Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот sin4ec » 09 юли 2015 17:54

Alkonost написа:Може би, обаче не съм чак толкова сигурен. Пробвах с онлайн преводачката, но единственото смислено, което можах да сглобя след нескопосания и превод, е че Путин би бил фаворит, ако можеше да се кандидатира за президент на САЩ - не че не си е ясно и без превод. Но останалото - мъгла, мъгла...

Ми над снимката пише, е той брани границите на страната си, брани съгражданите си, държи гей пропагандата далеч от училишата, преследва престъпниците олигарси, вкарва в затвора тези, които се гаврят с църквата и поставя интереса на Русия над всичко. Инак става дума за подписка на американци за присъединяване към РФ :) .
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Alkonost
Контакти:

Мнениеот Alkonost » 09 юли 2015 18:01

sin4ec написа:
Alkonost написа:Може би, обаче не съм чак толкова сигурен. Пробвах с онлайн преводачката, но единственото смислено, което можах да сглобя след нескопосания и превод, е че Путин би бил фаворит, ако можеше да се кандидатира за президент на САЩ - не че не си е ясно и без превод. Но останалото - мъгла, мъгла...

Ми над снимката пише, е той брани границите на страната си, брани съгражданите си, държи гей пропагандата далеч от училишата, преследва престъпниците олигарси, вкарва в затвора тези, които се гаврят с църквата и поставя интереса на Русия над всичко. Инак става дума за подписка на американци за присъединяване към РФ :) .

Благодаря за превода! Но ако последното е сериозно намерение, отсега ми е ясно, че референдум на тази тема никога (тоест докато има вероятност гласувалите положително да са повече) няма да бъде разрешен.
Believe in her, if you are able...

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 09 юли 2015 18:02

Aleko написа:
Betchualeng Arnaikem написа:
Кашчей написа:
Синьо сърце написа:
Кашчей написа:Това е много, много лошо :evil:

Нали? Сега негрите ще ревнат на баш абизяната, че и те искат да не плащат, и ще стане една...

По-скоро е лошо, защото Крим получава привилегии, в сравнение с всички останали райони и области на Русия, а това не предполага одобрение от обикновените руснаци, както и от бизнеса.
Не върви в деревня Горошко, на Урале да плащат данъци и за свидетелства за МПС, а във Феодосия и Ялта-не.
Това е равносилно на Македония да се влее в България и парламентът да гласува макетата да не плащат нито данъци, нито такси..е няма да го бъде!

Абсолютно. Практически Путин прави демонстрация колко добре се нарежда всеки, решил да смени държавата си с неговата. Но го прави без да е дал същите привилегии поне на най-важните региони на страната. Сибирските републики да речем.

Господине, не сте ли запознат, че в този форум негово величество товариш Путин е с имунитет и никой няма право да го критикува, камо ли да оспорва решенията му?

Аз съм обективен, тоест по стандартите на народа се водя луд и ми е позволено :D
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 09 юли 2015 18:04

Alkonost написа:Благодаря за превода! Но ако последното е сериозно намерение, отсега ми е ясно, че референдум на тази тема никога (тоест докато има вероятност гласувалите положително да са повече) няма да бъде разрешен.

Ами те всъщност искат да издигнат Путин като кандидат-президент, но им е отговорено, че не е гражданин на САЩ и не отговаря на условията...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 09 юли 2015 18:05

valheru написа:
Кашчей написа:
Синьо сърце написа:

Нали? Сега негрите ще ревнат на баш абизяната, че и те искат да не плащат, и ще стане една...

По-скоро е лошо, защото Крим получава привилегии, в сравнение с всички останали райони и области на Русия, а това не предполага одобрение от обикновените руснаци, както и от бизнеса.
Не върви в деревня Горошко, на Урале да плащат данъци и за свидетелства за МПС, а във Феодосия и Ялта-не.
Това е равносилно на Македония да се влее в България и парламентът да гласува макетата да не плащат нито данъци, нито такси..е няма да го бъде!

Абсолютно. Практически Путин прави демонстрация колко добре се нарежда всеки, решил да смени държавата си с неговата. Но го прави без да е дал същите привилегии поне на най-важните региони на страната. Сибирските републики да речем.

Не си съвсем прав за демонстрацията - това си е чисто практическо решение - и въпросните привилегии са дадени за определен период (върти ми се в главата 3 години). В крайна сметка там може и да живеят руснаци (българи, та-турци-тари, ...) но до вчера са били друга държава - ще е нужно определено време докато се наместят в федерацията.

