Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот metodito » 06 апр 2024 18:55

Serafim написа:Естествено, че предпочитам българи в Левски и като цяло в първенството. Обаче няма такива, които да са по-добри от Кордоба, ван дер Каап, Сонко, Уелтън и тн. ЦСКА-София не можаха да намерят такъв, който да вкарва по 20 гола на сезон, като Али Соу, Каранга, Кайседо... А пробваха с Калоян Кръстев и Ахмедов. И годии наред не можаха да намерят българин да пази вместо рисковите Бусато и Черняускас. Лудогорец имаха Вандерсон, Мисиджан, Марселиньо, Сисиньо, Кешеру, Каули, Игор Тиаго и тн., а българските играчи, които са/бяха на тяхно ниво са Десподов и Недялков. Важно е да отбележим, че преди имаха В.Стоянов, Минев, Св.Дяков, М. Александров, Иван Стоянов, Хр. Златински, които им бяха основни играчи по едно време. А тази година какво направиха? Излязоха от група, която не бе лесна. Левски не знам кога ще играе в групи на ЕКТ, та и да излезе от тях.

За Турция не мога да кажа, че това правилно е било в основата на упадъка им като първенство. Както сега, така и преди най-големите звезди на националния им отбор играеха в чужди първенства. Тогава Турция бе екзотична дестинация, отвъд топ първенствата, като Италия, Англия, Испания и Германия. Тогава играчи, които свършваха за големия футбол по една или друга причина (възраст, мотивация, дисциплина и тн.) отиваха в Турция, защото даваха големи заплати, първенството бе конкурентно, стадионите пълни и играеха в ЕКТ. В последните 15 години нещата се промениха много и в страни, като Азербайджан, Казахстан, Саудитска Арабия и Китай изместиха Турция, като екзотична дестинация, където могат да се печелят добри пари. През 2001г Супер лигата им бележи най-високата си позиция в ранклистата на Уефа - 7мо място. Десет години преди това - 91г. е била на 23място. От 2001-ва до сега средно е на 10-то място всяка година, над първенства, като Чехия, Гърция, Хърватия, Сърбия, Полша, Унгария, Румъния. Така че футбола на турците им е съвсем наред.

За Турция не ми се проверява, но мисля, че бъркаш. Те след успеха си на световното станаха актуални. Кюркмаз - ритал в Турция, Шаш - тоже. Шюкюр не помня беше ли вече в Интер. Но факта е, че в качеството си на състезател на Галата отиде там. Сега погледнах един Ергин Пембе, той не излизал от Туркия. Юмит Давала отива малко преди световното от Чимбом в Милан. Рюстю Ричбер също рита в Турция до Световното.

Кешерю, ван дер Каап, Бусато, Черняускас, Сонко? Човек, не си сериозен. Как можа тези несретници да ги изтъкнеш? Съжалявам. Ти помниш ли маваши-герито на Кешерю срещу Прохазка. Смяташ ли, че този олигофрен можеше да играе другаде освен в Лудогорец? Той да го направи в Бундеслигата и ще го зачеркнат с дебелия флумастер, Serafim. Тук е дзвезда и ти даже го изтъкваш като нещо значимо. Не е сериозно. Каранга... Като Дембеле. Ти Каранга в кое топ първенство го виждаш? Що рита в България? Стига, човек. Много добре знаеш, че съм прав. Пак ще приведа част от интервюто на Кривия: той футбола не се е променял. Това е неква такава проста истина. Сега... Казва ти го човек, който жена му са я водили в Торино да оглежда апартамент. Демек, той знае некви неща повече от мен и теб от футбола. Недей смята, че знаеш нещо повече. Друг е въпроса, че е идеалист и наивник и е решил да не прецака "Левски" заради Юве. Тук не знам как е станало. Ако го е направил... Не е много умен...

П.С. Кешерю беше ВСЕКИ мач с "Левски" за червен картон! Не помня получавал ли е такъв.

