Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот metodito » 15 май 2025 17:09

rhaegar написа:
metodito написа:Когато имаш 48% чужденци в първенството, другото са стари кучета, а младите са за пълнеж, какво очакваш? Въпросът е концептуален и многостранен. Народопсихологически, ако искаш. Сравни, народите от бивша Югославия и националното им чувство и нашето: "За нищо не ставаме". Те па сърбите щото "стават". Въпрос на гледна точка. Това даже не е национализъм. Въпрос на светоглед и тъ нъ.

С други думи, проблемът не е че Левски не разчита на българи, а че никой в лигата не разчита на такива и няма от къде да ги вземем. Елегантно измъкване, няма що.
Иначе сърбите е очевидно че по-стават, то е видно колко сръбски играчи има извън тяхната лига в прилчни отбори и съответно колко българи. И да, това също е следствие че отборите не си налагат младите таланти, а мъкнат всякакви чужденци на кило.

Не ми се търси сега. От миналата година беше статистика. Че в ЕС, ние сме с най-голям процент. Макар че като гледам кипърските и португалските отбори...
Няма "измъкване". Факти. Ще цитирам Манолов с репликата му за "млеката". Във форума на Звезда или Партизан ще получи доживотен бан, ако го напише това. Друго мислене, за съжаление.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 15 май 2025 17:14

П.С. Намерих го:

До момента 388 играчи са записали минути в Първа лига, като 193 от тях са чужденци. Това представлява 49,74% от общия брой футболисти и е ръст от 2,3% спрямо миналия сезон. През сезон 2023/24 отборите използваха 527 играчи, от които 250 бяха чужденци, което прави 47,44%.

...
Още по-висок е процентът, когато става дума за игрово време на легионерите. В 52,8% от времето на терена са били чужденци, докато за българите остават 47,2%. В седем от 16-те отбора дошлите отвън футболисти са с повече игрово време от нашенците

https://topsport.bg/parva-liga/tazhno-e ... entsi.html
Не пише "за ЕС". Така съм го запомнил. Кипър със сигурност е с повече от нас.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 15 май 2025 17:30

metodito написа:П.С. Намерих го:

До момента 388 играчи са записали минути в Първа лига, като 193 от тях са чужденци. Това представлява 49,74% от общия брой футболисти и е ръст от 2,3% спрямо миналия сезон. През сезон 2023/24 отборите използваха 527 играчи, от които 250 бяха чужденци, което прави 47,44%.

...
Още по-висок е процентът, когато става дума за игрово време на легионерите. В 52,8% от времето на терена са били чужденци, докато за българите остават 47,2%. В седем от 16-те отбора дошлите отвън футболисти са с повече игрово време от нашенците

То цяла Европа е със сходни проценти, повечето първенства се движат между 40 и 50 процента. Кой да обвиним? Футболът става глобален спорт и всеки гледа да си намери талант, по-лесно е да доведеш готов играч, отколкото да развиваш свой. Няма как да го обърнеш този процес, съжалявам.

Иначе Партизан и Звезда също имат не малко чужденци, включително от доста интересни дестинации. Сигурно израелецът, ганаецът, колумбиецът, кореецът, габонецът, анголецът, бразилецът, сенегалецът и зимбабвиецът в състава на Звезда не са кърмени с белградско мляко и не знаят какво представлява този клуб, но не им пречи да премажат лигата с 20 точки. Разните там балканци не от Сърбия не ги слагам изобщо. Разбери, не е важно от къде са ти играчите, важното е да са добри.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 15 май 2025 18:14

Интересни слухове се чуват покрай тези за нов спонсор.. Нов собственик.. Въпреки че днес Павел Колев най-накрая явно каза че Левски е ползван като политическа играчка и това гони инвеститорите. Интересно и новите ли ще са поканени от Тиквата и Свинята
110 години любов!

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 15 май 2025 18:27

groti написа:Интересни слухове се чуват покрай тези за нов спонсор.. Нов собственик.. Въпреки че днес Павел Колев най-накрая явно каза че Левски е ползван като политическа играчка и това гони инвеститорите. Интересно и новите ли ще са поканени от Тиквата и Свинята

Какво се е променило в България , че да има промяна и по начина на "назначаване" на собственик/спонсор ?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 15 май 2025 19:15

rhaegar написа:
То цяла Европа е със сходни проценти, повечето първенства се движат между 40 и 50 процента. Кой да обвиним? Футболът става глобален спорт и всеки гледа да си намери талант, по-лесно е да доведеш готов играч, отколкото да развиваш свой. Няма как да го обърнеш този процес, съжалявам.

Иначе Партизан и Звезда също имат не малко чужденци, включително от доста интересни дестинации. Сигурно израелецът, ганаецът, колумбиецът, кореецът, габонецът, анголецът, бразилецът, сенегалецът и зимбабвиецът в състава на Звезда не са кърмени с белградско мляко и не знаят какво представлява този клуб, но не им пречи да премажат лигата с 20 точки. Разните там балканци не от Сърбия не ги слагам изобщо. Разбери, не е важно от къде са ти играчите, важното е да са добри.

