Странджата написа:Като сме го ударили на психология - било то личностна, било то т.н. народопсихология или социална, да се пробвам и аз, а?
За мене Сираков е силно надценил се тип, който има манталитета на фатмак от седемдесетте години. Навярно от годините, когато беше звезда, му е останало чувството на превъзходство, убедеността, че не само може да го играе този футбол, но и да го управлява. Но той според мен е аналфабет - както впрочем и повечето от онази юнашка дружина от '94 година. Тогава с цветя пътя им постилахме, без да си помислим, че по този път те вече се връщаха, за да останат у нас - кой къде можа, се намести, но с ореола на герой '94. И както става - заслепени от любов към хора, които са ни длъжници, не видяхме много неща или по-скоро им ги простихме - и това, че са меркантилни, и това, че са ограничени, и това, че те няма да отгледат нови като тях, а ще оберат облагите и ще ни кажат да духаме супата.
Наско Сираков е един най-личните в онази дружинка. Той е с манталитета на хитрец, който си мисли, че никой не може да преметне. И той, като мистър Кауфланд, капитализира своята популярност, и яхна Левски. И няма намерение да слезе от него, той от Левски само може да падне, ако Левски го хвърли като необязден жребец. Но, както е писал моят земляк - де този глас , бат'Павле ...
А тирето успя да се отърве от Кауфланда - и той разнасяше едни акции, но тъй си и остана чичкото от Кауфланда. А великата левскарска публика с претенциите за морал и визионерство, падна плячка в ръцете на един ротен ...
И как да каже човек честита нова година, като честита означава щастлива, дарена със светлина и доброта, а в същото време начело на Левски стои човек, за когото скромността е израз на ограниченост и посредственост ...
Много силно, Странджа, БГЛ няма да те разбере....
Серафим смяташе, че сега не били по-прости отпреди 30 години, само повече им личало - не е, Серафиме, по-прости са, много по-прости, а и 35 години безвремие им даде възможността да се помислят за титани, на които никой нищо не може да каже. Г.з. е еманацията на тези прости хора, затова и те толкова си го обичат - вие сте прости и аз съм прост, ще се разберем - както казва неговия "краен собственик"