Стефанов,Чандъров,Рупанов???
По -добри ли са от изгонените,едва ли?
На теб ти се струва така,на мен пък -Не.
Вчера Берое одумка Чандъров и Рупанов
Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Левски: Всичко около клуба
САМО ЛЕВСКИ!
Добре де... сега с разрешението за строеж няма ли да има река от инвеститори и дъжд от злато и за нас?
110 години любов!
vlong написа:Стефанов,Чандъров,Рупанов???
По -добри ли са от изгонените,едва ли?
На теб ти се струва така,на мен пък -Не.
Вчера Берое одумка Чандъров и Рупанов
Кой кого одумкал няма значение. Всички от изброените от мен ми изглеждат абсолютно посредствени и не мисля че Стефанов, Чандъров и Рупанов им отстъпват кой знае колко , но по желание да се докажат в Левски ги надминават в пъти и това със сигурност ще компенсира липсата на някои качества.
Да ги видим подред. Куршума, който е най-хвален има цифром и словом един гол в официален мач за цяла календарна година. Единственото което прави е да бие корнери. Друго не видях от него.
Следващият е Лима, който има един крак. На другия само се подпира. Ако не си нагласи топката на правилния крак го отпиши. Единственото което съм видял от него е да влиза навътре от фланга и да стреля към вратата. Но това е когато играе крило. При Генчев няма такива функции и е напълно безполезен когато не е контузен. Петков се справя доста по-добре от него.
За Фадига няма смисъл да говорим. Предполагам сме единодушни, че това е футболист максимум Б група България. Сигурен съм че и Рупанов и Чандъров биха били по-полезни от него .
Охене последните месеци е много зле. Все е контузен, прави много грешки и то в невралгична зона, нито в защита е добре нито в офанзивен план. Освен това е на 32-3. Може да се остави като резерва , но до там. На тази позиция трябва да се търси сигурен човек с качества и перспектива.
От всичките Мислович ми е все още загадка . Хем понякога показва добър пас, хем е някак плах, липсва му борбеност, няма нито кой знае каква техника нито кой знае какъв удар. Ако му се даде повече време и повече шансове, може и да излезе нещо от него, но може и да се окаже пълен провал.
Проблема е обаче, че всичките тези без Охене са взети с цел евентуална продажба и мисля затова толкова се налагат за сметка на българите. Не знам дали е решение на Генчев или на някой друг, но много от тях се пускат без с нещо да са го заслужили. Лима например като се върна след контузия се пуска, но проваля всеки мач в който влиза. Фадига слава богу не влиза напоследък, но когато и да влезе е тотал щета. Предполагам че така ще продължи докато не дойде някоя оферта за тия клетници, но шансовете не са особено големи.
WPWW написа:
Основното е, че отпращането на футболисти след неуспешен първи полусезон, води до футболна несъстоятелност, както и финансова. Има процент, които са интересчийски мениджърски трансфери, но това е друг въпрос. Мачове като с Берое и Септември - това е футбол; ако бюджета е като на Лудогорец, може и да е сензация, но с млад треньор и половин нов отбор, странно е да се изискват 13-14 от 15. Относно опитните футболисти - Цоневи със сигурност могат да вдигнат нивото, за Миланов не стана ясно защо не се разбраха, Пл.Илиев е сред най-добрите вратари в последните 10-15г.
За привличане на треньор, който ще направи отбор за 1 месец, трябват доста пари, но и парите не гарантират. Има и млади треньори с потенциал, на които им трябва време, Генчев вероятно не е преценил потенциала в халфовата линия, например може да се даде шанс на Ант.Стоянов, но за да се искат бързи резултати от нов треньор, трябва да работи с готов сработен отбор.
Отпращането на футболисти след само един полусезон е следствие от неправилната и непрофесионална трансферна политика...
"Това е футбол" срещу Септември и Берое важи, ако си загубил след адски карък и голям късмет за съперника. Не смятам, че това са причините за тези две загуби.
На Цоневи и Пл. Илиев вече сме им яли попарата... Първите не случайно Мъри ги разкара!
Не вярвам да има човек, който да очаква от даден треньор да направи отбор за един месец... Тук по-скоро от треньора се изисква да надгради играта до едно положение и след това да направи така, че отбора да задържи нивото и да покаже постоянство. Тогава привържениците с удоволствие ще дадат на треньора достатъчно време и няколко трансферни прозореца + подготовки, за да си доизгради напълно отбора. При Генчев това го няма.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)
Дай на глупака власт и му гледай сеира!
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)
Дай на глупака власт и му гледай сеира!
Мето, явно не си ме разбрал.
Аз написах едно изречение, а ти цял поименник...
Пената затова е велик, защото имаше на разположение 3-4 дузина футболисти, макар че ползваше 15-16 само. Какви гиганти не заминаха в САЩ94.
Ще го кажа по друг начин - силни футболисти дават възможност треньорът да се изяви като силен.
От моето време се сещам за Вуцата, Шпайдела и Гочето. Тогавашните им футболисти бяха половината национален отбор. После един Мъри се задържа само. Като малчуган, който знаеше да чете, помня имената на Витлачил, Кръстьо Чакъров, Дойчинов и Йончо Арсов. И Валяка да не забравим. Чувал съм от стари левскари, че той е направил отбора на Вуцата, докато последният се изучаваше в Германия. Същото може да се твърди и за Бобата Жечев - той наложи поколението на Насо, а Шпайдела обра плодовете на труда му. Дори треньор ни бе и Христо Младенов, завел националите на Мюнхен74 с една-едничка загуба от най-силния тим в историята на футбола, но той дойде при смяната на две поколения и не успя. Бобата успя.
След тия достолепни сини треньори сегашните пишлемета не са за коментиране. И се чудя защо се джафкате.
