groti написа:metodito написа:groti написа:metodito написа:! Това е единственото работещо решение - без гости, на собствените си стадиони. Като в Гърция.Според запознати още в неделя е било обмисляно решение, което бе предложено от полицията още през лятото - дербито да се завърне на клубните стадиони и да се провежда без гостуващи фенове. Тогава обаче клубовете отхвърлиха този вариант
https://topsport.bg/bg-football/bez-gos ... derbi.html
А, на паразитите и мързелите това им е най-лесното. Не да хванат престъпниците, а да накажат феновете. кОр за полицията. Аз предлагам да си заслужат заплатите и да приберат тия стотина боклука, които са добре известни. Знам..странно решение - трябва да се работи..
Кои са тези "престъпници"? В смисъл, мислиш, че става дума за конкретен брой хора и лица ли? Ма те си се възпроизвеждат от средата на 90-те. Ако не и от по-рано. Зоби, отива да блъска в залата, шмъркоти и после на стадиона. А и не става дума само за територията на стадиона, а и около него. Да, хубаво е да се въведат строги закони и наказания. Няма да стане. Хубаво е да има поставени камери с лицево разпознаване и изкуствен интелект. Засича лицето на стадиона, автоматично го марква и го задържат. Няма да стане. Мисля, че и в Аржентина няма гостуващи фенове, но не съм сигурен.
Плюс това, на мен ми е отколешна мечта дербито да се върне на Герена. Ще има 7-2 отново. :twisted:
Всички знаем кои са престъпниците. И ония с каските и кубинките ги знаят. Ясно е, че онези са в услуга на някого, но самото предложение е смешно - не искаме да си вършим работата, по-добре е да няма фенове. Ми дайте изобщо да няма такива мачове. Рисковите мачове ще се присъждат служебна победа на домакинския отбор и да не се играе. Така със сигурност няма да има ексцесии, а фураЖите ще си пият кафето спокойно.
Как знаеш кои са? Кога убиха оня човек? 2000-ната ли беше? За мен има решение, но на мнозина ще се стори радикално. Остави, че всичко започва от възпитанието вкъщи и въпросът е по-скоро глбален, така да се каже... Забрана на фракции и групировки. Забрана на достъп до стадиона на съмнително изглеждащи лица. Арести, съд. Аз съм убеден например, че онова тъмното момчр, което биеше и раздаваше правосъдие с изцъклен поглед беше първо: надрусан, и второ: с регистрации в полицията. Разбери, че няма как. Приеми го. Не може в една нормална държава човек с 20 регистрации и 30 условни да е на свобода. Ние ходим между рецидивисти. Оправя се държавата, оправя се ситуацията с "тези". Тоест... Както вече казах: няма да стане.