От утре стадион "Българска армия" вече не е на ЦСКА

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: От утре стадион "Българска армия" вече не е на ЦСКА

Мнениеот vaskonti » 01 сеп 2010 20:34

Кашчей написа:
vaskonti написа:
Кашчей написа:Смисъл ще придобие прозвището "армейци".Името ви в момента не означава абсолютно нищо, а е просто набор от букви.Дори не е абревиатура.От четерите букви, само К има смисъл, като Клуб, другите са с празно съдържание.

Ами не е верно. Не емблемата дава прозвището, а тъкмо обратното - прозвището произлиза от нещо, свързано с миналото на даден отбор, което пък води и до емблемата. А името на клуба си е ЦСКА и точка. Ако пък някой се интересува от етимология и морфология може да се тормози в безсмислени въпроси колкото си иска.

И затова ли червената петолъчка ви прави армейци?Дали и от "Хайнекен" са придворни пивовари, които са с кралска привилегия на единствени доставчици за холандската армия, което ги прави армейци.. как да си обясня червената петолъчка в контур тогава?
Етимология казваш.Да, произходът е ясен, само не е ясно какво означава в момента абревиатурата.А да правя морфологичен разбор на един набор букви, които имат претенцията за абревиатура-не, благодаря!

Както казах, не емблемата дава прозвището, а тъкмо обратното. От тук натам си разсъждавай, няма да преписвам предния си пост.
Не знам защо на мен отказваш да се занимаваш с етимология и морфология, след като самият ти задаваш въпроси в тази връзка?!
Синьо сърце написа:
vaskonti написа:Имаш интересни представи за термина "доказателствен материал" :)

Не,давам само факти.Между идея за създаване,учредяване и регистрация може да има и 10 години-какво от това?Първата световна война едва ли е предполагала занимаване с футбол.Спомените на въпросния човек защо да не се приемат?Колкото до втората половина-факт,нищо лично.Какво неверно всъщност има в поста ми?
Това си е много удобно обяснение, както и да го погледнеш - архива бил изгорял, затова приемаме на доверие предположения какво евентуално е станало. Предположенията разбира се са украсени подобаващо, нали трябва да се изгради добър образ на миналото.
А за втората половина от изказването ти, не ме вълнува. Вие сте тези, които живеете за тези мачове, нас ни вълнуват по-други неща.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 01 сеп 2010 20:41

vaskonti написа: Това си е много удобно обяснение, както и да го погледнеш - архива бил изгорял, затова приемаме на доверие предположения какво евентуално е станало. Предположенията разбира се са украсени подобаващо, нали трябва да се изгради добър образ на миналото.
А за втората половина от изказването ти, не ме вълнува. Вие сте тези, които живеете за тези мачове, нас ни вълнуват по-други неща.

Тук ме бъркаш с някого-аз никога не съм твърдял за указ.Както и никога не съм на 100 % твърдял за 1914.Но разглеждам нещата в контекста на времената тогава.В този контекст е РЕАЛНО учредяване в 1914 и регистрация в 1919,още повече има и свидетелски разказ,в който не виждам защо човекът да лъже и какви дивиденти би имал Левски.Пак в контекста на 1948 е възможно да има решение ли,указ ли-най-малкото заповед(доколкото при военните без заповед не става).Но това е наистина без значение-ако е Левски 1919,какво?Ако има указ какво от това?За петолъчката е същото-бирата е бира,но сложена на емблема в България,1948,червен цвят на екип,име "Септември",отбор на БНА-е надали е символ на свободнолетящата мисъл...Но и това не е толкова важно-харесва ви,обичате си я и толкоз!
Между другото мерси за поясненията в другата тема за собствеността.Аз съм електроинженер и таз материя ми е малко мътна,но общо-взето ми е ясно вече как стоят нещата ;) .И тук си поддържам мнението,че военните можеха да дадат базата на клуба,ако не се бяха ебавали с тях.Или греша?
Последна промяна от Синьо сърце на 01 сеп 2010 20:53, променено общо 1 път.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 сеп 2010 20:51

Васконти, етимология....Откъде да започна, защото вашият отбор за 62 години е сменил над 13 имена?С кое име започва етимологията ви?Като получа отговор на този въпрос, ще правя и морфологичен разбор ;)
Относно последият ви набор от букви, който вие свързвате с абревиатура:

централен-прилагателно, м.р., ед. ч......загубило значение, защото няма други подобни, което отрича централен, като понятие
спортен- прилагателно, м.р., ед.ч..... загубило значение, защото ФК няма нищо общо със спортният клуб от време оно
клуб-същ. нар., м.р, ед ч....единственото, което има стойност, защото наистина сте клуб
на-съюз за принадлежност..загубил значение, защото не принадлежите на тези, с които се свързавате.
армията-същ.нар., ж.р, ед.ч ,членувано....загубило значение, защото в момента нямате нищо общо с армията (то и армия май скоро няма да имаме никаква)

Доволен ли си от морфологията?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 01 сеп 2010 22:05

Кашчей написа:Васконти, етимология....Откъде да започна, защото вашият отбор за 62 години е сменил над 13 имена?С кое име започва етимологията ви?Като получа отговор на този въпрос, ще правя и морфологичен разбор ;)
Относно последият ви набор от букви, който вие свързвате с абревиатура:

централен-прилагателно, м.р., ед. ч......загубило значение, защото няма други подобни, което отрича централен, като понятие
спортен- прилагателно, м.р., ед.ч..... загубило значение, защото ФК няма нищо общо със спортният клуб от време оно
клуб-същ. нар., м.р, ед ч....единственото, което има стойност, защото наистина сте клуб
на-съюз за принадлежност..загубил значение, защото не принадлежите на тези, с които се свързавате.
армията-същ.нар., ж.р, ед.ч ,членувано....загубило значение, защото в момента нямате нищо общо с армията (то и армия май скоро няма да имаме никаква)

Доволен ли си от морфологията?

