icemanbg33 написа:honda написа:icemanbg33 написа:Според спортал, фонда който държи 40% от тиретата и който е собственост на собственика на УинБет е инвестирал 18.5 милиона лева за последните 12 месеца. Левски по-малко ли струва от това?
Тези 18.5 милиона лв са приблизително реалните загуби на тирето . Ако на Папазки му харесва ,да продължава да го прави . Следващата година ,пак.
За мен е по-важно нашия Левски да не бъде на загуба и да се самоиздържа. Всичко,което изкуствено се държи "над водата" рано или късно потъва.
И ти си прав, но за мен е важно и собственика да търси развитие на този клуб. Няма лошо клуба да прави 10 милиона плюс от фенове и резултати, но защо и ние да не си намерим миноритарен собственик който да дава 20млн на година? За две три години сме си направили стадион.
Няма лошо и ние да намерим собственик ,който да дава пари и да не са 20 млн лв на година и 2 млн да са, добре дошли са.
Но устойчивото развитие е сам да си ги изкараш . Всяка бизнес структура, която не се самоиздържа рано или късно фалира.
Тук не коментирам дали тези 20 млн дадени на един друг клуб са дадени "безвъзмездно" или са ...кредити. Не е моя работа , но ако трябва да залагам ,бих заложил на второто. Тук не коментирам, че и едното и другото не е позволено според изискванията за ФФ, но в България така или иначе ,той не се контролира . Но ако са кредити става доста тегаво в момента ,когато кредитора реши да се оттегли или си ги поиска. Това с фиктивното увеличаването на капитала и покриване на загубите по този начин не може да бъде правено до безкрайност и е един от най-преките пътищата към фалит.
Сигурен съм ,че знаеш приказката " Без пари и мама на тати ,не дава" или да си спомним думите на нашия патрон "Този ,койти ни освободи, той и ще ни пороби" .
За стадиона. В днешно време намирането на пари не е толкова голям проблем , ако имаш добре направен бизнес план , не е много трудно да бъдат намерени инвеститори. Но ако ще се прави нещо като онзи "паметник на глупостта" ,който се нарича "Колежа" - това е нещо лишено от каквато и да е бизнес логика и са пари хвърлени на вятъра. За такова нещо само глупава държава или Община може да даде пари.