Отборите от столицата по време на комунизма

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Отборите от столицата по време на комунизма

Мнениеот Кашчей » 29 дек 2014 17:42

vivanov написа:Преди социализмът футболните центрове са били София, Русе, Варна и Пловдив.

Само липсата на късмет и един скандален финал лишава русенски отбор да спечели титла в този период. Тогава водещи и силни русенски клубове са били Левски, Напредък, Ангел Кънчев, Раковски, ЖСК, ...

Баща ми е играл в русенския "Левски", но след този финал, в по-късни години. Поне така ми е разказвал.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 29 дек 2014 17:45

Син до гроб_ написа:
Captain Stottlemeyer написа:
vivanov написа:Преди социализмът футболните центрове са били София, Русе, Варна и Пловдив.

Само липсата на късмет и един скандален финал лишава русенски отбор да спечели титла в този период. Тогава водещи и силни русенски клубове са били Левски, Напредък, Ангел Кънчев, Раковски, ЖСК, ...

Пак "Левски"!... :)

Директива?!?!

Сините ФИФА и УЕФА, няколко масонски ложи и разузнаванията на няколко държави (ЦРУ, Мосад, ФСБ)... 8-)
П.П. Пропуснах Папата, Далай Лама, Вселенския патриарх и още няколко религиозни водачи... :oops:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 29 дек 2014 17:45

Дошло е време разделно!Всеки сам трябва да реши дали е за Левски на българите или за този от Подуене!Аз съм за Левски на българите,а ти?
Изображение
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
vivanov
Контакти:

Мнениеот vivanov » 29 дек 2014 17:47

Captain Stottlemeyer написа:Два безплатни съвета:
1. Не влизай в този форум.
2. Ти, твоите близки, жена ти, тъща ти, учинайка ти, балдъзата ти, баджанака ти, калеко ти, вуйна ти и прочее се въздържайте да емигрирате към София. Не сте особено желани тук. Така централизацията ще се регулира от само себе си. 8-)

Хаха, забавен си. Проблемът се решава в основата му. Ако държавата мисли за пътищата не само от и за София, наложи субсидии за откриване на квалифицирани работни места на нормално заплащане в цялата страна, тогава половин София ще се върне по родните си места. Като му отнемеш възможността на развитие на един човек, той ако е можещ ще избяга, кой първо през София, кой направо за чужбина. Централизацията нямата да се регулира от само себе си, ако даден човек реши да не се заселва в даден град. Но за теб сигурно това е начинът. Хайде със здраве! :)
http://www.fcdunav.eu - Леговище на драконите

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 29 дек 2014 17:53

Eminem написа:Не се занимавайте с тоя тео ли е какъв е. По-добре да спорите с радиото. Толкова са жалки, че чак се опитват да променят създаването на клуба ни. Тео многократно е казвал, че вместо тези хора да създават Левски, е трябвало да се бият на фронта за България. За какво да говорим ? Има ли смисъл да се обяснявате на такъв човек ? Какъв фронт на 24 май 1914г. бе тъпана....?

Колега, не съм напълно съгласен. ;) Ако споря с радиото ще се получи някакъв резонанс на звукови вълни. Ако споря с Теодосий, звукът ще потъне във вакуума между ушите му... 8-)

Имаш право.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 29 дек 2014 17:54

vivanov написа:И какво е управданието, че новосъздаден клуб започва направо в най-горната група през 1948?

Тези спорове между червените и сините от София писват. В тови форум не може да има нормална дискусия без някой от двата лагера да се намеси, затова и не влизам толкова често тук.

Централизацията е важен инструмент на социализма. От едно място се управлява и контролира най-лесно и всичко хубаво първо там трябва да се случи. Така и поръчковото подпиране на ЦСКА Септемврийско знаме и малко по-късно и на Левски-Спартак МВР. Единствената разлика е, че едните са създадени от режима, а при другите са били окупирани от режима заради фенската маса.

Най-лошото е, че тази централизация продължава и време много на град София и Република България като цяло. Не говоря само във футболен аспект.

Два безплатни съвета:
2. Ти, твоите близки, жена ти, тъща ти, учинайка ти, балдъзата ти, баджанака ти, калеко ти, вуйна ти и прочее се въздържайте да емигрирате към София. Не сте особено желани тук. Така централизацията ще се регулира от само себе си. 8-)

Какъв столичанин си ти бе майна :lol: че да казваш кой къде да ходи :lol:
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 дек 2014 17:56

vivanov написа:И какво е управданието, че новосъздаден клуб започва направо в най-горната група през 1948?

Тези спорове между червените и сините от София писват. В тови форум не може да има нормална дискусия без някой от двата лагера да се намеси, затова и не влизам толкова често тук.

Централизацията е важен инструмент на социализма. От едно място се управлява и контролира най-лесно и всичко хубаво първо там трябва да се случи. Така и поръчковото подпиране на ЦСКА Септемврийско знаме и малко по-късно и на Левски-Спартак МВР. Единствената разлика е, че едните са създадени от режима, а при другите са били окупирани от режима заради фенската маса.

Най-лошото е, че тази централизация продължава и време много на град София и Република България като цяло. Не говоря само във футболен аспект.

Два безплатни съвета:

Аха, защото ти си софиянец по рождение, който насила е живял в Пловдив до завършване на гимназия :mrgreen: :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 29 дек 2014 17:59

Кашчей написа:

Баща ми е играл в русенския "Левски", но след този финал, в по-късни години. Поне така ми е разказвал.

И ти си станал фен на ЦСКА по късно . Трол си си бил от дете и сега си такъв .

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 дек 2014 18:02

ЕМИЛ написа:
Кашчей написа:

Аз фен на ЦСКА :o Тия последният отбор в България да останат, никога няма да им стана фен...както и на вас де :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 29 дек 2014 18:05

Кашчей написа:
ЕМИЛ написа:
Кашчей написа:

Аз фен на ЦСКА :o Тия последният отбор в България да останат, никога няма да им стана фен...както и на вас де :mrgreen:

Не лъжи . Тук въвфорума си го казвал ,че като малък си бил от ЦСКА и МЮ .Амма ти е дошъл малко акъл в главата и си се отказал от цесекистите .

Върни се в “Футбол - Свят”