Както казах вече два пъти, който иска да се занимава с етимология, да се занимава. Ама да не очаква, че и другите са длъжни да го правят, че и да му дават обяснения. Мен тези анализи не ме интересуват, допускам, че и поне едно 99.9% от другите хора също. Щом те интересува произхода и съдържанието на някаква дума, термин или каквото си искаш, проучвай си го.
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 01 сеп 2010 22:16

Синьо сърце написа:
vaskonti написа: Това си е много удобно обяснение, както и да го погледнеш - архива бил изгорял, затова приемаме на доверие предположения какво евентуално е станало. Предположенията разбира се са украсени подобаващо, нали трябва да се изгради добър образ на миналото.

Тук ме бъркаш с някого-аз никога не съм твърдял за указ.Както и никога не съм на 100 % твърдял за 1914.Но разглеждам нещата в контекста на времената тогава.В този контекст е РЕАЛНО учредяване в 1914 и регистрация в 1919,още повече има и свидетелски разказ,в който не виждам защо човекът да лъже и какви дивиденти би имал Левски.Пак в контекста на 1948 е възможно да има решение ли,указ ли-най-малкото заповед(доколкото при военните без заповед не става).Но това е наистина без значение-ако е Левски 1919,какво?Ако има указ какво от това?За петолъчката е същото-бирата е бира,но сложена на емблема в България,1948,червен цвят на екип,име "Септември",отбор на БНА-е надали е символ на свободнолетящата мисъл...Но и това не е толкова важно-харесва ви,обичате си я и толкоз!
Между другото мерси за поясненията в другата тема за собствеността.Аз съм електроинженер и таз материя ми е малко мътна,но общо-взето ми е ясно вече как стоят нещата ;) .И тук си поддържам мнението,че военните можеха да дадат базата на клуба,ако не се бяха ебавали с тях.Или греша?

Е, аз не говоря на теб конкретно, говоря за синята митология като цяло. Нали няма да отречеш, че митът за Указа е основополагащ за вас и го споменавате с повод и без повод? И аз се чудя какво от това ако има Указ, ама нека да твърдим че го има не наизуст, а все пак възоснова на някакви факти, нали? Щото и аз мога да почна да разправям как Левски е създаден от гейчета, които са били толкова нескопосани, че дори не са ги взели войници по време на всеобща мобилизация. Ама не го правя най-малкото защото нямам доказателства, както и поради факта, че дори и да е така това няма никакво отношение към днешният Левски или пък към историята ви като цяло. Докато вие нонстоп опявате за тоя Указ и, което е по-смешното, вярвате, че го има(пак да уточня - не ти конкретно, а като цяло).
А защо един човек би лъгал, не знам. По-интересният въпрос е защо разказите на един-единствен човек се приемат по такъв начин за абсолютна истина. Очевидната причина е, че неговите спомени и разкази представят отбора ви в добра светлина, но това не би трябвало да е основателна причина ако сте обективни.
Военните са се нацупили и за това не са дали базата?? Айде моля ти се, дай нещо по-сериозно... :)
[/center]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 02 сеп 2010 00:39

vaskonti написа:Е, аз не говоря на теб конкретно, говоря за синята митология като цяло. Нали няма да отречеш, че митът за Указа е основополагащ за вас и го споменавате с повод и без повод? И аз се чудя какво от това ако има Указ, ама нека да твърдим че го има не наизуст, а все пак възоснова на някакви факти, нали? Щото и аз мога да почна да разправям как Левски е създаден от гейчета, които са били толкова нескопосани, че дори не са ги взели войници по време на всеобща мобилизация. Ама не го правя най-малкото защото нямам доказателства, както и поради факта, че дори и да е така това няма никакво отношение към днешният Левски или пък към историята ви като цяло. Докато вие нонстоп опявате за тоя Указ и, което е по-смешното, вярвате, че го има(пак да уточня - не ти конкретно, а като цяло).
А защо един човек би лъгал, не знам. По-интересният въпрос е защо разказите на един-единствен човек се приемат по такъв начин за абсолютна истина. Очевидната причина е, че неговите спомени и разкази представят отбора ви в добра светлина, но това не би трябвало да е основателна причина ако сте обективни.
Военните са се нацупили и за това не са дали базата?? Айде моля ти се, дай нещо по-сериозно... :)

Попова шапка
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Yasso
Контакти:

Мнениеот Yasso » 02 сеп 2010 00:42

ЕМИЛ написа:
ЕМИЛ написа:
Gonzo0009 написа:Бутнат ли армия край повече никога няма да я има!!!

А дано.Въпреки ,че там сме ги спуквали от бой

Е така празно да си седи.Ще бъде най-добре

Божe, Боже - колко синя мъка има по тоя свят... :lol:

Не само няма да стои празно, но след време ще има модерен стадион на мястото на "Армията" и на него ПАК ще домакинства убиеца на еврошампиони, най-великия и успял български клуб - ЦСКА!
Така е било и така ще бъде :!:

ЦСКА Е ШАМПИОН, ОСТАНАЛИТЕ ДА СЕ НАРЕЖДАТ ЗАД НАС :!:
Изображение
...А НИЕ СМЕ : ЦСКА!!!

Върни се в “ЦСКА”