Може, но има други региони, които от години искат повечко средства и при това са от изключителна важност за Русия. Нормално е да се запитат трябва ли и те да се закумят в коя държава да са за да им се дадат още пари (които всъщност региона им и без това носи на държавата).

[offtopic]от де си взе ника?[/offtopic]
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 09 юли 2015 18:33

язе написа:Ама тоя хаваец чист хаваец ли е или неква мешана скара? Щото индианеца ми се вижда чистокръвен. :roll:

Хавайците по принцип се водят полинезийски тип. Не знам към коя раса ги водят, но се различават от индианците. Всъщност не познавам много хора с полинезийска кръв (чисти полинезийци няма много), но като цяло визуално е тръдно да ги причисли човек към друга група с лека ръка.

Специално на Хаваите е мешаница от местни, бели, типични негри и монголоиди. При това не само има представители на всяка от групите, но по принцип са и омешани помежду си като кръв. Тъй като говорите за индианци.. такива не знам дали има там. Ама и да има едва ли са много и ще се различават от останалите визуално.

С други думи ще е бая трудно да ти дадат снимка, на която има чист хаваец. В момента някой филипинец със същия успех може да мине за жител на островите :D
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 09 юли 2015 18:51

язе написа:Ама тоя хаваец чист хаваец ли е или неква мешана скара? Щото индианеца ми се вижда чистокръвен. :roll:

Хавайците по принцип се водят полинезийски тип. Не знам към коя раса ги водят, но се различават от индианците. Всъщност не познавам много хора с полинезийска кръв (чисти полинезийци няма много), но като цяло визуално е тръдно да ги причисли човек към друга група с лека ръка.

Специално на Хаваите е мешаница от местни, бели, типични негри и монголоиди. При това не само има представители на всяка от групите, но по принцип са и омешани помежду си като кръв. Тъй като говорите за индианци.. такива не знам дали има там. Ама и да има едва ли са много и ще се различават от останалите визуално.

С други думи ще е бая трудно да ти дадат снимка, на която има чист хаваец. В момента някой филипинец със същия успех може да мине за жител на островите :D

Благодаря за инфото, но това ми е известно. Затова и зададох въпроса. :)
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 09 юли 2015 18:57

язе написа:

Благодаря за инфото, но това ми е известно. Затова и зададох въпроса. :)

Карай.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Мнениеот valheru » 09 юли 2015 23:13

valheru написа:
Кашчей написа:
Синьо сърце написа:

Не си съвсем прав за демонстрацията - това си е чисто практическо решение - и въпросните привилегии са дадени за определен период (върти ми се в главата 3 години). В крайна сметка там може и да живеят руснаци (българи, та-турци-тари, ...) но до вчера са били друга държава - ще е нужно определено време докато се наместят в федерацията.

Може, но има други региони, които от години искат повечко средства и при това са от изключителна важност за Русия. Нормално е да се запитат трябва ли и те да се закумят в коя държава да са за да им се дадат още пари (които всъщност региона им и без това носи на държавата).

Абсолютно съм съгласен, просто опитвах да дообясня идеята.
Представи си, например, известна част от сегашната БЮРМ да се присъедини към България - със сигурност ще е нужен някакъв период и ще трябват по специфични условия.
[offtopic]от де си взе ника?
Имаше някаква книга преди 15 години - беше нещо свързано с повелители на Дракони - то тогава си направих и аватара[/offtopic]
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

Потребителски аватар
Madonna
Контакти:

Мнениеот Madonna » 11 юли 2015 22:56

Руски войници пред затвор - дезертирали заради страх от Украйна

Десетки руски войници могат да бъдат изправени пред съда, защото са напуснали военната си част от страх да не бъдат изпратени да се бият в сепаратистка Източна Украйна, пише днес руският информационен сайт Газета.ру, цитиран от АФП.

Сайтът твърди, позовавайки се на показания на войници, на техни близки и на адвокат, че тези военни са напуснали тренировъчен център в Южна Русия, защото им било наредено да се запишат като доброволци, за да се сражават редом с проруските бунтовници в Украйна.

Руското министерство на отбраната потвърди, че тече разследване за дисциплинарни нарушения на четирима войници, посочени от Газета.ру.

Киев и западните сили обвиняват Москва, че финансира и въоръжава сепаратистите в Източна Украйна и че е разположила там редовни военни части. Москва категорично опровергава тези твърдения. При все това Кремъл признава присъствие на руски "доброволци", представяни като бивши войници, отишли да се борят по собствена инициатива.

Татяна Чернецкая, адвокатка, представляваща петима обвинени войници, потвърди пред АФП информациите на Газета.ру и заяви, че "десетки" други руски военни са застрашени от съдебно преследване.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Архив”