П.С2: Пак не си сериозен.
Чехия, Гърция, Хърватия, Сърбия, Полша, Унгария, Румъния. С изключение на Динамо Загреб и Олимпиакос, не се сещам за отбори направили нещо клубове от тези страни в последните 15 години. Не отговаряш на въпроса ми: помниш ли турските отбори от началото на нулите и сега. Кога са по-силни. Статистически България е доста развита страна глобално.
Последна промяна от metodito на 06 апр 2024 19:12, променено общо 1 път.

etternal
Контакти:

Мнениеот etternal » 06 апр 2024 19:12

За да се насити първенството с български футболисти трябва моментално да се започне с поетапното им налагане под някаква форма и същевременно да се изсипят няколко торби с пари в школите, както и да се назначат множество класни специалисти в детско-юншеския футбол. И ще имаме първенство доминирано от български футболисти след 5-10 години. Чужденците ще намалеят по естествен път. Още от следващия сезон в стартовите състави трябва да има поне трима състезатели тренирали минимум 3 години в България преди навършване на 21 годишна възраст. И поне шестима в групата за мача. След това бройката може да се увеличава прогресивно от сезон на сезон. Тук обаче възниква въпроса колко отбора в Първа лига имат достатъчно подготвени млади състезатели за да се въведе подобно правило? Включително и грандовете. И колко имат реално желанието? Защото, ако клубовете милееха за българските футболисти, мисля че отдавна такава нормативна уредба щеше да е въведена. Но истината е, че те не искат и ние можем само да си повтаряме едно и също до края на света.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 апр 2024 19:16

etternal написа:За да се насити първенството с български футболисти трябва моментално да се започне с поетапното им налагане под някаква форма и същевременно да се изсипят няколко торби с пари в школите, както и да се назначат множество класни специалисти в детско-юншеския футбол. И ще имаме първенство доминирано от български футболисти след 5-10 години. Чужденците ще намалеят по естествен път. Още от следващия сезон в стартовите състави трябва да има поне трима състезатели тренирали минимум 3 години в България преди навършване на 21 годишна възраст. И поне шестима в групата за мача. След това бройката може да се увеличава прогресивно от сезон на сезон. Тук обаче възниква въпроса колко отбора в Първа лига имат достатъчно подготвени млади състезатели за да се въведе подобно правило? Включително и грандовете. И колко имат реално желанието? Защото, ако клубовете милееха за българските футболисти, мисля че отдавна такава нормативна уредба щеше да е въведена. Но истината е, че те не искат и ние можем само да си повтаряме едно и също до края на света.

Трябва да има държавна намеса. Тя да наложи секирата. Аз пък познавам и съм убеден, че има треньори на младите, които работят от сърце. Познавам такива хора. Те ги възприемат като техни деца. Но тук опираме до малко по-глобални теми като възпитание, ценности и т.н. За съжаление тикток поколението няма много ценности и възпитание. И не може да им биеш задвратници като сгрешат. Не е европейско.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 06 апр 2024 20:02

Не знам какво искаш да кажеш, ти обичаш да пишеш дитирамби и да преплиташ постоянно футбола с политиката. Аз винаги съм обективен, тук положението е "ний сме Левски, баа", аз на черното бяло не мога да кажа.
Сериозен съм, факта, че по-добри български играчи няма, а разчитаме на Уелтън, Сонко, Кордоба и тн. го показва. И доста от тези играчи (включвам такива на Лудогорец, ЦСКА-София и Левски) бяха продадени за добри пари, за каквито български играчи не се продават. Ти ми кажи къде са българските футболисти по Европа сега и в последните 10 години? Груев може би? Дето футбол в България не е играл. Упреквали сме Левски, че не играят българи, ама къде са тези, които уж имаха талант? Кажи ми 5 играча, от школата на Левски от 2015 насам примерно, които трябваше да получат шанс, били са пренебрегнати и къде са сега? Как им се разви кариерата? Аз не се сещам за нито един, освен Детелинов и Ст. Иванов, които получиха шансове. Единствено Марин и то от този сезон се възползва от възможностите. Освен ако няма да говорим за Мики Орачев и Любенов и други такива.
Папи, Андреев и Асен са толкова далеч, че сигурно следващия сезон ще са по-скоро пълнеж. И аз искам български играчи, ама да са добри, а не на всяка цена. Папи според теб сред топ бековете в лигата ли е? Кажи ми български играч с експлозивноста на Уелтън и Текпетей, друг с удар, като на Лима, трети да може да гардира така топката, както Кордоба. Да не изброяваме други играчи на Лудогорец, нормало е при тях чужденците да са много добри, предвид финансите им.
Трябва да има баланс, не може някой като е чужденец и не се получава да кажеш "изяде хляба на българчетата", а като наш юноша "ама той е млад, още се учи". Галчев между другото след седмица ще нарпави 23г и има над 80 участия в проф. мачове за Левски. Виж първа и втора Бундеслига и как играят играчите на по 23г. Сякаш са на по 30, с толкова увереност и опит.

