Мнениеот rhaegar » 23 май 2025 09:49
Малко относно неясните отбори, които ще попълнят жребия за ПКК.
Израелският отбор ще е спечелилият купата на страната, финал на 29.05 между Бейтар Йерусалим и Апоел Бер Шева, вторите са категоричен фаворит и ако спечелят ще са поставени със сигурност. Ако все пак Бейтар го вземат, по-вероятното е да са непоставени. Бер Шева обаче още имат шанс да спечелят титлата (не много голям), а от първенството вече имат квота за ЕКТ. Така че доста вероятно е четвъртият в първенството да вземе квотата от купата, което пак ще рече същият Бейтар, или Апоел Хайфа.
Хърватският би трябало да е победителят от финала за купата също между Славен Белупо и Риека (1:1 в първия мач, Риека са домакини на реванша пак на 29.05). Обаче Риека води в първенството преди последния кръг в неделя и ако го спечели мястото би трябвало да отиде за четвъртия в лигата. Кой ще е той е доста тъмна Индия, три отбора имат шанс, но който и да е най-вероятно ще е непоставен на жребия. Не съм сигурен ако Риека загуби първенството но вземе купата по кой критерий ще ги водят като класирани. Ако стане така и ги сложат от купата, ще са поставени, ако си ги класират от първенството и дадат това място от купата на четвъртия минаваме в горната хипотеза-непоставен хърватски отбор.
На теория кипърският отбор пак трябва да дойде от финалът за купата там, който се играе утре. Обаче Пафос вече са шампиони, а АЕК Ларнака са се класирали за конференциите от първенството. Така че мястото най-вероятно ще отиде за Апоел Никозия, а техният коефициент е достатъчен за да са поставени.
Шведският отбор ще е победителят от финала Малмьо-Хакен (шок и ужас, на 29.05), който и да е, малко вероятно е да е поставен.
Най-логично ми изглежда Апоел Никозия и Търнава да са последните два поставени и да стискаме палци да ни се паднат словаците. Срещу останалите се съмнявам да имаме реални шансове.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага