Време е Велизар да си ходи !
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Re: Време е Велизар да си ходи !
И аз си спомням за мача в Шумен.Даже май Зелето вкара първият гол!!!Какви времена бяха!!! 

Велизар сякаш беше заспал на скамейката и чак виковете след гола на ЦСКА го събудиха.....но късно 

- The Sailor Man
Велизар много добре беше наредил отбора,стартовия.Всички с изключение на нищо неправещия Дани Г свършиха отлично задачите си.Всички персонални двубои на терена бяха категорично и безапелационно взети от нашите.Сашо бероето даде на Делев правото едиснтвено да лежи на тревата,Дяков не позволи на прехваления Шеридън дори да опита удар,Дани Димов и Гравесена бяха причината до гола да държим инициативата и да упражняваме жестока преса.Те помляха Галчев и Маркиньос.Откъде дойде белята?Ами от Велизар,дето верно заспа на пейакта 77 минути.77 минути нашите пресират жестоко и ги мачкат,но физически сили се разходват в това,нужни бяха смени,особено на Дани Г и Адемар.Двамата второто полувреме се отличиха само с пропуска на Адемар,когато се видя,че очевидно се умори.Играчи от средната зона.И в един момент влиза Нелсън,бърз и повратлив,играча дето им направи мача с ТНС.АЛАРМИЧКА?Червена лампичка?Не свети.Е,Гравесена се усети,печен пич,с една резачка с цената на ЖК озъпти Нелсън за 20 минути,но беше ясно,че този човек ще създаде проблем и трябваше реакция.Дали брутален фал не знам,но може би трябваше да му се изредят и Димов,и Танка особено по веднъж да го сиктирдосат и щеше да го е страх да поеме топката дори...но да оставим това.Най-малкото Тошко Колев е бърз и много помага в защита,там със Сашо бероето щяха да се справят,но Велизар заспа....Винаги когаот съперника прави смяна с цел трябва да промениш и ти нещо.Този гол щяхме да го инкасираме 50-60 минута ако не беше Гравесена с онази резачка дето прати Нелсън в ужас.Още щом пак надигна глава друг наш трябваше да го рендоса,но Велизар очевидно не ги беше разузнал и този Нелсън не беше отчетен като заплаха.Такава е била взета Шеридън,който беше обезличен и Маркиньос и Галчев с които Димов и Гравесена се справиха също....
Репортерка на ПРО БГ към Илиян Илиев " Но ти си левскар"....Илиян Илиев: "Нееее,аз съм черноморец"
Още е в 60-тата минута трябваше да направи смените просто нашите умряха и тогава ЦСКА направиха 2....
Точно за това си приказвахме по време на мача че чака да ни вкарат гол и тогава да направи смени...вкарва Гошо Илиев за 5 минути той не му се влизаше даже,първи него и Божилов трябваше да ги вкара
Играем без типичен нападател няма кой да държи защитата назаде и на щтрек.Много ме е яд надиграхме ги но за мен Велизар загуби мача!Няма никакъв късмет,съдия или нещо такова стига сме се заблуждавали с този треньор толква!
Точно за това си приказвахме по време на мача че чака да ни вкарат гол и тогава да направи смени...вкарва Гошо Илиев за 5 минути той не му се влизаше даже,първи него и Божилов трябваше да ги вкара
Играем без типичен нападател няма кой да държи защитата назаде и на щтрек.Много ме е яд надиграхме ги но за мен Велизар загуби мача!Няма никакъв късмет,съдия или нещо такова стига сме се заблуждавали с този треньор толква!
- The Sailor Man
Но човек,не можем да отречем и видното хубаво.Велизар ги беше наредил перфектно,поне стартовите 11.Пресата която им ударихме ги унищожи.Момчетата играха с много много хъс,Димов и Гравесен са страхотна двойка халфове,те просто смазаха цялата халфова линия на ЦСКА и те правеха само изсипани топки и нищо друго!Ние нямахме плеймейкър обаче,мишлето Дани Г. се скри,а Жоро очевидно не беше готов,или пък Велизар заспа на пейката.В момента в който окапа човека с пасовете-Адемар влезе и оня Нелсън и вече проблема беше налице.Хареса ми,че нашите на терена се ориентираха правилно и Гравесена практически веднага се насочи с камикадзе върху тоя техник и го прати в носилката.Оня се уплаши,20 минути нищо не направи,но почна да се окопитва.Гравесена обаче беше вече оцветен и не можеше да го съсече втори път.Велизар трябваше да реагира тука,да прати Марадончо или Юрука да му направят една резачка и да го усмири до края на мача.Също и смени,смени,след 60 минута Адемар клекна,затова и профука чист гол,но беше в средата на терена,човек който се скъса да бяга и да пресира отпред...и какво направи Велизар?Заспа,чака чака,положението ставаше все по-критично и още при пропуска на Тиаго трябваше да смени Адемар с Жоро Илиев,това беше смяната,и Тошко да влезе за Дани Г,като Тошко да помага на Сашо бероето и тъй като е бърз да следи тоя Нелсън по петите и по двете крила,където и да се премести....Но пак ще кажа,пресата,неутрализирането на Шеридъни,Делевци,галчевци,Тоневци,Марковци,Яневци-безапелационно изпълнено и просто безупречно.Особено Димов и Гравесена бяха жестоки.Трябва да видим това и да го отчетем,с такава агресия и хъс беше басурд в Пловдив да паднем,ама абсурд просто.Браво за старта и 2-ка за края,в 60 минута смяна,70 смяна,80 смяна,това трябваше да е графика,да се освежават играта и изпълнителите,но да се надяваме да си вземе поука.Велизар обикновено си поправя грешките.Например с Левски,падна 0:3 в София поради мека игра,после във Варна им игра до дъното на агресията и ги попиля с 4:1.....Ако има обаче нещо което нашите тренери не умеят,то това е да имат чувство кога отборът губи инициатива и да правят смени.В Щутгарт и в Айндховен Кольо заспа,даже едната смяна от Готлибдаймлерщадион си я доакра във Варна!Смени бе,смени,тази преса и това бягане имат своята цена.Жалко,но дано не се повтори.Поне не се повтори бездушието от Пловдив,днес беше битка и това ме изкефи.С гладиатори като Гравесен и Димов,със злоба в очите и хъс,това е което искаме.Имали късмет-имали,в повечето случаи няма да имат 

