла и ти се почувства велик! Същото се е случило и с Хитлер!
П.С. Пожелавам ти успех в начинанието, да пресееш чистите българи-арийци!
Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство!
Nightfate написа:
"Късмета е част от футбола ! Късмет мъсмет,аванти,маванти,фантоми мантоми какво значение има?"
Nightfate написа:
"Късмета е част от футбола ! Късмет мъсмет,аванти,маванти,фантоми мантоми какво значение има?"
Зиги, целия спор за арийците е безсмислен - нито можеш да докажеш твърденията си, нито твоите противници - техните. Най-много да се докаже, че всички хора сме братя - и с албанците, и с турците, и с индианците, и с шимпанзетата даже (над 98% общи гени)
Мога да те посъветвам само едно - ако наистина смяташ че сме най-великата държава, поне не го казвай на глас - звучи прекалено тинейджърско и комплексарско, за да те вземе някой на сериозно, особено ако е чужденец. Да, имаме дълга история, големи победи, според някои европейското Възраждане започва в Боянската църква и т.н. За да кажеш че сме голямата работа обаче, трябва да знаеш какво са постигнали другите. Не сме имали литература, философия, изкуства, търговия и наука каквито е имало в други страни. Знаеш ли кога е основан университета в Прага? Чувал ли си за Коперник? Тома от Аквино? Моцарт? Катедралите и други архитектурни шедьоври? Знаеш ли кога е построена Света София в Истанбул? - Когато сме живеели в землянки.Религиозните, разбирай обществените революции и реформи? Географските открития? На практика винаги сме имали излаз на море, и никога преди 20-ти век не сме имали корабоплаване, търговия, навигация и т.н. Ние сме си били едни особени балкански субекти, дето е по-добре да не се разправяш с тях. Априлското въстание - знаеш ли защо народа се вдигнал? Чети Иван Хаджийски - вдигнал се е, недоволен, че султанът не може да защити селата от черкезките нападения. Имаме Ботев - творец, какъвто никой друг няма - е, убит е своите, след спор на тема "ами сега", след като от Козлодуй до Враца всички българи ги гонят като "айдуци". За комунизма какво да кажем? Унгарците възстават през 56-та, чехите през 68-а, поляците създават Солидарност през 1980-а, а обществото им създава папа Йоан-Павел... Ние сме траем, за по-сигурно, иначе сме най-великите. Къде сме ние - ние сме там - в Чехия, с войски да потушат възстанието, по заповед от Москва. На същата тази заповед румънците даже само се изсмиват, Чаушеско им казва да си гледат работата...
опознай света, Зиги, учи езици, чети и пътувай. няма нищо лошо в това да се кефиш на нашата история, но е хубаво да познаваш и уважаваш другите - само така другите ще уважават теб
Мога да те посъветвам само едно - ако наистина смяташ че сме най-великата държава, поне не го казвай на глас - звучи прекалено тинейджърско и комплексарско, за да те вземе някой на сериозно, особено ако е чужденец. Да, имаме дълга история, големи победи, според някои европейското Възраждане започва в Боянската църква и т.н. За да кажеш че сме голямата работа обаче, трябва да знаеш какво са постигнали другите. Не сме имали литература, философия, изкуства, търговия и наука каквито е имало в други страни. Знаеш ли кога е основан университета в Прага? Чувал ли си за Коперник? Тома от Аквино? Моцарт? Катедралите и други архитектурни шедьоври? Знаеш ли кога е построена Света София в Истанбул? - Когато сме живеели в землянки.Религиозните, разбирай обществените революции и реформи? Географските открития? На практика винаги сме имали излаз на море, и никога преди 20-ти век не сме имали корабоплаване, търговия, навигация и т.н. Ние сме си били едни особени балкански субекти, дето е по-добре да не се разправяш с тях. Априлското въстание - знаеш ли защо народа се вдигнал? Чети Иван Хаджийски - вдигнал се е, недоволен, че султанът не може да защити селата от черкезките нападения. Имаме Ботев - творец, какъвто никой друг няма - е, убит е своите, след спор на тема "ами сега", след като от Козлодуй до Враца всички българи ги гонят като "айдуци". За комунизма какво да кажем? Унгарците възстават през 56-та, чехите през 68-а, поляците създават Солидарност през 1980-а, а обществото им създава папа Йоан-Павел... Ние сме траем, за по-сигурно, иначе сме най-великите. Къде сме ние - ние сме там - в Чехия, с войски да потушат възстанието, по заповед от Москва. На същата тази заповед румънците даже само се изсмиват, Чаушеско им казва да си гледат работата...
опознай света, Зиги, учи езици, чети и пътувай. няма нищо лошо в това да се кефиш на нашата история, но е хубаво да познаваш и уважаваш другите - само така другите ще уважават теб
Всеки да чете колкото иска http://www.protobulgarians.com/
Последна промяна от PFC Litex на 23 яну 2011 01:04, променено общо 2 пъти.