Мнениеот danko_sot » 06 окт 2024 10:50
Какво разбирате под експеримент?
Аз разбирам мача с Берое, когато играхме 3-4-3, напълно различна схема, която не бяхме играли, като дори играхме без типични халф-бекове, защото Илиев и Линдсет играеха почти в центъра пред Ето,'о и Кареасо. А треньорът след мача ни убеждаваше, че всъщност не играел 3-4-3, защото Ето'о бил бек.
За разлика от тогава вчера експеримент със схемата нямаше. На десния фланг започнаха повиканите в националния тим Турицов и Илиев. А зад нападателя Исека, който във Варна се включи много добре, започна Хайнц, което беше логично предвид слабата игра на Линдсет, която и вчера се затвърди.
Аз не мога да разбера- старите не играели добре и били куци коне, защото ГГ ги е взел и им е промил мозъците.
Новите обаче и те не играят добре. Вчера кой от новите игра добре??? На тях кой им проми мозъците??? Или заплатите са им малки???
Вярно е, че Томаш се върти като пумпал и ротира състава странно, което води до това, че нито новите играят добре, нито старите. Но това делене на стари и нови наистина трябва да спре. Всички те са играчи на ЦСКА и повечето от тях имат качествата, най-малкото да победят с лекота Септември София.
Но проблемът вчера не бяха експерименти и тем подобни, а това, че не се виждаше никаква идея в играта ни. Това, че липсват взаимовръзки между отделните линии- защита, полузащита, нападение. Това, че отново, както и при Стипич, се хвърляме в атаки, а отзад няма кой да подсигури в случай на контра на противника. Зле сме и на статичните положения- и когато ние изпълняваме, и когато те. Не видях почти никакви дублиране на фланга, а вчера играхме срещу отбор 3-5-2 и беше логично да се опитаме да натиснем там. Левски също играят в тази схема.
Всички тези неща, които изброих, в крайна сметка се тренират и се отработват на тренировъчните занимания. Така че не ми говорете само за експерименти и за стари и за нови. Време е Томаш и щаба му да спрат само да говорят умни неща на пресконференциите, но и да започнат да ги правят на терена. Защото ако отборът продължава в същия дух, рано или късно ще има нова треньорска рокада, независимо дали ни се иска или не.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]