Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот metodito » 08 юни 2025 21:18

WPWW написа:
metodito написа:Последното престъпление на Германия срещу нас е създаването на герб.

Това е факт, който псевдодемократите русофоби пропускат, герб-авата мафия е западен продукт на Меркеловите среди, макар и със соц-милиционерски кадри. Мисленето на нашенските псевдоантикомунисти е застинало и не виждат, че това на Запад е много повече комунизъм. За да сме обективни за Германия, това е една от малкото западни страни, която исторически има ако не положително, поне неутрално отношение към Бг. Лицемерията с укро-знамена намесиха и клуба с истерията около контролите с руски отбори.

Самият аз разбирам политиката на германската държава. Ами това правят големите държави. И те нямаше да са големи, ако не беше това тяхно поведение. Друг е въпросът, че това е държава-идиот. След две инициирани от тях и загубени войни, те започват трета. Какво ли ще се случи... Явно на немски я няма поговорката за стомната. А ние за трети път ги следваме зад опашката им.

П.С. Ако човек се загледа в биографиите на първите ръководители на ДПС (от Уикипедия ми е информацията, може да е изтрита вече), всички те в началото на политическите си кариери също карат стаж в едни либерални фондации в Германия.
Последна промяна от metodito на 08 юни 2025 21:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 08 юни 2025 21:23

Този Рилдо ми е все едно Бала, като го гледам. Нищо особено. Ма кой знае?! Хаирлия да е.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 08 юни 2025 22:17

metodito написа:
blue avalanche написа:
NOMER14 написа:
blue avalanche написа:Не знам защо се говори за комунизъм и се правят всякакви сравнения, при положение, че никъде по света не е имало комунизъм?
Да не би, пък, някъде да е имало, а аз да съм пропуснал?

Пропуснал си часовете по МЛ.
СоциализЪмЪт е първият етап на Комунизма. Няма страшно и Мето е изпуснал тоя урок.

То и началното образование е първият етап към висшето, но никой не го нарича висше, нали?
Егати и тъпото обяснение...
А първобитно-общинният строй е първият етап на капитализма.

Шах и мат.

Съжалявам....
Всеки може да си бръщолеви на тема футбол, но някои неща ги има само в дебелите бумаги.
Да направим референдум тогава по тези въпроси. Баба Мара от Каспичан и баба Айше от Делиормана може да са по-сведущи от Класиците.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 08 юни 2025 23:37

..
Последна промяна от metodito на 09 юни 2025 06:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 09 юни 2025 05:27

Много американци (и не само) ще се учудят, узнавайки, че думата «демокрация» НИТО ВЕДНЪЖ не се среща нито в Декларацията за Независимост, нито в Конституцията на САЩ. Не се среща и в нито една от 50-те Конституции на отделните щати. Бащите - основатели на държавата са положили максимум усилия, за да предпазят Америка от демокрацията.
Джеймс Мадисън, когото справедливо наричат автор на Конституцията на САЩ, пише в своя труд по повод федерализма: «Демокрациите винаги са били пример за неустойчивост и раздор, били са несъвместими с представите за лична безопасност и правото на собственост. Съществували са кратко и са умирали от насилствена смърт».
Александър Хамилтън, съгласявайки се, добавя: «Ние сме Република. Истинската свобода е непостижима нито в условията на деспотизъм, нито при крайните прояви на демокрация». А Джон Адамс, чийто подпис стои под Декларацията за Независимост, казва: «Демокрацията никога не е дълготрайна. Тя много бързо се изчерпва и се самоубива».
Бащите-основатели ненапразно с такова презрение се отнасяли към тази форма на управление. Те знаели, че демокрациите на древногръцките Полиси са подарили на света най-дивите и невъобразими примери на злоупотреби с държавната власт.

Потребителски аватар
Kotooshu
Контакти:

Мнениеот Kotooshu » 09 юни 2025 07:47

blue avalanche написа:
rhaegar написа:На 95% от малките футболистчета у нас това е единствената цел и веднъж щом се достигне средняшкото ниво спират да се напъват.

Винаги е било така. Въпросът е, че останалите 5% едно време ги намираха, а сега - тц.
И има разлика дали 5% са от 100 000 занимаващи се или от 20 000. Цифрите са произволни... И, въпреки, че София, например, беше зонирана имаше достатъчно таланти за всички столични отбори.
Едно време имаше всякакви първенства по футбол. Включително и училищни. И треньорите ходеха и търсеха талантите. Не седяха в канцелариите да чакат нещо да им "падне" на готово. Както сега.