Кешеру има 250 мача в първа и втора лига на Франция и близо 50 мача за националния на Румъния.

Провери - Турция в ранклистата на УЕФА е долу-горе на едно и също място. И да ти отговоря - помня ги турските отобри. Имаха много силно поколение тогава, от което се въползваха максимално.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 апр 2024 20:21

Serafim написа:Не знам какво искаш да кажеш, ти обичаш да пишеш дитирамби и да преплиташ постоянно футбола с политиката. Аз винаги съм обективен, тук положението е "ний сме Левски, баа", аз на черното бяло не мога да кажа.
Сериозен съм, факта, че по-добри български играчи няма, а разчитаме на Уелтън, Сонко, Кордоба и тн. го показва. И доста от тези играчи (включвам такива на Лудогорец, ЦСКА-София и Левски) бяха продадени за добри пари, за каквито български играчи не се продават. Ти ми кажи къде са българските футболисти по Европа сега и в последните 10 години? Груев може би? Дето футбол в България не е играл. Упреквали сме Левски, че не играят българи, ама къде са тези, които уж имаха талант? Кажи ми 5 играча, от школата на Левски от 2015 насам примерно, които трябваше да получат шанс, били са пренебрегнати и къде са сега? Как им се разви кариерата? Аз не се сещам за нито един, освен Детелинов и Ст. Иванов, които получиха шансове. Единствено Марин и то от този сезон се възползва от възможностите. Освен ако няма да говорим за Мики Орачев и Любенов и други такива.
Папи, Андреев и Асен са толкова далеч, че сигурно следващия сезон ще са по-скоро пълнеж. И аз искам български играчи, ама да са добри, а не на всяка цена. Папи според теб сред топ бековете в лигата ли е? Кажи ми български играч с експлозивноста на Уелтън и Текпетей, друг с удар, като на Лима, трети да може да гардира така топката, както Кордоба. Да не изброяваме други играчи на Лудогорец, нормало е при тях чужденците да са много добри, предвид финансите им.
Трябва да има баланс, не може някой като е чужденец и не се получава да кажеш "изяде хляба на българчетата", а като наш юноша "ама той е млад, още се учи". Галчев между другото след седмица ще нарпави 23г и има над 80 участия в проф. мачове за Левски. Виж първа и втора Бундеслига и как играят играчите на по 23г. Сякаш са на по 30, с толкова увереност и опит.

Кешеру има 250 мача в първа и втора лига на Франция и близо 50 мача за националния на Румъния.

Провери - Турция в ранклистата на УЕФА е долу-горе на едно и също място. И да ти отговоря - помня ги турските отобри. Имаха много силно поколение тогава, от което се въползваха максимално.

"Папи" стана ясно, че е крило. Той не е бил бек. Като Кордоба, като Гара Дембеле, като Уелтън играчи не може да изкараме, но, като...
Бензукан, Цветкович, Кабрал, Нуно Реиш, Серджиу Буш, Антони Белмонт, Полачек, Белаид, Вашчук, Нашименто, Ривалдиньо, Утонджи, Луис Виана, Мапуку, Паулиноьо, Хали Тиам, Рошу, Алфонсо Фигейредо, Франсис Нар, Сукуна, Сандберг, Белаид, Нганиони, Луис Виана, Мазурек, Каргас, Нар, Билал Бари, Монсалве, Рерас, Сулака, Зайков, Сундберг, Сиелис, Холдър... как да ти кажа... Това е за последните 4-5 сезона. Дали нямаше да намерим по-достойни бг играчи? Кривия го каза: "Когато "Левски" те поиска, това е марка". А как е за тези, които ти изброих, а?

