petkan написа:С голямо закъснение виждам какво сте писали тук, но пък въпросът ми мисля е актуален: Какво имате против песента на Тоника - "Бургаски вечери"?
А-ааа нищо против песента Петьо. Напротив...Тя беше пусната след края на мача - високо, натъртващо, грозно и тенденциозно. Беше пусната веднага след последния съдийски сигнал, когато скандирахме името на отбора. Бяхме заглушени. С оглед на събитията и развоя на мача тази песен прозвуча, като родния химн изпълнен в чест на кучешки двубой. Добавям и 4-5 -ма ловешки фенове, които си вдигаха оранжевите шалчета имитирайки блус движения насочени към нас...Тази песен щях да я приема, ако беше пусната преди началото на мача...Иначе веднага след края на това изпълнение беше пусната "оранжевата песничка" ( оранжево небето, оранжевите хора, оранжевия град и прочие), която е способна да стресира всяко музикално възприятие и да направи пришка на всяка ушна мида. Ние, като Бургазлии и хора с романтични натури и души почувствахме погазването на музикалния символ на града ни. Фалша го надуших/ме със същата успеваемост, като да дойде при мен Селена Гомес и да ми каже, че съм млад, красив и единствения в галактиката мъж за нея

[offtopic]*чресло - ташак на старовремски., **хуещ орган -