Репортерка на ПРО БГ към Илиян Илиев " Но ти си левскар"....Илиян Илиев: "Нееее,аз съм черноморец"
Усещаш ги нещата,със сигурност няма да се справиш по зле от Велизар 
НО недей сравнява Велизар с Кольо!Тогава играехме страхотен и резултатен футбол бихме навън..
И да имахме и Кривия,..с него на терена или извън него този мач нямаше как да го загубим!Просто товае голямата фигура големия футболист който..в момента го нямаме..да Юруков е страхотен футболист любимия ми от отбора,Жоро също но няма кой да викне на някой,да викне на съдята,да провокира играч,да успокои играта да дава пасове и т н..
А и несмятам че някой трябва да чака да си взема поуки..тука не е училище,а и няма да е зле да си вземе 1 лиценз въпреки, че това е само хартийка може да понаучи нещо.
Все пак положителното го има..Страхотен Димитар Петков,Юруков и Дончо добре..защитата много добре Тиаго и Сашо навсякаде..А какво става с Жардел..

НО недей сравнява Велизар с Кольо!Тогава играехме страхотен и резултатен футбол бихме навън..
И да имахме и Кривия,..с него на терена или извън него този мач нямаше как да го загубим!Просто товае голямата фигура големия футболист който..в момента го нямаме..да Юруков е страхотен футболист любимия ми от отбора,Жоро също но няма кой да викне на някой,да викне на съдята,да провокира играч,да успокои играта да дава пасове и т н..
А и несмятам че някой трябва да чака да си взема поуки..тука не е училище,а и няма да е зле да си вземе 1 лиценз въпреки, че това е само хартийка може да понаучи нещо.
Все пак положителното го има..Страхотен Димитар Петков,Юруков и Дончо добре..защитата много добре Тиаго и Сашо навсякаде..А какво става с Жардел..
- The Sailor Man
То не е до усещане,просто по цял свят така се прави.Както Гравесен и Димов.Брутално физически,на ръба на позволеното,мъжки систематично унишожиха Галчев и Маркиньос.Черния беше хванат от Димов и колко паса даде?Нула.Галчев пък беше помлян от Гравесена,ама наистина помлян и смлян.Отличен Гравесен.И влиза някакво техничарче,прави ми рейд като Меси,я чакай малко бе ей
.Веднага Гравесена показа това,което прави всеки класен деф.халф,в никакво положение таранен удар в гърба и го прати на носилката.Така прави Де Йонг,така прави Есиен,така се прави,а не да ми се мърдосваш и да манкираш борба.Но 20 минути тоя Нелсън беше духче,сянка,уплашен като мишок,но се видя,че може да наклони везните.Един опитен тренер това веднага ще го отчете и ще реагира щом види,че тоя е страхлив и мек...ами просто още един-два фала,един бодичек и една резачка и е готов.Велизар не го видя това,а може би надцени силите на Адемар и Дани Г.Не сме училище,но съм убеден,че догодина 4-тия кръг ще говорим как ги е изкормил тука с 4:1,убеден съм,тука на Тича тези Нелсъни ги чака това което стана с Тасевски и Бардон на 13-ти декември.Харесах обаче самото ни мислене и грамотност на терена.Ами очевидно е,че играта им се върти около Галчев,Маркиньос и балерините Делев и Тонев.Като цяло и 4-мата са балерини.Не се повтори историята от Пловдив,където на балерини като Лазаров и Карвальо нашите правеха шпалири и даваха свободни зони да си правят игричките.Но самия факт,че този играч им прави мача с ТНС и влиза като смяна Велизар го подцени тотално,никаква реакция
А Велизар е 100 пъти повече треньор от Кольо,моля ти се,Кольо е треньор правил по 2 смени до 30 минута.На Кольо Кривия му правеше отбора,играта и всичко.А относно ръкомаханията и виканията по съдиите-Жардел това редовно го прави и се чува,че влиза във все по-добра форма.Днес беше неизползваем,при тази преса и това бягане Жардел щеше да ни пречи само и факта,че Велизар не се хвана като първолак да го пуска само заради името говори,че расте.