Rheager, знаем и аз и ти сега, че пишеш на въпреки. Футболистите от бивша Югославия не са точно ...не-сърби. Та цъкваш например тук:
https://int.soccerway.com/national/serb ... nd/r82308/
И гледаш.
Неюгославяни в отборите на Партизан и Звезда са трима да речем, макс до четирима в титулярите. Не знам точно какво искаш да кажеш. Аз ти казвам, че сме националнихилисти, а съседите си обичат родното. Отделно от това, както футболисти, така и треньори са можели да излизат. Югославската треньорска школа, която за съжаление си отива, беше сила. И за това идва Муслин, идва Парцуцата, Йешич и правят работа. Реал Мадрид май имаха 70-те един сръбски тренер. Голям образ. Забравих му името. Но даже като бяха у нас, държаха на родното. Не знам вярно ли е, че Топчо е откритие на Парцуцата. Не помня. Но ако той наистина го е наложил, еми кво да говорим. Казах ти, въпросът е многостранен. Цивилизационен направо. Ние сме избрали този път и това е. Хората залагат на родното и печелят. Ти като не уважаваш себе си, извинявай, кой искаш да те уважава. По отношение на национално чувство за съжаление, ...кога ще ги стигнем сърбите и хърватите? Трябва да погледнеш понякога нещата по-отгоре. А не беше така.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 15 май 2025 19:37

То пък големите "таланти" докарват тук, вместо българските играчи.
Толкова са талантливи, че първенството ни е най-жалкото в света!

Много е прав, Методито. Нихилизмът и безродничеството е най-големият спорт тук! Затова и с право ще изчезнем, съвсем скоро.

Bet_Expert
Контакти:

Мнениеот Bet_Expert » 15 май 2025 19:43

metodito написа:
rhaegar написа:

Rheager, знаем и аз и ти сега, че пишеш на въпреки. Футболистите от бивша Югославия не са точно ...не-сърби. Та цъкваш например тук:
И гледаш.
Неюгославяни в отборите на Партизан и Звезда са трима да речем, макс до четирима в титулярите. Не знам точно какво искаш да кажеш. Аз ти казвам, че сме националнихилисти, а съседите си обичат родното. Отделно от това, както футболисти, така и треньори са можели да излизат. Югославската треньорска школа, която за съжаление си отива, беше сила. И за това идва Муслин, идва Парцуцата, Йешич и правят работа. Реал Мадрид май имаха 70-те един сръбски тренер. Голям образ. Забравих му името. Но даже като бяха у нас, държаха на родното. Не знам вярно ли е, че Топчо е откритие на Парцуцата. Не помня. Но ако той наистина го е наложил, еми кво да говорим. Казах ти, въпросът е многостранен. Цивилизационен направо. Ние сме избрали този път и това е. Хората залагат на родното и печелят. Ти като не уважаваш себе си, извинявай, кой искаш да те уважава. По отношение на национално чувство за съжаление, ...кога ще ги стигнем сърбите и хърватите? Трябва да погледнеш понякога нещата по-отгоре. А не беше така.

Разбиранията ти за футбола, а и за живота, са от времето на Вълко Червенков и Цола Драгойчева.
Твоите мнения са празни приказки, Методи.
Но е похвално, че си вярваш и смяташ, че си някакъв ментор във форума.
Ти разбираш нещата, знаеш как да станат, а ние всички други сме невежи.
Странно на база какво го вадиш това огромно самочувствие за себе си?!?
Как не спря да пишеш глупост след глупост и да опитваш да поучаваш хора, които са постигнали дооооста повече от теб в живота.
Левски нямал свой път в момента, Левски трябвало да играе с българи, бла бла бла...
Знаеш ти какво е футболен мениджмънт и какви са съвременните тенденции във футбола.
Капацитет с мислене от преди 1989 год, Аман от ретроградни хора!
Хората вече дори в националните отбори играят масово с чужденци, а ти искаш в клубните отбори да са нашенци.
Футболът е бизнес и пари, Методи!
Времето на БКП мина!
Ще се занимава някой с Марин Петков и Асен Митков, докато от един Робърта, Уелтън, Кордоба и Роналдо може да изкара милиони.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 15 май 2025 20:31

metodito написа:
rhaegar написа:

И гледаш.
Неюгославяни в отборите на Партизан и Звезда са трима да речем, макс до четирима в титулярите. Не знам точно какво искаш да кажеш. Аз ти казвам, че сме националнихилисти, а съседите си обичат родното.

Най-много минути този сезон за Звезда има кореец. На второто място е словенец. Трети е бразилец. Четвърти е габонец. Пети е сенегалец. Чак шестия е сърбин, после следват босненец, черногорец, едва девети е втория сърбин, след него са ганаец и анголец. Как не са им титулярите чужденци, а играят най-много, не знам, сигурно ще ми обясниш. Отделно във втората половина на сезона титуляр на вратата е израелец, но просто не му стигат минутите за да е в гореспоменатите. Националнихилисти или не, факт е че издишаш.

P.S. треньорът за който говорич е Антич, мисля че и Атлетико водеше по едно време.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

ElCochino
Контакти:

Мнениеот ElCochino » 15 май 2025 22:07

metodito написа:П.С. Намерих го:

...

Тъпспорт цитира Мач Телеграф... Абе, тази статистика може и да е такава, ама вземи пускай информация от източници, на които поне малко може да се вярва...

Върни се в “Левски”