Булсатком пуска Диема Спорт и Диема Екстра

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Re: Булсатком пуска Диема Спорт и Диема Екстра

Мнениеот Pichichi » 06 мар 2015 12:44

Дунав не знам кой се бърка ти или всички останали!
От http://www.predavatel.com/bg/digital/channels
Цифров мултиплекс 2 е мрежа за наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване на програми на търговски телевизионни оператори с национален обхват. Пробните излъчвания започнаха в средата на 2010 г., официален старт бе даден на 1 март 2013 г. с покритие на 96.2 % от населението на страната. Първоначално мултиплексът съдържа четири програми (bTV, Нова телевизия, TV7, News 7). На 30 септември 2013 г. са включени още три (bTV Lady, и Ring.bg и Diema Family с 1 час отместване). През май 2014 г. са изключени bTV Lady и Ring.bg, а на 30 септември 2014 г. отпада Diema Family+1.

По принцип имам кабелна от много години и не знам как е на телевизор с антена без кабелна но мога да проверя, мисля че Диема не върви!
От горепосочената информация излиза че за да се гледа Диема по която върви А група човек трябва да има кабелна телевизия нали така!
Примерно някои мачове по НОВА могат да се гледат без да имаш кабелна. Да се върнем на Диема, за да гледаш А група трябва да имаш кабелна
телевизия. Сключвайки договор ти вече плащаш за да гледаш мачовете от А група по Диема защото НОВА Груп искат всеки кабелен оператор
излъчващ каналите им да им плаща точно определена сума за каквато са се разбрали! Поради това че НОВА излъчва А група по техни канали
вече на няколко пъти излезе инфо че те са си вдигнали цената към операторите от 01.01.2015 за пакета им от тв канали. То търговска тайна
уж но се занеше че цената която плаща всеки кабелен оператор за каналите на НОВА преди 01.01.2015 (т.е. преди увеличението) е 2 лв.
Така започвам да смятам само един от операторите се смята че има поне 900 000 абоната, да кажем че от тях 500 000 имат пакет в който
има каналите на НОВА (макар че 400 000 от абонатите им да са на "Икономичен" не го вярвам и всъщност повече от 500 К имат Диема).
Излиза че най-малко 1 000 000 на месец НОВА взима само от абонатите на само един кабелен оператор за 12 месеца над 12 млн. лв.
Това са техни приходи от небето без да се брои реклама външни продукции и т.н.т. Те са платили за сезона от А група 5 млн. лв.
Само че изведнъж в началото на февруари някой си решава че те може да изкарат още допълнителни пари, представят в медиите
идеята че до сега сме гледали "безплатно" и тръгват на борба с вятърните мелници за по още 3,96 от абонат за нов канал. Само дето
новия канал няма програма и не е ясно кои оператори ще го пуснат, просто чудесен пример за БГ пазарна икономика!
И всичко това по средата на сезона без реклама и няколко месечно обясняване!
В една Англия като си си платил са Скай ти представяш ли си по средата на сезона собствениците на Скай да кажат пускаме нов канал
Скай Екстра + и по него минават 90 %-та от мачовете останалите 10 %-та (применро УБА-Сток) остават по Скай за който сте си платили по
100 паунда. Ако искате да гледате всички мачове трябва да платите по още 50 за новия канал!!!
:lol: :lol: :lol:
:mrgreen:

Потребителски аватар
suni

Мнениеот suni » 06 мар 2015 13:28

Pichichi написа:Дунав не знам кой се бърка ти или всички останали!
От http://www.predavatel.com/bg/digital/channels
Цифров мултиплекс 2 е мрежа за наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване на програми на търговски телевизионни оператори с национален обхват. Пробните излъчвания започнаха в средата на 2010 г., официален старт бе даден на 1 март 2013 г. с покритие на 96.2 % от населението на страната. Първоначално мултиплексът съдържа четири програми (bTV, Нова телевизия, TV7, News 7). На 30 септември 2013 г. са включени още три (bTV Lady, и Ring.bg и Diema Family с 1 час отместване). През май 2014 г. са изключени bTV Lady и Ring.bg, а на 30 септември 2014 г. отпада Diema Family+1.

