Борисов отговори на Батков

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Re: Борисов отговори на Батков

Мнениеот TPAKTOP » 16 сеп 2010 19:55

:shock: А сега де! Нещата се оплетоха много! :lol:
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 16 сеп 2010 20:36

ivan.stefanov написа:Не съм им счетоводител за да знам какво са плащали и какво не. Обясних ти какво означава термина укриване на данъци и защо се използва по този начин - не само доходите се облагат.

Никъде не съм твърдял, че Титан са цвете. Прочети ми постовете и сам ще видиш. Не само, че те не са цвете, ами честно казано не виждам кой от собствениците на футболни клубове е.

Ако искаш да изкараш Титан черни - ми може и да си прав. В крайна сметка какво очакваш от хора с прякори Праховеца и Гърнето??? Честни, ерудирани, културни бизнесмени??? Трябва да си доста зле с главата, за да ти се мяркат дори бегло такива мисли. Но коментара ми не беше насочен към тях, а към Батков, а ти се хвана да обясняваш как данъци не можело да се укриват - доходи се били укривали. Изненада - укриват се и двете.

Не, не се укриват и двете.Укриват се събития, които водят до облагане с данък.Данъкът или го има, или го няма.Или се плаща, или не се плаща, но не се укрива.Това е някаква сума, която се дължи на държавата или общината, по силата на закон.Почтените го спазват и плащат, другите не го спазват и не плащат, но няма как да го скрият, знае се какво трябва да се плати, ако са официално обявени и доходи, и сделки.

ПП-Вие имате ли патент върху абревиатурата ЦСКА?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 17 сеп 2010 08:50

Кашчей написа:
vaskonti написа:Ами въпроса ми беше риторичен, смятах че ще схванеш намека ми, че се хващаш за едната дума, при положение, че е ясно какво се има в пред вид. В края на краищата тук не е юридически форум за да се говорим с абсолютна прецизност. Щом тук казваме "укриване на данък" е ясно, че се се говори за укриване на доход, просто защото едното е средство да се извърши другото.

Казваш, че по тази причина от Титан обявяват високи цени на трансферите навън, за да плащат по-високи данъци?

Би ли ми посочил официално инфо от ЦСКА за подобен случай? Или може би броиш ДБ или спортлайн за официални източници?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

ivan.stefanov
Контакти:

Мнениеот ivan.stefanov » 17 сеп 2010 13:11

Кашчей написа:
ivan.stefanov написа:Не съм им счетоводител за да знам какво са плащали и какво не. Обясних ти какво означава термина укриване на данъци и защо се използва по този начин - не само доходите се облагат.

Никъде не съм твърдял, че Титан са цвете. Прочети ми постовете и сам ще видиш. Не само, че те не са цвете, ами честно казано не виждам кой от собствениците на футболни клубове е.

Ако искаш да изкараш Титан черни - ми може и да си прав. В крайна сметка какво очакваш от хора с прякори Праховеца и Гърнето??? Честни, ерудирани, културни бизнесмени??? Трябва да си доста зле с главата, за да ти се мяркат дори бегло такива мисли. Но коментара ми не беше насочен към тях, а към Батков, а ти се хвана да обясняваш как данъци не можело да се укриват - доходи се били укривали. Изненада - укриват се и двете.

Не, не се укриват и двете.Укриват се събития, които водят до облагане с данък.Данъкът или го има, или го няма.Или се плаща, или не се плаща, но не се укрива.Това е някаква сума, която се дължи на държавата или общината, по силата на закон.Почтените го спазват и плащат, другите не го спазват и не плащат, но няма как да го скрият, знае се какво трябва да се плати, ако са официално обявени и доходи, и сделки.

ПП-Вие имате ли патент върху абревиатурата ЦСКА?

Не бе пич, гледай сега:
Данък има върху доходите;
Данък има върху разходите;
Данък има върху оборота, имуществото, стопанската дейност, патента, акцизи, мита, ддс и др.

Ако ти кажа, че укривам доходи това е ясно какво означава - укривам ги за да не плащам данъци. Но ако ти кажа, че укривам данъци това може да означава: укривам доходи, разходи, имущество и други неща, които могат да се укриват. В случая не е важно дали укривам доходите или разходите, или някакво имущество или някаква стопанска дейност, важно е, че искам да скрия данъците, които трябва да платя за всички тези неща. Т.е. вместо да ти кажа, че укривам доходи, имущество, стопанска дейност, разходи, мита и др. просто ще ти кажа, че укривам данъци; събитията/обектите, които се укриват не са важни - важно е, че по този начин укриваш задълженията си. За това могат да се укриват и двете - в единия случай е ясно, че си укривал доходи, за да не им плащаш данъците. В другия случай не е ясно какво си укривал и не е задължително да са само доходи или да е само една дейност/обект - важно е, че не си платил данък върху тях.

ПП.: Имуществото не е събитие, което да бъде укривано, за да се укрие и данъка към него :).
И стига вече сме спорили за глупости. Ако има модератори последните мнения да са вече изтрити - това не е икономически или правен форум.

Върни се в “ЦСКА”