Бих добавил, че последното хубаво нещо бяха камповете на ст. "Васил Левски"... ходил съм, така и се озовах в Левски ... Раковски :)
Когато дойде мача с говедароС от Гереня, ни набиха шушоните :oops:
Аз разбира се не играх, няма как да бъдеш титуляр цяла лятна подготовка и в последната седмица и там да дойдат няколко гъзета и веднага да са титуляри...
ЛЕВСКИ, ОЛЕ, СВОБОДА ОТ МУТРИТЕ!

tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

:(

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 09 юни 2025 14:47

NOMER14 написа:
metodito написа:
blue avalanche написа:
NOMER14 написа:
blue avalanche написа:Не знам защо се говори за комунизъм и се правят всякакви сравнения, при положение, че никъде по света не е имало комунизъм?

СоциализЪмЪт е първият етап на Комунизма. Няма страшно и Мето е изпуснал тоя урок.

То и началното образование е първият етап към висшето, но никой не го нарича висше, нали?

Шах и мат.

Съжалявам....
Всеки може да си бръщолеви на тема футбол, но някои неща ги има само в дебелите бумаги.
Да направим референдум тогава по тези въпроси. Баба Мара от Каспичан и баба Айше от Делиормана може да са по-сведущи от Класиците.

Нищо съм не пропускал. Ами ти не си доучил. "Демокрация" и "комунизъм" са идеологеми. Фикция. Нито демокрацията е била демокрация в Древна Гърция, нито е сега при представителната демокрация. Самата идея, че малцинството управлява мнозинството е недомократична. А комумизмът е анархия (не бъркай с "анархизъм") - точно обратното на това, в което сме живели ти и аз. Защото редът беше строг. Тоталитарен го наречи. "Демокрация" може да имаш не на мета, но на микро ниво може. В обществото. Когато членовете на едно общество уважават другия и се отнасят като с равен. Вероятно това звучи за теб като представат ти за "комунизъм". Само, че както казах, пълнили са ти глават с глупости. И то след 1989. Ние никога няма да бъдем демокрация, докато се отнасяме един с друг, както сега.

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 09 юни 2025 17:29

metodito написа:
NOMER14 написа:
metodito написа:
blue avalanche написа:
NOMER14 написа:

Шах и мат.

Съжалявам....

Нищо съм не пропускал. Ами ти не си доучил. "Демокрация" и "комунизъм" са идеологеми. Фикция. Нито демокрацията е била демокрация в Древна Гърция, нито е сега при представителната демокрация. Самата идея, че малцинството управлява мнозинството е недомократична. А комумизмът е анархия (не бъркай с "анархизъм") - точно обратното на това, в което сме живели ти и аз. Защото редът беше строг. Тоталитарен го наречи. "Демокрация" може да имаш не на мета, но на микро ниво може. В обществото. Когато членовете на едно общество уважават другия и се отнасят като с равен. Вероятно това звучи за теб като представат ти за "комунизъм". Само, че както казах, пълнили са ти глават с глупости. И то след 1989. Ние никога няма да бъдем демокрация, докато се отнасяме един с друг, както сега.

Такова равенство е паднало , че направоооо :lol: :lol: :lol:
Едни пътуват в чужбина , други я гледат чужбината през контрабандни списания , книги , музика.
Едни пазаруват с валута , другите за валута са чували само.
Тия пазаруващите с валута , ходят в едни магазини с едни стоки , за които онези "равните" са чували , евентуално виждали и най-вероятно само събират празните им опаковки - сапуни , парфюми , шоколади.
Равенство ти казвам :)

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 09 юни 2025 20:44

metodito написа:
NOMER14 написа:
metodito написа:
blue avalanche написа:
NOMER14 написа:

Шах и мат.

Съжалявам....

Мето....просто им плясна един шамар на всичките родени след 2000год. чули недочули или облъчени.

ElCochino
Контакти:

Мнениеот ElCochino » 09 юни 2025 22:54

Каква демокрация, какъв комунизъм, какви 5 евро... Абе, тука сте тотален пример за това, как българинът от всичко разбира.... Така разбира, че затова сме на този хал. Много ме радва и как някои се кефят на словесните диарии на други участници.

По темата, утре ли е жребието?

Върни се в “Левски”