По принцип имам кабелна от много години и не знам как е на телевизор с антена без кабелна но мога да проверя, мисля че Диема не върви!
От горепосочената информация излиза че за да се гледа Диема по която върви А група човек трябва да има кабелна телевизия нали така!
Примерно някои мачове по НОВА могат да се гледат без да имаш кабелна. Да се върнем на Диема, за да гледаш А група трябва да имаш кабелна
телевизия. Сключвайки договор ти вече плащаш за да гледаш мачовете от А група по Диема защото НОВА Груп искат всеки кабелен оператор
излъчващ каналите им да им плаща точно определена сума за каквато са се разбрали! Поради това че НОВА излъчва А група по техни канали
вече на няколко пъти излезе инфо че те са си вдигнали цената към операторите от 01.01.2015 за пакета им от тв канали. То търговска тайна
уж но се занеше че цената която плаща всеки кабелен оператор за каналите на НОВА преди 01.01.2015 (т.е. преди увеличението) е 2 лв.
Така започвам да смятам само един от операторите се смята че има поне 900 000 абоната, да кажем че от тях 500 000 имат пакет в който
има каналите на НОВА (макар че 400 000 от абонатите им да са на "Икономичен" не го вярвам и всъщност повече от 500 К имат Диема).
Излиза че най-малко 1 000 000 на месец НОВА взима само от абонатите на само един кабелен оператор за 12 месеца над 12 млн. лв.
Това са техни приходи от небето без да се брои реклама външни продукции и т.н.т. Те са платили за сезона от А група 5 млн. лв.
Само че изведнъж в началото на февруари някой си решава че те може да изкарат още допълнителни пари, представят в медиите
идеята че до сега сме гледали "безплатно" и тръгват на борба с вятърните мелници за по още 3,96 от абонат за нов канал. Само дето
новия канал няма програма и не е ясно кои оператори ще го пуснат, просто чудесен пример за БГ пазарна икономика!
И всичко това по средата на сезона без реклама и няколко месечно обясняване!
В една Англия като си си платил са Скай ти представяш ли си по средата на сезона собствениците на Скай да кажат пускаме нов канал
Скай Екстра + и по него минават 90 %-та от мачовете останалите 10 %-та (применро УБА-Сток) остават по Скай за който сте си платили по
100 паунда. Ако искате да гледате всички мачове трябва да платите по още 50 за новия канал!!!
:lol: :lol: :lol:
:mrgreen:

Малко си се объркал !.. 2 лв. всъщност са 1 лв., а 3.96 лв. са 1.98 лв. /за НОВА/ или ти си мислиш че ,,разпространителите,, работят за чест и слава ?!. ;)
Прокобо мръсна, върви на майната си! Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 06 мар 2015 13:40

suni написа:Малко си се объркал !.. 2 лв. всъщност са 1 лв., а 3.96 лв. са 1.98 лв. /за НОВА/ или ти си мислиш че ,,разпространителите,, работят за чест и слава ?!. ;)

Чакай бе, от къде на къде Нова ще определят колко печалба да си залага оператора? Щото от самото начало беше кампания, че цената на канала е 3,96. Ако за Нова е 1,98, печалбата на оператора трябва да си я начисли той-един може да я пусне за 3,96, друг за 7,50 примерно.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 06 мар 2015 13:51

Малко си се объркал !.. 2 лв. всъщност са 1 лв., а 3.96 лв. са 1.98 лв. /за НОВА/ или ти си мислиш че ,,разпространителите,, работят за чест и слава ?!.

И така да е, без значение принципа е същия!
И сега аз ако съм представител на някой рекламодател на А група ще ги разцепя от дела просто!
Последна промяна от Pichichi на 06 мар 2015 13:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
suni

Мнениеот suni » 06 мар 2015 13:54

rhaegar написа:
suni написа:Малко си се объркал !.. 2 лв. всъщност са 1 лв., а 3.96 лв. са 1.98 лв. /за НОВА/ или ти си мислиш че ,,разпространителите,, работят за чест и слава ?!. ;)

Чакай бе, от къде на къде Нова ще определят колко печалба да си залага оператора? Щото от самото начало беше кампания, че цената на канала е 3,96. Ако за Нова е 1,98, печалбата на оператора трябва да си я начисли той-един може да я пусне за 3,96, друг за 7,50 примерно.

Може разбира се ! Цифрата е ,,препоръчителна,,,.. може и 9.90 лв.,.. ако им стиска... ;)

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 06 мар 2015 13:57

suni написа:
rhaegar написа:

Може разбира се ! Цифрата е ,,препоръчителна,,,.. може и 9.90 лв.,.. ако им стиска... ;)

Ами да бяха казали, цената ни е 1,98, другите ви ги взима, Близу, млизу, Булсат, Виваком и т.н.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
suni

Мнениеот suni » 06 мар 2015 14:00

rhaegar написа:Ами да бяха казали, цената ни е 1,98, другите ви ги взима, Близу, млизу, Булсат, Виваком и т.н.

Не става така, има си „правила„.

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 06 мар 2015 15:45

Някой който вече да гледа този канала да каже дали има реклами по този канал, защото това е абсурд едновременно да печелиш от таксата пък отделно и от реклами, пример HBO и Cinemax.

Потребителски аватар
percival
Контакти:

Мнениеот percival » 06 мар 2015 15:55

Ще се гледа само на ХД приемниците в СД качество :) Честито на печелившите !!!
Няма такава гавра с българския потребител !
Един вид ,такса на приемник 3.96 !!!!!
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора

Потребителски аватар
krasen_g
Контакти:

Мнениеот krasen_g » 06 мар 2015 17:54

ТОКУ ЩО СИ ПЛАТИХ И ГИ ВЪРЗАХ. БЕШЕ ПРОМОТИРАНО Нd, А Е SD КАЧЕСТВО!!!!!ЛАЙНЯРИ.............ОЩЕ В ПОНЕДЕЛНИК СЪМ В КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ!!!!! НАПРАВИХ ПРИНТ СКРИЙН НА ВСИЧКИТЕ ВИ РЕКЛАМИ.........ЩЕ ЯДЕТЕ ХУРКАТА !!!!А И ВТОРИЯ КАНАЛ Е НЕ Е ПУСНАТ ОЩЕ!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Това, че медузите оцеляват повече от 700 млн. години без мозък дава шанс на турско-сините свини!:)

Върни се в “Свободна зона”