tirion написа:Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев говори днес пред журналистите за това какво е направено на стадион „Българска армия“ и какво предстои да се случва още:Това, което го виждате тук е 100% на Титан, но и на мен, защото аз съм ги накарал да извадят пари. Стадионът бе със статут на паметник на културата. Вече имаме необходимите разрешения. Сектор А и Б до козирките има разрешение за 8 апартамента по 50 квадрата, много луксозни.
http://gong.bg/view_article.php?article_id=332863 -цялата статия е тук.Не разбрах какви апартаменти иска да строи на стадиона.
Не знам какво е казал пред Гонг обаче гледах видеото в Спортал. Там човека не говори за никакви апартаменти и т.н. Каза си проблемите със стадиона такива каквито са - че като е дошъл е заварил течащи покриви. Сега това е оправено. Каза, че е поръчана специална отоплителна система за офисите и стаите на юношите, която ще струва около 300 000 лв. Спомена също, че се търсят пари за тревата на единия терен, която също струва около 300 000 лева. Дължат се пари за гранулите и пясъка на другия терен - около 24 000 лв. Пари се търсят и за сектор Г, където работата ще продължи около 40 -50 дни след намирането на средствата за ремонта. Направен е проект за около 120 тоалетни, които да бъдат изградени лятото ако той е още на работа. Освен това каза и че иска да се реновира и сектор В, в чиито горен край да бъде изграден бар, където хората да могат пийнат по нещо докато си гледат мача. Доколкото разбрах са извадени и разрешителни за изграждането на козирка на останалите непокрити сектори, която ще се състои от стоманени ферми - като тези на Литекс. Надява се част от парите за бъдещите ремонти да се намерят след продажба на ВИП местата от ложата, която вече е готова, както и от продажбата на абонаметни карти за А сектор, най - евтината от които струва 200 лева. Местата във ВИП ложата ще се продават по 1500 лева бройката. За никакви апартаменти не е говорил. Май някой журналист изобщо не е слушал какво се говори. По думите му преди да застъпи на работа на Армията са били предлагани оферти за табла от по над 100 000 евро. Сега той е намерил табло за 65 000 евро с LED диоди, което е последна дума на техниката. С две думи обобщено - има много планове, само пари няма за сега, но се търсят.