Едно време нямаше, как беше, ... кенсъл култура.
Пената затова е велик, защото имаше на разположение 3-4 дузина футболисти, макар че ползваше 15-16 само. Какви гиганти не заминаха в САЩ94.
Ще го кажа по друг начин - силни футболисти дават възможност треньорът да се изяви като силен.
От моето време се сещам за Вуцата, Шпайдела и Гочето. Тогавашните им футболисти бяха половината национален отбор. После един Мъри се задържа само. Като малчуган, който знаеше да чете, помня имената на Витлачил, Кръстьо Чакъров, Дойчинов и Йончо Арсов. И Валяка да не забравим. Чувал съм от стари левскари, че той е направил отбора на Вуцата, докато последният се изучаваше в Германия. Същото може да се твърди и за Бобата Жечев - той наложи поколението на Насо, а Шпайдела обра плодовете на труда му. Дори треньор ни бе и Христо Младенов, завел националите на Мюнхен74 с една-едничка загуба от най-силния тим в историята на футбола, но той дойде при смяната на две поколения и не успя. Бобата успя.
След тия достолепни сини треньори сегашните пишлемета не са за коментиране. И се чудя защо се джафкате.
- metodito
- Контакти:
NOMER14 написа:Мето, явно не си ме разбрал.
За съжаление треньорите ни днес само ги тренират. Те не са педагози, не са психолози. Като оня тип тренери де дават на децата топката и им казват: "Айде, ритайте". Единствените в последните години, които съм виждал да се спират да обясняват някакви неща индивидуално на футбалери са Мъри и Роси. Как се е получавало на Шпайдела и на Гочето и то във време, в което нямаш достъп до мачове от целия свят по телевизора и интернет, не знам. Вероятно като хора са били просто високи топки. И са приемали професията си като призвание, а не като работа просто. Когато написах, че не Мъри смятам за най-големия треньор на "Левски", на първо място за мен е именно Шпайдела. За съжаление не съм го гледал. А това, че е бил репресиран още повече го издига в очите ми. След това е Муслин. След това Витлачил. И след това Мъри. А иначе и през 90-те (втората половина), и след това, нещо специално като футболисти не помня да сме имали. Сега нещо специално е Маринчо. Е, Кривия бих отличил като нещо специално.
Трябва си качествен треньор и това е. Лошото обаче е, че май бившата югославска треньорска школа почна да изчезва (ако не е изчезнала) и не може да си намерим нов Муслин.
Георги Василев е магистър по история, не е случаен.
vvessel написа:Ако зависи от мен, зимата си казваме чао с Куршума, Фадига, Лима, Охене и евентуално Мислович и играем със Стефанов, Чандъров, Рупанов плюс поне един качествен халф и качествен нападател, гледани на живо и купени. Може и да пропускам някой за гонене, но това са основните. Трябва и треньор, който да може да работи добре с играчите и да не разчита само на стари кучета да крепят играта. Треньора е много по- важен от 3-4 звезди и от средни играчи може да направи звезди, а от посредствен отбор може да направи шампиони. Примери колкото искате.
Ако имаме треньор нарочените за гонене от теб ще са пушка. Но без треньор и Меси да дойде ще го пратим да се обиграва в Септември. Ключовата дума е "треньор".
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"
koisa написа:WPWW написа:
Основното е, че отпращането на футболисти след неуспешен първи полусезон, води до футболна несъстоятелност, както и финансова. Има процент, които са интересчийски мениджърски трансфери, но това е друг въпрос. Мачове като с Берое и Септември - това е футбол; ако бюджета е като на Лудогорец, може и да е сензация, но с млад треньор и половин нов отбор, странно е да се изискват 13-14 от 15. Относно опитните футболисти - Цоневи със сигурност могат да вдигнат нивото, за Миланов не стана ясно защо не се разбраха, Пл.Илиев е сред най-добрите вратари в последните 10-15г.
За привличане на треньор, който ще направи отбор за 1 месец, трябват доста пари, но и парите не гарантират. Има и млади треньори с потенциал, на които им трябва време, Генчев вероятно не е преценил потенциала в халфовата линия, например може да се даде шанс на Ант.Стоянов, но за да се искат бързи резултати от нов треньор, трябва да работи с готов сработен отбор.
Отпращането на футболисти след само един полусезон е следствие от неправилната и непрофесионална трансферна политика...
"Това е футбол" срещу Септември и Берое важи, ако си загубил след адски карък и голям късмет за съперника. Не смятам, че това са причините за тези две загуби.
На Цоневи и Пл. Илиев вече сме им яли попарата... Първите не случайно Мъри ги разкара!
Не вярвам да има човек, който да очаква от даден треньор да направи отбор за един месец... Тук по-скоро от треньора се изисква да надгради играта до едно положение и след това да направи така, че отбора да задържи нивото и да покаже постоянство. Тогава привържениците с удоволствие ще дадат на треньора достатъчно време и няколко трансферни прозореца + подготовки, за да си доизгради напълно отбора. При Генчев това го няма.
Почти всички специалисти са на мнение, че един треньор трябва да работи поне 1 година, за да се дават оценки, освен ако няма явен срив. При Генчев такъв няма, след като отборът е в топ 3, а това е рядкост за период от 10г. Играта буксува, но това не означава, че концепцията не е добра, възможно е да са нужни корекции, като очевидната нужда от плеймейкъри. Цоневи играеха над нивото на останалите и нямаха финансови претенции. Пл.Илиев е вадил отбора в сума дербита и то на 19-20г., но по "нашенски" трябва да се отпише. Показателно е отношението към български футболисти като Ал.Колев и Кр.Димитров, много критики и отписвания, но трудно може да се посочат по-класни бг на техните позиции, а за клуба е важно да има ядро от български играчи.