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 06 апр 2024 21:11

За това те питах - кажи ми играчи от 2015г насам, българи, минали през Левски къде са сега. Ако тогава са били на 19г. сега са 27-8 в пика на кариерите си. Да не стане, че тия дето са били в школата тогава са на нивото на Бензукан, Белмонт и тн. За това и питах за национални състезатели въобще. Защото точно това поколение от 2010-15 насам го няма никакво. Играчи дето трябва да са в пика на футболните си кариери. От това покоелени най-големите играчи са Десподов и Недялков.

Значи Папи, ако ще го оправдаваме, че е кирло, той никога няма да стане футболист за ниво по-високо от Хебър или Ботев Вр. Не може млад футболист да не умее да играе на различни позиции, просто няма как. Още повече когато става дума за крило - бек.
Значи Кимих трябваше да е на ниво Дуйсбург сега, понеже игра на 3 различни позиции, вкл. и в националния. Сака дебютира като ляв бек за Арсенал и игра там принудително.

Ето сега ако вземем Алекс Колев, Бастунов и Наумов ще е идеално. Защото единия е голаджия какъвто ни трябва вместо Рикардиньо, за Бастунов не мога да кажа нищо, но Наумов е вратар и половина спрямо Андреев. Няма значение дали ще са българи или чужденци, ако са по-добри. Както Петрис бе по-добър от Папи.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 апр 2024 22:16

Serafim написа:За това те питах - кажи ми играчи от 2015г насам, българи, минали през Левски къде са сега. Ако тогава са били на 19г. сега са 27-8 в пика на кариерите си. Да не стане, че тия дето са били в школата тогава са на нивото на Бензукан, Белмонт и тн. За това и питах за национални състезатели въобще. Защото точно това поколение от 2010-15 насам го няма никакво. Играчи дето трябва да са в пика на футболните си кариери. От това покоелени най-големите играчи са Десподов и Недялков.

Значи Папи, ако ще го оправдаваме, че е кирло, той никога няма да стане футболист за ниво по-високо от Хебър или Ботев Вр. Не може млад футболист да не умее да играе на различни позиции, просто няма как. Още повече когато става дума за крило - бек.
Значи Кимих трябваше да е на ниво Дуйсбург сега, понеже игра на 3 различни позиции, вкл. и в националния. Сака дебютира като ляв бек за Арсенал и игра там принудително.

Ето сега ако вземем Алекс Колев, Бастунов и Наумов ще е идеално. Защото единия е голаджия какъвто ни трябва вместо Рикардиньо, за Бастунов не мога да кажа нищо, но Наумов е вратар и половина спрямо Андреев. Няма значение дали ще са българи или чужденци, ако са по-добри. Както Петрис бе по-добър от Папи.

Ма той Папи не е дефанзивен играч. И аз искам Бастунов и Наумов. Този уругваец дали не е далавера? За какво, дявол го взел е някакъв недоказан уругайо? Звучи абсурдно. Той може да е добър, но... Това е класичесйа схема да се иззточва тоя клуб.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 07 апр 2024 00:34

Защото Кр. Димитров е трансфер на Сираков/Боримиров. Не е играч, който се вписва в схемата на Костов. А и уругваеца играе с ляв крак, предполагаемо за заместник на Кордоба.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 07 апр 2024 22:06

Не унивайте след последните резултати (голова разлика 1-7 срещу двата ГЕРБ-мутренски отбора), горе главите. Малшанс и съдии просто ...

За да се разведрим, нека си припомним завета на Господарката: Пазете Наско Сираков!

...Ей, Левскари…
Благодаря ви!
Моля ви, пазете най-голямата си жива легенда, защото в момента, той е посветил живота си за спасението на Левски. В нито един момент и секунда не предаде надеждите ви…..
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

На линия
tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 07 апр 2024 22:38

На Насо му пожелавам всичко, което му пожелават мислещите левскари, да му се сбъдне по две. Лека и лягам - скоро не ме е боляла глава в неделя, при това грешната. Явно трябваше да го проспя това подобие на отбор, както правех преди Мъри….

Славизацията върви с пълна пара, а има и пара за когото трябва. Вие си сложете ударенията
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Върни се в “Левски”