Чудя се да пиша ли или да не пиша? Ако пиша ще вляза в спор с наши. Затова ще се огранича само с няколко изречения.
1. Излязохме за срещата така, както би трябвало да излезем срещу ЦСКА в силните му години. С този дезориентиран и дезорганизиран армейски състав постройката трябваше да бъде съвсем друга: с две бързи крила - Дончо Атанасов в ляво и Румен Николов в дясно, със ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН таран ( Божилов или Жардел ), подпомаган от Юруков и Жоро ( Ратников ) и победата ни беше в кърпа вързана.
2. Нито Ахмед, нито Мехмет ни е виновен! Ние сме си виновни. И нямам предвид футболистите - те се раздадоха напълно. За пръв път виждам този съдия да свири толкова обективно. Давал бил фалове за армията. А за нас колко даде пред наказателното им поле? Малко ли бяха? Истината е съвсем друга - просто нямаме в състава си необходимия футболист. Преди години ако не при всеки фал, то при втория задължително вкарвахме. На прима виста - например Барона.
3. Поне за мен е ясно, че Велизар има още мнооого да учи докато дойде времето да може да води отбор със сериозни амбиции.
В заключение: лошата постройка, не добре подбрания състав, ненавременните смени и лошия късмет донесе на софиянци трите точки. При такова развитие на нещата скоро, много скоро ще свърши и домакинския ни рекорд за жалост.
1. Излязохме за срещата така, както би трябвало да излезем срещу ЦСКА в силните му години. С този дезориентиран и дезорганизиран армейски състав постройката трябваше да бъде съвсем друга: с две бързи крила - Дончо Атанасов в ляво и Румен Николов в дясно, със ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН таран ( Божилов или Жардел ), подпомаган от Юруков и Жоро ( Ратников ) и победата ни беше в кърпа вързана.
2. Нито Ахмед, нито Мехмет ни е виновен! Ние сме си виновни. И нямам предвид футболистите - те се раздадоха напълно. За пръв път виждам този съдия да свири толкова обективно. Давал бил фалове за армията. А за нас колко даде пред наказателното им поле? Малко ли бяха? Истината е съвсем друга - просто нямаме в състава си необходимия футболист. Преди години ако не при всеки фал, то при втория задължително вкарвахме. На прима виста - например Барона.
3. Поне за мен е ясно, че Велизар има още мнооого да учи докато дойде времето да може да води отбор със сериозни амбиции.
В заключение: лошата постройка, не добре подбрания състав, ненавременните смени и лошия късмет донесе на софиянци трите точки. При такова развитие на нещата скоро, много скоро ще свърши и домакинския ни рекорд за жалост.
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!
зеления написа:Чудя се да пиша ли или да не пиша? Ако пиша ще вляза в спор с наши. Затова ще се огранича само с няколко изречения.
+1 не се сещам за друг отбор който играе без нападател..
-
- Контакти:
зеления написа:Чудя се да пиша ли или да не пиша? Ако пиша ще вляза в спор с наши. Затова ще се огранича само с няколко изречения.
Съгласен съм с това мнение.Много от колегите във форума ще подредят отбора много по-добре от Велизар.Защо Божилов влиза накрая?Защо Ратников не играе на мястото на Жоро Илиев и защо Велизар заспива кам 70тата минута?Това ли е трениор за отбор със сериозни амбиции.Аз мисля че заслужаваме много повече.А Велизар има още много да учи, за да води изобщо отбор от а група е моето мнение.